خبرگزاری کار ایران

دستورالعمل شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت

دستورالعمل شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت
کد خبر : ۱۴۲۸۷۸۸

 

برای شستشوی سبزیجات آماده فروش و قابل استفاده در کارگاه ها و کارخانجات مواد غذایی یکی از نکات بسیار مهم که باید حتما بررسی شود، دریافت مجوز های مورد تایید وزارت بهداشت است. از این رو شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت اهمیت بارزی پیدا می کند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل درخصوص این موضوع صحبت کنیم و تمام تجهیزات مورد نیاز برای این کار را مطابق با تاییدیه های لازم، معرفی نماییم.

دستگاه‌های شستشوی سبزیجات عمدتاً برای شستشو و تمیزکاری مواد خام، مثل سبزیجات و میوه‌ها، به کار می‌روند. این دستگاه‌ها می‌توانند در صنایع مختلف مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، فروشگاه‌ها و حتی خانه‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

 

انواع دستگاه های شستشوی سبزی:

  • شستشو سبزیجات به همراه نوار بالابر
  • دستگاه شستشو سبزیجات به همراه نوار انتقال

تفاوت چشمگیر و قابل عرضه بین این دو نوع وان تفاوت در نوع سبزی است، بهتر است سبزیجات برگی را با وان های شستشو سبزیجات همراه با نوار انتقال و دیگر سبزیجات را با وان های شستشو سبزی همراه با نوار بالابر انجام دهید.

 

در ابتدا به بررسی کامل یک خط شستشو سبزیجات میپردازیم:

برای شستشوی کامل و اصولی سبزیجات باید از حداقل 3 مرحله(کارگاهی) تا 6 مرحله(تایید وزارت بهداشت) استفاده کرد. البته بسته به ظرفیت کار شما این مراحل قابل افزایش نیز است.

شستشوی سبزیجات مورد تایید وزارت بهداشت در کل شامل 3 مرحله است:

  • مرحله گل گیری (1 الی 3 وان شستشو بستگی به نوع و میزان کثیفی سبزی دارد)
  • مرحله ضد عفونی (2 وان شستشو یکی اواسط خط و یکی در آخر خط)
  • مرحله آبکشی (1 یا 2 وان شستشو بستگی به میزان سبزی دارد)

 

یک خط شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت معمولا به شکل زیر است:

دستورالعمل شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این دستگاه های شستشوی سبزیجات و دریافت راهنمایی از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

https://nikoopack.com/product-category/دستگاه-شستشوی-میوه-و-سبزی

 

  1. مرحله گل گیری: شامل وان هایی میشود که با توری های مخصوص حشره گیری و توری های گل گیری باعث میشود گل و لای از سطح سبزیجات پاکسازی شوند.
  2. مرحله ضد عفونی: شامل وان هایی با نازل های تزریق ضد عفونی میشوند که باعث میشوند میکروب ها و انگل های سبزیجات به خوبی شسته شوند.
  3. مرحله آبکشی: معمولا وان های این قسمت در انتهای خط شستشو قرار میگیرند که باعث میشوند سبزی ها در نهایت آبکشی شوند و آماده برای مصرف خوراکی، سرخ کردن و یا خشک کردن شوند.

 

نکات قابل توجه برای شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت:

  • جنس متریال استفاده شده در ساخت دستگاه بسیار مهم است، خانواده فلز استیل آلیاژ های مختلفی دارد که عدد گذاری شده اند مثل استیل 310، استیل 316، استیل 304 و ... که طبق تاییدیه وزارت بهداشت استیلی که باید برای وان های شستشوی مواد غذایی همچون سبزی استفاده شود استیل 304 است.
  • تعداد وان ها و اولویت قرار گیری آنها از نکات دیگر است که توضیح دادیم.
  • محل قرار گیری دستگاه های شستشو باید بهداشتی و دارای کف پوش های سرامیکی باشد.
  • استفاده از لباس های مخصوص و دستکش به همراه تونل های ضد عفونی کننده کارکنان
  • تعویض به موقع آب وان ها در شیفت های کاری و میزان غلظت مواد ضد عفونی کننده در مرحله وان های ضد عفونی
  • دستگاه باید قابلیت ضدعفونی کردن سبزیجات را داشته باشد تا از میکروب‌ها و آلودگی‌های ممکن پاک شوند.
  • حین شستشو، دستگاه باید به گونه‌ای عمل کند که سبزیجات پس از شستشو کیفیت و ارزش غذایی خود را حفظ کنند و به آنها آسیب نرسد.
  • این دستگاه‌ها باید قابلیت مدیریت فاکتورهای مختلفی نظیر دما، فشار آب، و سرعت شستشو را داشته باشند تا بهترین نتایج را بدست آورند.
  • افزایش کارایی در مصرف آب و صرفه جویی در مصرف آن از طریق دستگاه های بروز

 

برخی عواملی که در قیمت دستگاه های شستشو تاثیر گذار است عبارت است از:

  • جنس دستگاه ها، استیل یا گالوانیزه بودن که البته وزارت بهداشت با جنس گالوانیزه مخالفت کرده است.
  • برند قطعات الکتریکی و الکترونیکی، انواع برند ها در بازار موجود است که از درجه بندی کیفیتی مختلفی برخوردار هستند که تاثیر زیادی در قیمت دستگاه ها میگذارند.
  • ظرفیت شستشو، هرچه ظرفیت وان ها بیشتر باشد قیمت آنها نیز بیشتر است.
  • کارایی و سرعت، امروزه به دلیل رونق کسب و کار های صنایع غذایی وان های موجود در بازار بسیار متنوع و زیاد شده است که همگی از کیفیت ساخت و کارایی و سرعت بالایی برخوردار نیستند به همین دلیل تفاوت قیمتی در دستگاه های مختلف حتی با ظرفیت یکسان نیز پیدا میشود.

 

ویژگی ها و مزایای دستگاه های شستشو سبزیجات:

شستشوی اتوماتیک: دستگاه از سیستم شستشوی خودکار برخوردار هستند که این امر با برنامه ریزی های الکتریکی انجام پذیر است.

ظرفیت های مختلف: دستگاه های شستشو از 300 لیتر تا 2000 لیتر و حتی بیشتر از این ظرفیت طبق سفارش مشتری قابل سفارش اند.

کاهش هزینه ها: به دلیل شستشوی اتوماتیک از تعداد نیرو های کار و پرتی های اضافه کاسته می  شود.

حمل و نقل آسان: دستگاه های شستشو به دلیل داشتن چرخ های متحرک به راحتی قابل حمل می باشند.

تابلو برق جداگانه: داشتن تابلو برق جداگانه هر وان به اداره راحت تر و مصرف برق کمتر دستگاه بسیار کمک میکند.

صرفه جویی در آب: وان های شستشو دارای سیستم سیرکولاسیون و فیلتراسیون و بابلینگ آب هستند که این سه امر باعث صرفه جویی در آب میشود.

توان مصرفی: به نیاز مشتری و ظرفیت تولیدی آن همچنین به کیفیت شستشو و قطعات الکتریکی و الکترونیکی دستگاه بستگی دارد. شستشو ها میتوانند تکفاز یا سه فاز باشند.

سیرکولاسیون و فیلتراسیون و بابلینگ چیست؟ دستگاه های شستشوی سبزی دارای پمپ آب است که بر سر این پمپ یک محفظه فیلترینگ قرار دارد که باعث میشود آب وان ها دائم در حال گردش در وان و تصفیه شدن باشد، سیستم بابلینگ به چرخش آب و شستشوی بهتر سبزی با آب کمتر بسیار کمک میکند تمام این عوامل دست به دست همدیگر میدهند تا از تعویض زودهنگام آب وان ها جلوگیری کنند و در مصرف آب بسیار صرفه جویی شود.

 

https://www.directindustry.com/industrial-manufacturer/vegetable-washing-machine-245769.html

 

خرید دستگاه های شستشو سبزیجات وزارت بهداشت نیاز به چه توجهاتی دارد؟

برای خرید دستگاه‌های شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت و سازمان‌های بهداشتی دیگر، نیاز به توجه به استانداردها و مقررات بهداشتی مربوطه دارید. در زیر تعدادی از نکاتی که باید در نظر گرفته شوند را ذکر می‌کنم:

  1. استانداردها و تاییدیه‌ها: اطمینان حاصل کنید که دستگاه مورد نظر شما با استانداردها و مقررات بهداشتی مربوط به کشور شما تطابق دارد. برخی از دستگاه‌ها توسط سازمان‌ها یا وزارت بهداشت تایید می‌شوند.
  2. سیستم شستشو: بررسی کنید که دستگاه چه نوع سیستمی برای شستشوی سبزیجات استفاده می‌کند؛ دارای تمام مراحل شستشو هستند یا خیر.
  3. ضدعفونی: مطمئن شوید که دستگاه دارای سیستم‌های ضدعفونی است تا سبزیجات به خوبی از میکروب‌ها و آلودگی‌های ممکن پاک شوند.
  4. ساختار و مواد: مواد ساخت دستگاه نیز مهم است. دستگاه‌ها باید از موادی مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی مانند استنلس استیل 304 ساخته ‌شوند.
  5. تنظیمات: قابلیت تنظیم فشار آب، دما و سرعت شستشو نیز از اهمیت استفاده‌کنندگان برخوردار است.
  6. ظرفیت و ابعاد: مطمئن شوید که دستگاه با توجه به اندازه و نیاز شما انتخاب شده است.
  7. خدمات پس از فروش: اطمینان حاصل کنید که تولیدکننده یا فروشنده دستگاه، خدمات پس از فروش مناسبی ارائه دهند.

 

برای مشاهده انواع دستگاه شستشوی سبزی می توانید سایت های زیر را در مرورگر خود جستجو نمایید:

nikoopack.com

kronitek.com

bajajmachines.com

hytekfoodequipments.com

directindustry.com

 

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز