خبرگزاری کار ایران

نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی + نمونه متن شکایت

نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی + نمونه متن شکایت
کد خبر : ۱۴۰۶۰۷۰

به نقل از دادخواه وکالتپلیس راهور وظیفه برقرار نمودن نظم را در جاده های مختلف به عهده دارد، برای رسیدن به این هدف جریمه های متعدد راهنمایی و رانندگی تعیین شده اند که توسط ماموران راهنمایی و رانندگی این نوع جریمه ها در صورت بروز تخلف از سوی راننده اجراء می شوند. اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی مطابق با ماده 5 قانون امکان پذیر می باشد.

روش های اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی

ماموران راهنمایی و رانندگی ممکن است در زمان تعیین جریمه ها دچار خطا شوند و برای راننده جریمه اشتباهی را در نظر بگیرند، این اشتباه ممکن است از سوی پلیس 10+ نیز که مسئول صدور وضعیت تخلفات است نیز رخ دهد. در چنین شرایطی امکان اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی وجود دارد.

مطابق با ماده 5 قانون: " متخلف وظیفه دارد ظرف مدت 60 روز مطابق با تاریخی که روی قبض جریمه تعیین شده است، جریمه را پرداخت نماید یا اعتراض خود را نسبت به جریمه تنظیم کند."

اداره راهنمایی رانندگی یا پلیس +10 نیز موظف می باشد که ظرف مدت 24 ساعت بعد از وصول اعتراض، بررسی های مورد نیاز را انجام دهد. اگر اعتراض غیر موجه باشد اداره مذکور باید مراتب را به معترض ابلاغ نماید، اگر معترض همچنان بر اعتراض خود اصرار داشته باشد، اداره اجرائیات باید موضوع را برای بررسی بیشتر به واحد رسیدگی اعتراضات ناشی از تخلفات راهنمایی و راهنمایی ارسال کند.

برای اعتراض به جریمه های راهنمایی رانندگی چه مدارکی لازم است؟

قبل از تنظیم اعتراض جریمه راهنمایی رانندگی ابتدا باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید، مدارک لازم برای تشکیل پرونده اعتراض عبارتند از:

  1. اصل سند مالکیت خودرو

  2. اصل کارت شناسایی

  3. فرم تجدید نظر ( توجه داشته باشید که این فرم را باید به صورت کامل تکمیل نمایید.)

  4. کارت شناسایی معتبر مالک خودرو یا وکیل قانونی وی

نحوه اعتراض به جریمه های راهنمایی و رانندگی

انتخاب روشی مناسب برای اعتراض به جریمه های راهنمایی و رانندگی بستگی به نوع جریمه، قبض جریمه و اداره ای که به تخلفات راهنمایی رانندگی رسیدگی می کند دارد.

در ادامه نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی را به دو روش مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد:

1. نحوه اعتراض به قبض جریمه راهنمایی رانندگی:

روش اول شکایت به قبض جریمه راهنمایی و رانندگی می باشد، این قبض توسط ماموران راهنمایی و رانندگی صادر می گردد. معترض در این روش باید همراه با قبض جریمه به مرکز پلیس راهور مراجعه کند، در مرحله بعدی معترض باید فرم مربوط به اعتراض را تکمیل نماید تا تشکیل پرونده داده شود. پرونده برای انجام بررسی های لازم به افراد کارشناس ارجاع داده می شود، نتایج حاصل از بررسی های لازم در مدت زمان 1 تا چند روز از سوی پلیس راهور به معترض اعلام می شود.

2. اعتراض به وضعیت تخلفات:

یکی دیگر از انواع روش های اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی مراجعه به مراکز پلیس 10+ و اخذ خلافی خودرو می باشد، ممکن است در صورت وجود تخلفات جریمه های سنگین راهنمایی و رانندگی برای راننده صادر شوند. در چنین مواردی متخلف می تواند نسبت به اعتراض جریمه راهنمایی رانندگی اقدام نماید.

مراحل اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی در این روش اعتراض عبارتند از:

  1. معترض می تواند به دفاتر مربوط به پلیس +10 برای ثبت و تنظیم اعتراض مراجعه کند.

  2. بعد از ثبت اعتراض، پلیس 10+ اعتراض را به کمک سیستم به مرکز اجرائیات کل کشور ارسال می نماید.

  3. مرکز اجرائیات در اسرع وقت به اعتراض رسیدگی می کند، بعد از گذشت 24 ساعت نیز نتیجه اعتراض به فرد معترض اعلام می گردد.

  4. اگر تخلف ثابت شود، معترض باید نسبت به پرداخت جریمه راهنمایی و رانندگی اقدام کند.

  5. اگر فرد همچنان نسبت به جریمه اعتراض دارد باید به واحد رسیدگی پلیس راهور مراجعه کند، معترض می تواند بعد از مراجعه به پلیس راهور اعتراضش را ثبت کند. در این مرحله یک هیئت تشکیل می شود که اعضای این هیئت پلیس راهور و قاضی مربوط به تخلفات می باشند.

  6. هیئت تشکیل شده باید اعتراض را بررسی کند و رای نهایی را صادر نماید، شایان ذکر است، این رای قطعی است و غیر قابل تغییر می باشد و معترض نمی تواند هیچگونه اعتراضی داشته باشد.

نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی + نمونه متن شکایت

آیا اعتراض به جریمه دوربین امکان پذیر می باشد؟

درصد خطای دوربین های راهنمایی و رانندگی یک درصد می باشد، در نتیجه معترض شانس بسیار کمی را در خصوص پذیرش اعتراض خود خواهد داشت. اگر شما از ثبت نادرست جریمه ها برای خلافی هایی نظیر عبور از چراغ قرمز، داشتن سرعت غیر مجاز و... مطمئن هستید می تواند نسبت به تنظیم اعتراض اقدام نمایید. برای اعتراض به جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی می توانید طبق روش هایی که در موارد قبل ذکر شد اقدام کنید.

بررسی مهلت اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

رانندگان می توانند تا 60 روز بعد از تاریخی که در قبض جریمه درج شده است نسبت به ثبت اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی اقدام نمایند، بعد از گذشت 60 روز امکان اعتراض به جریمه وجود ندارد. اگر اعتراض مورد تایید پلیس راهور یا پلیس +10 قرار نگیرد، متخلف موظف است که به مدت 20 روز جریمه را پرداخت کند. اگر جریمه تعیین شده به موقع پرداخت نشود میزان آن دو برابر می شود. امکان پرداخت جریمه به صورت اینترنتی وجود دارد، بنابراین بهتر است رانندگان به محض صادر شدن رای نسبت به تسویه اینترنتی جریمه اقدام نمایند. شایان ذکر است، رانندگان عزیز می توانند با اخذ استعلام خلافی موتور یا خودرو از دو برابر شدن قبض جریمه جلوگیری کنند.

نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی + نمونه متن شکایت

کلام آخر

اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی به صورت اینترنتی امکان پذیر نیست، راننده در صورت داشتن اعتراض می تواند به صورت حضوری به پلیس +10 یا پلیس راهور مراجعه نماید. رانندگان عزیز بهتر است در فاصله زمانی منظم و مشخص نسبت به اخذ استعلام خلافی خودرو یا موتور اقدام نمایند، در صورتی که تخلف به اشتباه برای آن ها ثبت شده باشد می توانند نسبت به ثبت اعتراض اقدام نمایند، در این صورت رانندگان زمان لازم را برای ثبت اعتراض خواهند داشت.

منبع: Dadkhahvekalat.ir

 

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز