گزارش خبری شبکه دو صدا و سیما از اختراع شرکت دانش بنیان پرشیا استیل
شرکت پرشیا استیل، پیشرو در طراحی و تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی دستگاهی به نام خط پخت اتوماتیک برنج را اختراع کرده که ضمن مکانیزه کردن مراحل پخت برنج، به طرز چشمگیری مصرف آب و سایر منابع انرژی را کاهش می دهد.
این شرکت که موفق به دریافت گواهینامه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است، سالها به صورت علمی کار تحقیق و توسعه و طراحی محصولات جدید را با استفاده از دانش روز دنیا پیش برده و در دهه گذشته موفق به ثبت اختراع هشت محصول متنوع، طراحی تجهیزات پیچیده و تولید محصولات هایتک با استفاده از فناوریهای روز دنیا شده است. در نتیجه این اقدامات، پرشیا استیل توانست ممیزیهای لازم را در زمینه شرکتهای دانش بنیان نوآور پشت سر بگذارد و گواهینامه دانش بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کند.
خط پخت اتوماتیک برنج، گامی موثر در صرفه جویی مصرف آب
در راستای توجه به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب، هدررفت آب در آشپزخانه های صنعتی به ویژه در پخت برنج انبوه به روش سنتی مورد توجه متخصصان پرشیا استیل قرار گرفت. دستگاه خط پخت اتوماتیک برنج با اولویت حفظ آب پاتیل به منظور تکرار عملیات پخت و در نتیجه صرفه جویی در مصرف آب طراحی و ساخته شد.
این دستگاه که از مدرن ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی محسوب می شود، با وجود سیستم حفظ آب پاتیل برای تکرار حداقل 3 بار عملیات پخت و همچنین سیستم حباب ساز، پخت برنج انبوه را متحول کرده است. وجود حباب اکسیژن در پاتیل با حذف کفگیر و یکنواخت کردن دمای آب از تخریب دانه های برنج جلوگیری کرده و پخت باکیفیت تر برنج را به دنبال دارد. همچنین به دلیل پخت در دمای مناسب، مواد مغذی برنج حفظ می شود.
این دستگاه با طراحی آبکش به صورت متحرک، آب را داخل پاتیل حفظ می کند و میتوان برای پخت برنج حداقل 3 بار از آب اولیه پاتیل استفاده کرد.
وجود سیستم تزریق حباب هوای بهداشتی با اکسیژن رسانی، یکنواخت کردن دمای آب و عدم نیاز به کفگیر باعث می شود نشاسته کمتری از برنج خارج شده و امکان تکرار عملیات پخت در آب اولیه پاتیل فراهم شود.
در هنگام دانه گیری، آبکش به کمک یک جک هیدرولیکی قدرتمند از درون آب خارج شده و دانه های برنج را روی کانوایر تخلیه می کند. کانوایر به صورت دو طبقه و از جنس پلی آمید ساخته شده است. این کانوایر بهداشتی و از نوع Food Grade مناسب برای صنایع غذایی است. طی مسیر طولانی تر باعث آبگیری بهتر و خنک شدن دانه های برنج شده که افزایش کیفیت پخت را به همراه دارد.
خط پخت اتوماتیک برنج دارای 5 گواهی ثبت اختراع است. این دستگاه با صرفهجویی 80 درصدی در مصرف آب، کاهش مصرف برنج خام به دلیل افزایش ری، صرفهجویی در مصرف گاز به دلیل عدم نیاز به جوشاندن مجدد آب، کاهش نفرساعت نیروی انسانی و... ضمن افزایش سرعت و ظرفیت پخت (تعداد پرس در وعده)، مجموع هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
خط پخت اتوماتیک برنج محصول شرکت پرشیا استیل در آشپزخانه بسیاری از دانشگاه ها، سازمان ها، مراکز نظامی و... در حال پخت برنج است و در کنار صرفه جویی های بسیار، با کاهش زحمت و کار جسمانی آشپزها و کمک آشپزها آسودگی بیشتری را برای آنها به ارمغان آورده است.