خبرگزاری کار ایران

نحوه شناسایی قطعات روی برد از روی حروف

نحوه شناسایی قطعات روی برد از روی حروف
کد خبر : ۱۳۴۹۳۹۶

اگر تا به حال سعی کرده باشید بردهای الکترونیکی را تعمیر کنید، معمولا از نگاه کردن به یک قطعه و ندانستن وظیفه آن قطعه احساس ناامیدی می‌کنید. البته هر چه مواجهه شما با بردها و قطعات الکترونیکی بیشتر شود، شناخت بیشتری نسبت به آنها پیدا می‌کنید.

خوشبختانه منابع آنلاین زیادی وجود دارد که می تواند به  شناخت بهتر قطعات الکترونیکی کمک کند. ما هم به جای شکایت از این وضعیت، تصمیم گرفتیم آموزشی برای رفع این سردرگمی ایجاد کنیم. در این آموزش سعی کرده‌ایم با کمک تصاویر در شناخت این قطعات به شما کمک کنیم.

 

چگونه قطعات الکترونیک را به صورت گام به گام شناسایی کنیم؟

مانند بسیاری از چیزهای دیگر در زندگی، زمانی که کار را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنیم، انجام دادن هر بخش آسان‌تر می‌شود.ابتدا سعی کنید بفهمید وظیفه و کار آن برد چیست و برای چه کاری استفاده می شود؟ آیا این یک مادربرد است یا فقط یک کار خاص انجام می دهد؟ برخی از بردهای الکترونیک با کدهایی مشخص شده اند که به این روند کمک می کند. به عنوان مثال، برد DMCB در تصویر زیر یک برد کنترل اصلی برای سیستم DOS در سیستم‌های GE Mark V است.

در مرحله بعد، اجزای پسیو، مانند خازن ها و سلف ها را شناسایی کنید. به طور مثال به دنبال مقاومت و پتانسیومتر بگردید. معمولاً مقاومت‌ها علامت اهم دارند. نماد اهم حرف یونانی Omega است که به شکل زیر است: 100MΩ که به 100 مگا اهم ترجمه می شود.

سایر اجزایی که به راحتی قابل شناسایی هستند عبارتند از: اسیلاتورها (سیلندرها یا جعبه هایی که معمولاً با X یا Y مشخص می شوند)، ترانسفورماتورها (T)، دیودها (D) و رله ها (با علامت K مشخص می شوند).

حالا ببینید که آیا برد فیوز دارد یا خیر. فیوزها اغلب به شکل استوانه‌های شفاف یا مات هستند. سپس سعی کنید. پس از آن کانکتورهای برد را شناسایی کنید. کانکتورها برای اتصال سایر بردها به مدار یا اتصال برد به یک سیستم بزرگتر یا اجزای خارجی استفاده می شوند. انواع مختلفی از کانکتورها وجود دارد که می‌توانید ماه ها وقت صرف کنید تا همه آنها را بشناسید، اما رایج ترین آنها بک پلن،  ترمینال‌های بلوکی، پین هدرها و سوکت هایی هستند که پین هدرها داخل آن می‌روند، و جک ها و دوشاخه ها هستند.

نحوه شناسایی قطعات روی برد از روی حروف

 

در نهایت، پردازنده و سایر آیسی‌های روی برد را شناسایی کنید. بسیاری از آیسی ها دارای شناسه سازنده و شماره قطعه هستند. اگر چنین باشد، ممکن است بتوانید یک دیتاشیت آن را جستجو کنید تا درباره تراشه بیشتر بدانید.

 

معنی حروف روی برد الکترونیکی

در اینجا لیستی از برخی از حروف مخفف مرجع رایج آمده است. با این حال، درک این نکته مهم است که این فقط یک راهنما است. برخی از طراحان PCB فقط از بخشی از این لیست استفاده می کنند یا ممکن است از کدی برای نوع دیگری از مؤلفه استفاده کنند.

 

قطعه

حروف اختصاری

قطعه

حروف اختصاری

پل دیودی

BR

باتری

BT

خازن

C

قطع کننده مدار

CB

کوپل کننده جهت دار

DC

دیود

D

فیوز

F

اوسیلاتور

G

آیسی

IC

جامپر یا جک

J

رله یا کنتاکتور

K

سلف

L

ال ای دی

LED

وریستور اکسید فلزی

MOV

بلندگو

LS

منبع نغذیه

PS

پلاگ یا پریز

P

ترانزیستور

Q

پتانسیومتر

POT

مقاومت

R

سوئیچ

S or SW

ترانسفرمر

T

ترمینال بلوکی

TB

ترموکوپل

TC

تست پوینت

TP

ترانسیستور

TR

آیسی

U

مقاومت متغیر

VR

ترانسدیوسر

X

کریستال

XTAL

دیود زنر

Z

دیود زنر

ZD

 

متداول ترین قطعات در بردهای الکترونیک

بردهای الکترونیکی می‌توانند دارای اجزای بسیار متفاوتی باشند، در زیر ما هشت نوع از رایج ترین  قطعات تشکیل دهنده بردهای الکترونیک را معرفی می‌کنیم:

 

نحوه شناسایی قطعات روی برد از روی حروف

 

  • باتری‌ها در بیشتر موارد با علامت "BT" نشانه گذاری می شوند. در مدارات از باتری‌ها برای ذخیره توان و پشتیبانی استفاده می‌کنند.
  • خازن ها با علامت "C" نشانه گذاری می‌گردند. خازن‌ها انرژی را ذخیره می کنند. معمولا بر روی خازن‌ها عبارت میکروفاراد (µF) یا میلی‌فاراد (mF) مشاهده می‌شود.
  • دیودها با علامت D یا CR و دیودهای زنر ممکن است دارای علامت Z یا ZD باشند. از دیودها برای تنظیم ولتاژ و بسیاری کاربردهای دیگر در مدارات الکترونیکی استفاده می‌شود.
  • سلف ها با علامت L مشخص می‌شوند. سیم پیچ های سلف انرژی را در میدان مغناطیسی حاصل از عبور جریان الکتریکی ذخیره می‌کنند.

برای مطالعه ادامه این مقاله و اطلاعات بیشتر در خصوص قطعات الکترونیک به سایت لیون الکترونیک (lionelectronic.ir) مراجعه کنید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز