ویژگی های جیوه آزمایشگاهی

در این مطلب معرفی ویژگی های جیوه های تخصصی آزمایشگاهی به صورت خلاصه را ارائه خواهیم داد .
جیوه های آزمایشگاهی به دسته ای از جیوه های موجود در بازارهای جهانی گفته میشود که طی فرایند خاصی در کارخانه های بزرگ تولید کننده مواد شیمیایی آزمایشگاهی خالص سازی میگردند و برای کاربردهای مختلف ولی دقیق ، فرایندهای تخصصی ای بر روی آنها انجام میپذیرد .
جیوه در حالت طبیعی در طبیعت یافت میشود ، اما باید دانست که جیوه از دسته عناصری محسوب میگردد که از فراوانی کمی در کره زمین برخوردار است و به همین دلیل از دسته فلزاتی به شمار میرود که از لحاظ ارزش مالی در مقامی نسبتا بالا قرار میگیرد .
جیوه یک عنصر فلزی محسوب میگردد اما برخلاف سایر فلزات بصورت مایع است و برخلاف بسیاری از مایعات جیوه از وزن بالایی به نسبت حجم برخوردار است و آنرا به یکی از خاصترین عناصر طبیعت تبدیل میکند .
این عنصر از درخشندگی خاصی برخوردار است و یکی از دلایلی که از این عنصر در صنایع استفاده فراوان میگردد دقیقا همین مطلب است ، مثلا در صنایع تولید آینه ها .
جیوه های آزمایشگاهی از خلوص بسیار بالایی برخوردارند و به همین دلیل با انواع صنعتی خود تفاوتهای فراوانی هم از نظر کاربری و هم از لحاظ ارزش دارند .
جیوه های خالص در تولیدات الکترونیک مثل ترانزیستورها کاربرد های فراوانی دارند .
جیوه های آزمایشگاهی بر خلاف جیوه های صنعتی معمولی در حجم های کم تولید میشوند مثلا از واحد های 100 گرمی که حدود 7 سی سی میشود آغاز میشود و تا واحد 1 کیلو ادامه دارد و معمولا در پکیج های بیشتر از این مقدار تولید نمیشود . اما نوع صنعتی این عنصر در خلوص پایینتر و حداقل در پکیج های بالای 34 کیلو تولید میگردد که برای استفاده در صنایع توجیه پذیرتر و قابل حمل تر باشد .
این عنصر در همه حالات صنعتی و آزمایشگاهی دارای چگالی 13.5 است اما در درجه بندی خلوص در حالت آزمایشگاهی بسیار دقیق خالص سازی میشود و به نزدیک صد در صد میرسد و این موضوع سبب میگردد که این محصولات به سادگی در تولیدات تخصصی و همچنین در پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی در مراکز تخصصی مورد استفاده قرار بگیرد .
این عنصر خاص در دماسنج ها ، مانومتر ها ، فشارسنج ها ، لامپ های فلورسنت و بسیاری از دستگاه های دیگر استفاده می شود.
جیوه در اصل ، یک عنصر بسیار نادر در پوسته زمین به شمار میرود ، و از دیدگاه ژئوشیمیایی با عناصری که اکثر توده پوسته زمین را شکل داده اند ، ترکیب نمی شود.
در ساخت برخی از تلسکوپ های خاص ، از جیوه، برای تشکیل یک آینه مسطح و کاملاً افقی در آنها استفاده می کنند که در تعیین یک مرجع عمودی یا عمود بر مطلق مفید به شمار میرود .
از دیگر نکات این است که جیوه مایع بخشی از الکترود مرجع ثانویه محبوب (به نام الکترود کالومل) در الکتروشیمی ، به عنوان جایگزینی برای الکترود استاندارد هیدروژن است . از الکترود کالومل برای بررسی توانایی الکترود نیمی از سلول استفاده میکنند .
به طور کلی جیوه در انواع مختلف صنعتی و آزمایشگاهی در بازارهای جهانی وجود دارد و باید طبق صنعت هدف ابتدا نوع جیوه درخواستی را انتخاب و سپس نسبت به تهیه آن اقدام نماییم .