راهنمای خرید چیلر تراکمی
چیلر تراکمی یکی از تجهیزات مهم در سیستم سرمایشی است که در انواع مختلف طراحی و تولید می شود. امروزه چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی به دلیل داشتن برخی از مزایا کاربرد بیشتری دارند و دستگاه چیلر تراکمی را می توان به عنوان یکی از کارآمد ترین سیستم های تهویه مطبوع به شمار آورد. در ادامه در مورد کاربرد چیلر تراکمی و انواع آن صحبت می کنیم.
کاربرد چیلر تراکمی
چیلر تراکمی کاربردهای بسیار زیادی دارد. شاید بیشترین استفاده از چیلر تراکمی در خنک کاری دستگاه های صنعتی باشد. سالن های پرورش قارچ، کارخانجات ریخته گری و فولاد سازی، صنایع دارویی، صنعت تولید مواد غذایی و اماکن مسکونی، اداری، تجاری، کارخانه ها و... از دیگر مکان هایی هستند که به چیلر تراکمی نیاز دارند.
انواع چیلر تراکمی
انواع چیلر تراکمی در حالت کلی به دو دسته چیلر تراکمی آب خنک و چیلر هوا خنک تقسیم میشود.
چیلر تراکمی آب خنک
در چیلر تراکمی آب خنک، گاز مبرد به شکل بخار داغ وارد کمپرسور می شود. بخار داغ خروجی از کمپرسور وارد کندانسور شده و به کمک آبِ خنک ورودی از برج خنک کننده، گرمایَش جذب میشود و مبرد تغییر فاز داده، از حالت بخار تبدیل به مایع می شود.
در ادامه به واسطه فرایند اختناق در شیر انبساط، افت فشار زیادی در جریان مبرد ایجاد میشود که ضمن کاهش دمای آن، باعث تبخیر مقداری از مایع مبرد نیز میشود. جریان سرد و دوفازی مبرد (مخلوط مایع و بخار) پس از خروج از شیر انبساط وارد اواپراتور میشود تا با جذب گرمای آب ورودی، دمای آن را کاهش دهد.
در نهایت مایع مبرد کاملاً تبخیر شده و با ادامه جذب گرما، به شکل بخار داغِ دما پایین از اواپراتور خارج و به کمپرسور بازمی گردد و فرایندهای ترمودینامیکی سیکل تبرید در چیلر تراکمی آب خنک تکمیل میشود.
چیلر تراکمی هوا خنک
سیکل تبرید در چیلر تراکمی هوا خنک با خروج گاز مبرد از کمپرسور آغاز میشود. مبرد وارد کندانسور شده و بعد از تبادل حرارت با هوای محیط از فاز بخار خارج میشود. این تبادل حرارتی توسط فن های کندانسور انجام می شود و در نهایت مایع مبرد پر فشار وارد شیر انبساط می شود و بقیه فرایند سیکل تبرید همانند چیلر تراکمی آب خنک ادامه می یابد.
فاکتورهای موثر در انتخاب چیلر تراکمی
خرید چیلر تراکمی باید پس از دریافت مشاوره از افراد متخصص در این حوزه انجام شود. در غیر این صورت ممکن است که چیلر تراکمی مناسب با پروژه تهیه نشود. مهم ترین فاکتوری که هنگام خرید چیلر تراکمی باید به آن توجه کرد ظرفیت خنک کنندگی موردنیاز است. نوع کاربری، نوع اواپراتور، نوع کمپرسور، نوع کندانسور، عملکرد مورد نیاز، نوع مبرد، بودجه در نظر گرفته شده، دمای محل مورد استفاده، محل نصب، شدت صدای مجاز دستگاه و قیمت چیلر تراکمی از دیگر مواردی است که باید به آن ها توجه کرد.
انواع کمپرسورهای چیلر تراکمی
کمپرسور اصلیترین قطعه در چیلر تراکمی است و نقش بسیار مهمی در عملکرد آن به عهده دارد. کمپرسور در چیلر، اختلاف فشار لازم را برای گردش مبرد در فرآیند خنک کاری آب ایجاد میکند.
کمپرسورها در انواع و اندازه های مختلفی تولید می شوند. انواع کمپرسورهای چیلرهای تراکمی عبارتند از:
- کمپرسور پیستونی یا رفت و برگشتی
- کمپرسور اسکرال یا حلزونی
- کمپرسور اسکرو یا مارپیچی
- کمپرسور سانتریفیوژ یا گریز از مرکز
نکات مهمی که باید در ارتباط با انواع کمپرسورها بدانید به شرح زیر است:
- کمپرسورهای رفت و برگشتی بر اساس ساختمانی که دارند دارای تکنولوژی ساخت آسان بوده لذا مقرون به صرفه می باشند.
- کمپرسورهای اسکرال صدای کمتری نسبت به بقیه کمپرسورها دارند.
- راندمان کمپرسورهای اسکرو از بقیه کمپرسورها بیشتر است.
- کمپرسورهای گریز از مرکز برای تراکم مقادیر زیاد گاز مبرد و اختلاف فشارهای کم ایده آل هستند و سیستمهای تبرید کم دما سازگاری بیشتری با این کمپرسورها دارند.
چیلر تراکمی و تاثیر شرایط آب و هوایی بر کارکرد آن
با توجه به این که در کنار چیلرهای آب خنک، وجود برج خنک کننده الزامی است از این سیستم نمیتوان در مناطق مرطوب و شرجی استفاده کرد؛ زیرا وجود هوای مرطوب، برای مکانیزم خنک کاری برج های خنک کننده مناسب نیست.
علاوه بر این بکارگیریِ چیلر آب خنک در شهرهایی که با کمبود منابع آبی مواجه هستند، توصیه نمی شود؛ زیرا می تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد؛ اما با توجه به این که چیلرهای هوا خنک هیچگونه مصرف آبی ندارند می توانند در تمامی شرایط اقلیمی از جمله مناطق شرجی و گرمسیری مورد استفاده قرار بگیرند.
قیمت چیلر تراکمی
قیمت چیلر تراکمی به فاکتورهای زیادی بستگی دارد؛ اما در حالت کلی میتوان گفت که قیمت چیلر تراکمی متناسب با ظرفیت سرمایشی آن است. اقلام مورد استفاده در چیلر، نوع چیلر و برند تولید کننده از دیگر موارد تعیین کننده قیمت چیلر تراکمی هستند.
خرید چیلر تراکمی در تهران و کرج
ساینا تهویه رادمان تولیدکننده انواع چیلر تراکمی در تهران و کرج است که با هدف ارتقای سطح کیفی صنعت تاسیسات کشور توسط تیمی از کارشناسان مهندسی مکانیک و الکترونیک با بیش از بیست سال تجربه تاسیس شده است.
مشخصات و ویژگی های چیلرهای تراکمی تولید شده توسط شرکت ساینا تهویه رادمان در ادامه ذکر شده است:
- چیلر تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک با کندانسور آبی و هوایی به ظرفیت ۵ الی 360 تن تبرید
- کمپروسورهای اسکرو (Screw)، کمپسورهای اسکرال (Scroll) و کمپرسورهای رفت و برگشتی (Reciprocating) ساخت کارخانه Copeland, Bitzer, Danfoss
- اواپراتور و کندانسور از نوع لوله پوسته ای (Shell and Tube) و یا صفحه ای (Plated Heat Exchanger) با راندمان مناسب
- تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
- قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
- امکان بهره گیری از سیستم کنترل میکروپروسسوری، الکترو مکانیکی و سیستم کنترل هوشمند (PLC) با قابلیت اتصال به سیستم BMS
- قابلیت کار با مبردهای R410a,R404a, R407c, R134a, R22
- بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه
سایر فعالیت های شرکت ساینا تهویه رادمان شامل موارد زیر است:
- انجام محاسبات فنی و طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و …
- انجام محاسبات فنی و طراحی اتاق تمیز (Clean Room)
- مشاوره، طراحی، ساخت و راه اندازی سیستمهای تهویه مطبوع و تبرید
شما میتوانید قبل از خرید چیلر تراکمی برای دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت با کارشناسان متخصص این مجموعه در ارتباط باشید
آدرس:
کرج، بلوار مطهری، روبروی اداره ثبت، پلاک ۶۶، ساختمان آریان، طبقه ۵، واحد ۱۸
شماره تلفن های تماس:
026-34465154
026-34421628
09337278357
آدرس صفحه اینستاگرام:
instagram.com/saynahvac
آدرس سایت:
saynahvac.com