معرفی بهترین دستگاهها و کوره زغال سازی جهت تولید زغال
سالهاست که به منظور سهولت در درست کردن آتش، به تولید انواع زغال در سراسر جهان پرداخته میشود. از این رو، در این مقاله میخواهیم، به شرح کامل فرایند تولید زغال در کورههای زغال سازی و همچنین معرفی بهترین دستگاه ها در این زمینه بپردازیم.
سالهاست که به منظور سهولت در درست کردن آتش، به تولید انواع زغال در سراسر جهان پرداخته می شود. از این رو، در این مقاله می خواهیم، به شرح کامل فرایند تولید زغال در کوره های زغال سازی و همچنین معرفی بهترین دستگاه ها در این زمینه بپردازیم.
آشنایی با نحوه تولید انواع زغال
انواع زغال در دستگاه ها و کوره های زغال سازی صنعتی به دو شیوه تولید می گردد:
1- بکاربردن چوب در تولید زغال
2- شیوه ای که در آن به کمک ضایعاتی همچون خاک زغال یا خاک اره، زغال تولید می شود. زغال تولیدی در این روش، زغال چینی، زغال کبریتی یا فشرده نامیده می شود.
1- روش استفاده از چوب در تولید زغال
کوره صنعتی زغال، دستگاهی است که در این روش به کار گرفته می شود.
دستگاه های کوره زغال صنعتی جهت تولید انواع زغال عبارتند از:
- کوره های جداره ای
- کوره های چند منظوره
- و کوره های زغال کومپیند
نکاتی در مورد کوره های تک منظوره یا جداره ای
معمولاً جهت تولید زغال کبابی از کوره جداره ای استفاده می گردد. با اینکه زغال مجلسی و قلیانی نیز توسط کوره های جداره ای پاسارگاد قابل تولید هستند، اما ضمانت شرکت سازنده فقط در مورد زغال کبابی درجه یک را شامل می شود.
نکاتی در مورد کوره های زغال سازی چند منظوره
از انواع چوب هایی که در این کوره ها جهت تولید زغال استفاده می گردد، می توان به چوب مرکبات، سیب، انگور، انجیر و لیمو اشاره نمود. این کوره های چند منظوره از قابلیت تهیه زغال مجلسی، کبابی و زغال مخصوص قلیان برخوردارند.
کوره های چند منظوره دارای چه مزایایی هستند؟
با توجه به اینکه کوره های جداره ای، قابلیت تولید زغال کبابی درجه یک را دارند، از این رو، می توانند انواع دیگر زغال، همچون زغال لیمو را نیز تولید نمایند. لازم به ذکر است که زغال لیموی تولید شده توسط این دستگاه ها، فاقد کیفیت مناسب بوده و نمی تواند مشتری را راضی نگه دارد.
اما زغال لیموی تولیدی توسط کوره های چند منظوره از کیفیت بالایی برخوردار بوده و زغال قلیان و کبابی ساخته شده در این کوره ها، به صورت کاملاً تضمینی و درجه یک می باشد. همین امر سبب می شود از لحاظ قیمتی، این کوره ها نسبت به کوره های تک منظوره گران تر باشند. البته کوره های چند منظوره قادر به ارائه عملکرد فوق العاده مطلوب تر و با کیفیت تری در مقایسه با کوره های جداره ای هستند.
انواع مدل های دستگاه کوره زغال چند منظوره
دستگاه زغال جی پلاس و همرفتی، دو مدل از کوره های چند منظوره موجود در بازار می باشند که شرکت، طراحی و ساخت کوره زغال G+ را به شکلی کاملاً تخصصی انجام داده و این کوره بدون کف می باشد.
آشنایی با دستگاه کوره زغال کومپیند
پس از انجام عملیات فشرده سازی مواد خامی همچون خاک اره، خاک زغال و پوست گردو، تولید زغال توسط دستگاهی به اسم اکسترودر صورت می گیرد. زغالی که درون دستگاه کومپیند تولید می گردد، دارای گازگیری کامل 100 درصدی بوده و این محصول هیچگونه خامی را بر جای نمی گذارد.
در ادامه این مقاله، در مورد روش تولید زغال فشرده یا کبریتی با استفاده از ضایعات پرداخته می شود.
2- نحوه تولید زغال کبریتی یا فشرده با استفاده از ضایعات
جهت تولید زغال فشرده به کمک ضایعاتی همچون خاک زغال یا خاک اره، از دو مدل خط تولید استفاده می گردد، خط تولید اکسترودری و خط تولید پرس. در ادامه، به معرفی و ارائه توضیحاتی در رابطه با این دو نوع خط تولید پرداخته می شود.
آشنایی با خط تولید زغال پرس
خاک زغال، ماده اولیه به کار رفته در این خط تولید می باشد و نام دیگر این روش تولید، پرس هیدرولیک است. این دستگاه، می تواند زغال را در اشکال هندسی متنوع و در ابعاد مختلف تولید نماید. زغال تولیدی به این روش از کیفیت مناسب و مطلوبی برخوردار بوده و توانایی تهیه زغال قلیان و کبابی را دارد. کشورهایی همچون ترکیه، امارات، عمان، قطر و بخش هایی از عراق به مصرف این نوع زغال می پردازند، و به طور کلی، استفاده از آن به عنوان زغال قلیان و مجلسی صورت می گیرد.
آشنایی با خط تولید اکسترودری
از ضایعاتی همچون پوست گردو، خاک اره و خاک زغال به عنوان مواد اولیه در دستگاه اکسترودر جهت تهیه زغال استفاده می شود.
زغال های تولید شده در این روش که مواد اولیه آنها خاک اره و پوست گردو است، دارای اشکال چهارگوش بوده و سوراخی در وسط آن واقع است. این خط تولید با توجه به عملکرد و بازدهی که دارد، بسیار مقرون به صرفه نیز می باشد. از آنجا که مواد فشرده شده خام، همان زغال فشرده یا بریکت را تشکیل می دهند، از این رو، بایستی در کوره قرار داده شوند تا به کربن تبدیل گردند. این عملیات به دو طریق پیاده سازی می شود، یکی روش صنعتی و دیگری روش سنتی.
در روش صنعتی، کوره سازان به صورت کاملاً کارشناسی شده و تخصصی، کوره زغال کومپیند را طراحی کرده و می سازند.
در روش سنتی، مکان تولید زغال توسط گل و کاهگل آماده می گردد و سپس حرارت دهی به زغال بریکت یا فشرده توسط شعله مستقیم انجام می شود.
کوره های تولید زغال جی G+ از چه مزیت هایی برخوردارند؟
مدل های کوره چند منظوره، جی پلاس و زغال همرفتی می باشد. با اینکه، این دو مدل کوره از لحاظ کیفیت با هم تفاوت های محسوسی دارند اما از کاربرد یکسانی برخوردار می باشند. در ادامه این مقاله، به بررسی و ارزیابی چگونگی عملکرد کوره های جی پلاس و همرفتی پرداخته می شود، تا به کمک آن بتوانید مزایای کوره زغال G+ را نسبت به دستگاه زغال همرفتی تشخیص دهید.
- بررسی استحکام و مقاوم بودن کوره
استحکام کوره G+ نسبت به دیگر کوره هایی که زغال تولید می کنند، فوق العاده بیشتر است. و همین امر، طول عمر بالاتر آن را سبب می گردد.
- میزان کنترل فشار کوره
طراحی عالی و متفاوت کوره های جی پلاس، سبب ایجاد خصوصیات ویژه ای در آنها می گردد که در ادامه به آنها اشاره می شود.
در کوره جی پلاس، حرارت با سرعت بالایی نسبت به کوره های همرفتی به داخل کوره منتقل می گردد. این ویژگی مصرف کمتر انرژی را به دنبال دارد و در این صورت، انرژی کمتری تلف می شود. در نتیجه کنترل فشار کوره توسط اپراتور به سهولت انجام می گیرد.
- مکان نصب مشعل کوره
با توجه به اینکه دستگاه های زغال همرفتی از کف برخوردار هستند، مشعل در این کوره ها در زیر کف کوره قرار گرفته و حرارت از ابتدا در زیر آن ایجاد می شود. در کوره جی پلاس، مکان نصب مشعل، نقطه صفر زمین بوده زیرا این نوع کوره بدون کف است. و همچنین در این کوره ها مشعل نسبت به دستگاه کوره همرفتی در نقطه ای پایین تر نصب می شود.
- نحوه خنک سازی کوره
از دیگر خصوصیات خوبی که کوره های جی پلاس G+ در مقایسه با دستگاه های کوره همرفتی برخوردارند، می توان به وجود پنجره های خنک کننده در طراحی آنها اشاره نمود. این پنجره ها سبب افزایش سرعت خنک سازی کوره می گردد.
- سطح کیفیت زغال تولید شده
با اینکه میزان زغال بدون شکستگی حاصل از کوره های همرفتی، تقریباً 90% می باشد، اما در کوره های زغال G+ این میزان به 100 درصد می رسد، به عبارت دیگر، در این کوره ها هیچگونه شکستگی در زغال ها به چشم نمی خورد.
مصرف برق کوره
در خط تولید زغال پرس نسبت به اکسترودری میزان مصرف برق پایین تر می باشد.
- از لحاظ مواد اولیه
مواد اولیه مورد استفاده در تولید انواع زغال، یکی دیگر از تفاوت های این دو مدل خط تولید می باشد. در خط تولید پرس، از خاک زغال به عنوان ماده اولیه استفاده می گردد. زغال با کیفیت قلیان، در صورتی که این مواد اولیه از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار باشد، حاصل می شود.
مواد اولیه بکار رفته در خط تولید زغال اکسترودری، خاک اره، پوست گردو و خاک زغال بوده و کیفیتی بسیار مطلوب و تضمین شده را برای زغال های حاصل از این روش به دنبال دارد.
- میزان فضای لازم جهت راه اندازی خط تولید
فضای خیلی وسیعی توسط خط تولید اکسترودری نسبت به خط پرس اشغال می گردد.
- بررسی میزان تمیزی خط تولید کوره
از آنجا که شیوه کار در خط تولید پرس به شکل دیجیتالی می باشد، از این رو به هیچ وجه کثیف کاری در آن به چشم نمی خورد، اما میزان کثیف کاری در خط تولید پرس بسیار زیاد است.
- ارزیابی استهلاک خط تولید کوره زغال
خط تولید زغال اکسترودری از استهلاک بیشتری نسبت به خط تولید پرس برخوردار است.
نکاتی راجع به کوره تولید زغال
اولین کاری که شما بایستی قبل از راه اندازی یک کارگاه تولیدی انواع زغال انجام دهید، بررسی و ارزیابی نیازهای منطقه یا محلی است که می خواهید در آنجا کارتان را شروع نمایید، می باشد. به عبارت دیگر، باید در جستجوی بیشترین نوع زغال مصرفی منطقه مورد نظر باشید. به عنوان مثال، برای رسیدن به سود بالا و برخورداری از فروش بیشتر، در منطقه ای که فاقد کارگاه تولید زغال لیمو است، اقدام به راه اندازی خط تولیدی از این نوع کنید، تا بتوانید به اهداف اقتصادی خود دست یابید.
بهترین زغال لیمو دارای چه خصوصیاتی می باشد؟
- فاقد بخش قهوه ای رنگ است
به خاطر داشته باشید زغالی که دارای قسمت های قهوه ای رنگ باشد، زغال با کیفیتی محسوب نمی گردد. زغال با کیفیت فاقد بوی خامی چوب، در زمان سرخ شدن و حرارت دادن است. و همینطور دچار ترک خوردگی در هنگام سرخ شدن نمی شود.
- سبب ایجاد سردرد نمی گردد
زغال هایی که از پخت کافی برخوردار نیستند، می توانند فرد را دچار سردرد کنند. این نوع زغال ها، جرقه نمی زنند و دارای دود کمی بوده و به آهستگی خاموش می شوند.
چندین نکته حائز اهمیت در رابطه با تولید انواع زغال
در حال حاضر، با توجه به اینکه زغال دارای مصرف بسیار زیادی بوده و از لحاظ دسترسی به دستگاه های تولید زغال در تمام نقاط کشور محدودیت ها و کمبودهایی وجود دارد، از این رو می توان گفت یکی از کسب و کارهای بسیار سودآور چه در ایران و چه در خیلی از کشورهای اروپایی راه اندازی خط تولید انواع زغال می باشد. در صورتی که به کار تولید انواع زغال با بکارگیری مواد اولیه فوق العاده مرغوب و با کیفیت بپردازید، نه تنها با رضایت مصرف کنندگان آن مواجه خواهید شد و باعث شناخته شدن برندتان می گردد، بلکه می توانید به امر صادرات زغال به کشورهای خارجی نیز روی آورید.
نتیجه گیری
یکی از مشاغلی که می تواند برای افراد جویای کار، کاملاً بی دردسر و بسیار سودآور تلقی شود، راه اندازی خط تولید انواع زغال می باشد. و از آنجا که زغال در سراسر کشور و همچنین صنایع مختلف یکی از نیازهای همیشگی محسوب می شود، از این رو، هیچگاه کارگاه های زغال سازی با تعطیلی روبرو نخواهند شد. به همین علت، فردی که در کار تولید زغال است، به طور مداوم در زمینه تولید، فروش و همینطور صادرات زغال به سایر کشورها فعالیت دارد.
قابل ذکر است که شما جهت راه اندازی خط تولید یا کارگاه زغال هر میزان هزینه ای را صرف نمایید، با توجه به اینکه سود چندین برابری حاصل از فروش زغال تولیدی، در انتظار شما خواهد بود، در این صورت با گذشت مدت زمان کوتاهی هزینه های سرمایه گذاری شما بر می گردد. در واقع می توان گفت که سرمایه زیادی جهت ایجاد یک کارگاه یا خط تولیدی نیاز نبوده و آموزش های مورد نیاز آن نیز هزینه زیادی را در بر نمی گیرد.
منبع سایت کوره سازان پاسارگاد www.koorehsazanpasargad.com
اطلاعات تماس
- آدرس ایمیل: koorehsazanpasargad@gmail.com
- تلفن تماس : 02128426559
- مدیریت فنی و مهندسی : 09121065401
- مدیریت فروش : 09127541204