خبرگزاری کار ایران

بی‌توجهی به بازار جهانی آجر/ تامین صد در صدی نیاز داخلی

بی‌توجهی به بازار جهانی آجر/ تامین صد در صدی نیاز داخلی
کد خبر : ۱۲۲۵۵۹۶

رئیس اتحادیه فخاران استان تهران گفت:‌ متاسفانه ساختمان‌سازها به دلیل صرفه جویی در هزینه و زمان به جای استفاده از آجرهای سنتی از بلوک سیمانی استفاده می‌کنند تا در هزینه و زمان صرفه جویی کنند و به همین دلیل است که در آپارتمانها صدای همسایه‌ها به راحتی شنیده می‌شود.

به گزارش ایلنا،‌ قدمت آجر به بیش از 7 هزار سال قبل از میلاد بازمی‌گردد و اکتشاف آن را به دوره باستان نسبت می‌دهند زمانی که متوجه شدند که گل و لای رسوب کرده درکنار دجله و فرات چسبندگی خاصی دارد که براثر آفتاب یا قرارگرفتن درکنار آتش استحکام خاصی به خود می‌گیرد که بعدها به این دلیل از آن درساخت خانه‌هایشان استفاده کردند و امروزه به عنوان یکی از مهمترین و جزء جدا نشدنی ساخت و ساز تبدیل شد. مصالحی که امروزه تولیدکنندگان را با مشکلات متعددی روبه‌رو کرده‌ است. مشکلاتی که با شیوع کرونا در کشور تشدید یافت،‌ با شیوع بیماری کرونا،‌ بخش عمده‌ای از مشاغل کشور تحت تاثیر منفی آن قرار گرفتند که یکی از این مشاغل صنف ساختمان سازی و به تبع آن صنف فخاران بود که تا به امروز هیچ حمایتی دریافت نکرده‌اند،‌ بر همین منظور خبرگزاری کار ایران( ایلنا) به منظور عمل به رسالت حرفه‌ای خود در انعکاس رویدادها و دغدغه‌های تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور با رئیس تحادیه فخاران استان تهران به گفت‌وگو نشسته است،‌ شرح این گفت‌وگو در ادامه آمده است؛

به گزارش ایلنا؛ مرتضی منبع‌چی رئیس اتحادیه فخاران استان تهران با بیان اینکه تولیدات آجر به دو روش سنتی و مدرن صورت می‌گیرد،‌ گفت: درحال حاضر 380 عضو فعال در استان تهران با حدود یک میلیون و 500 هزار نیرو در کارخانجات کل کشور مشغول به فعالیت هستند و اکثرآجرهای سنتی، مدرن و نما را تولید می‌کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه کرونا موجب وارد شدن ضربه جدی به کار ما شد این درحالی است که هیچ حمایتی نیز صورت نگرفت. بسیاری از کسانی که در حال فعالیت در این شغل هستند از گذشته مشغول بوده‌اند و به دلیل عشق و علاقه‌ای که دارند نمی‌توانند از کار خود دست بکشند.

رئیس اتحادیه فخاران استان تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید و اشتغالزایی گفت: امسال سال تولید و دانش بنیان و اشتغالزایی است اما متاسفانه برخی از سازمانها و ارگانهای دولتی به فرمایشات رهبری گوش نمی‌دهند و برخی از آنها مانند ترمزی برای تولید کشور هستند.

منبع‌چی با تاکید بر اینکه متاسفانه در بخش ساختمان‌سازی در استفاده از آجر اجحاف شده است و به شکل گذشته از آن استفاده نمی‌شود، گفت: طبق یافته‌های علمی آجرهای قدیمی به دلیل نوع مواد به کار برده شده و پروسه تولید ضریب صدا، ضریب حرارت و ضریب مقاومت بالایی دارد و متاسفانه مهندسانی که درحال ساختمان‌سازی هستند به این مورد توجهی نمی‌کنند و منافع مالی خود را درنظر می‌گیرند و به جای استفاده از آجرهای سنتی از بلوک سیمانی استفاده می‌کنند تا در هزینه و زمان صرفه جویی کنند و به همین دلیل است که در آپارتمانها صدای همسایه‌ها به راحتی شنیده می‌شود.

وی افزود: ما ضمن تامین 100 در صدی نیاز داخلی اغلب به کشورهای ارمنستان، ترکمنستان، عراق و امارت صادرات داشتیم با این حال متاسفانه سهم اندکی در صادرات و بازارهای جهانی داریم و به این دلیل است که در این حوزه کار نکردیم.

رئیس اتحادیه فخاران استان تهران تاکید کرد: این درحالی است که وزارت صنعت و معدن و تجارت با یک تدبیر و برنامه‌ریزی و مدیریت درست می‌تواند بر صادرات آجر و ارزآوری آن تمرکز کند و این مورد می‌تواند جایگزین تجارت نفتی شود.

بی‌توجهی به بازار جهانی آجر/ تامین صد در صدی نیاز داخلی

منبع‌چی درخصوص مشکلات این صنف نیز گفت: درحال حاضر مشکلات ما اغلب در تامین قطعات دستگاه‌ها است به همین منظور به وزارت صمت نامه زدیم تا با ارتباط با کارخانه‌ای که بولبیرینگ تولید می‌کند، قطعات مورد نیاز دستگاهها و ماشینهای مورد استفاده تولیدگران را مستقیما به تعاونی‌های اتحادیه‌ها عرضه کند تا بتوان ان را با قیمت مناسب به تولیدکنندگان عرضه کنیم. بولبیرینگی که در گذشته 100 هزار تومان بود درحال حاضر 7 میلیون تومان قیمت دارد. درصورتی که حتی جواب نامه من را نداند.

وی ادامه داد: در تهیه روغن و لاستیک درحوزه حمل و نقل مشکل داریم،‌ در گذشته وزارت صمت این اقلام را در اختیار اتحادیه‌ها قرار میداد و ما بین اعضا تقسیم میکردیم اما اکنون سامانه‌ای را معرفی کردند و ماشین داران باید در آن سامانه ثبت نام کنند و از آن طریق لاستیک مورد نیاز خود را دریافت کنند و این مسئله موجب ایجاد مشکل اساسی شد و این‌ها همه در قیمت نهایی محصول تاثیر دارد.

رئیس اتحادیه فخاران استان تهران با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری مغفول مانده و برخی از افراد از انجام و عمل به آن سربار می‌زنند،‌ گفت: اشتغالی که در گذشته یک میلیون و 500 هزار نفر اشتغالزایی در کل کشور داشت اکنون به 100هزار نفر رسیده است و علت ان این است که دیگر سرمایه‌گذار حاضر به سرمایه‌گذاری در این بخش نیست، ‌درحال حاضر قیمت دستگاهها و زمین کارخانجات آجر میلیاردی است که میتوانند آن را در جای دیگر سرمایه گذاری کنند اما تولیدکنندگان به دلیل علاقه و عرق کاری خود با وجود سن بالا به تولید می‌پردازند بنابراین نیاز است که از انها حمایتهای لازم صورت گیرد.

وی مشکل دیگر را مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: زمانی که می‌خواهیم مالیات ارزش افزوده را پرداخت کنیم از ما فاکتور هزینه‌هایمان را می‌خواهند درصورتی که اغلب فروشندگان قطعات و لوازم یدکی از ارائه فاکتور سرباز می‌زنند.

منبع‌چی ادامه داد: ما اتحادیه‌ای بودیم که در زمان 8 سال جنگ به فالیت و تولید پرداختیم و لوازم یدکی مورد نیاز خود را به راحتی تهیه میکردیم درصورتی که امروزه به سختی و با قیمت بسیار بالا تامین می‌شود، اگر بتوانیم به اعضای خود کمک کنیم در نهایت به تولید کشور کمک کرده‌ایم.

رئیس اتحادیه فخاران استان تهران درخصوص مشکل تامین انرژی خود نیز گفت: تا سال 1399 گاز به مبلغ 100 تومان در هر متر مکعب میرسید. ناگهان در سال 1400 این صنف مشمول بند ط ماده 6 قانون بودجه شد که بر این اساس قیمت هر متر مکعب گاز به بیش از 500 تومان رسید که اعضای این اتحادیه توانست با همدلی و پیگیری 164 نماینده مجلس و موافقت شورای نگهبان این رقم به 149 تومان رسید و پرداخت کردیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز