خبرگزاری کار ایران

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز به ایلنا خبر داد:

اولین دفتر استانی «کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران» در البرز افتتاح می‌شود

اولین دفتر استانی «کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران» در البرز افتتاح می‌شود
کد خبر : ۱۰۸۷۵۰

در این کلینیک قرار است شورای هماهنگی ۵ نفره‌ای متشکل از مدیر پروژه کلینیک، رییس بنیاد نخبگان استان البرز، مدیر اجرایی کلینیک، مسئول دفتر کلینیک صنعت بنیاد و نماینده سازمان صنعت معدن تجارت استان البرز تشکیل شود.

ایلنا: براساس تفاهم نامه‌ای که اخیرا بین بنیاد نخبگان استان البرز و «کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران» به امضا رسید، اولین دفتر استانی این کلینیک، در بنیاد نخبگان استان البرز کار خود را آغار خواهد کرد.

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز در گفتگویی اختصاصی با خبرگزاری ایلنا ضمن اعلام این خبر به تشریح تاریخچه‌ای از آغاز شکل گیری این بنیاد در کشور و به خصوص استان البرز و همچنین اهداف بنیاد نخبگان در سطح ملی و استانی پرداخت.

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز گفت: از آنجایی که بار‌ها مقام معظم رهبری در سخنانشان بر لزوم توجه ویژه به نخبگان و استعداد‌های بر‌تر کشور تاکید کرده بودند، سرانجام به خواسته به حق ایشان جامه عمل پوشانده شد. بعد از تصویب اساسنامه بنیاد نخبگان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۴، این بنیاد با ریاست دکتر صادق واعظ‌زاده به طور رسمی و تشکیلاتی کار خود را در سال ۸۷ آغاز کرد.

حسینعلی علیخانی در ادامه به تاریخچه شکل گیری، اهداف و اقدامات صورت گرفته این بنیاد در استان البرز اشاره و بیان داشت: با پیگیری‌هایی که انجام شد سر انجام در تاریخ ۹۰/۱۰ / ۱۸ توانستیم ساختمان مخروبه‌ای را که از موقوفات مرحوم حاج صادق فاتح یزدی بود تملک کنیم. در حدود یک سال کار بازسازی کامل این ساختمان طول کشید، در ابتدای کار حدود ۱۲۰ نخبه استان را که جذب تهران شده بودند توانستیم در استان البرز جذب و تحت پوشش خود قرار دهیم.

وی در ادامه با بیان این مطلب که برگزاری جشنواره اختراعات استان البرز در سال ۹۱ و قرار گرفتن این جشنواره در ردیف جشنواره‌های بر‌تر کشور دستاورد بزرگی برای بنیاد نخبگان استان البرز محسوب می‌شد گفت: هم اکنون شناسایی نخبگان ما در این استان از مرز ۳۰۰ نفر عبور کرده است که امیدواریم تا آخر سال این رقم به مرز ۴۰۰ نخبه برسد.

اجرای «طرح شهاب» در استان البرز

مشاور اسبق وزیر علوم در امور ایثارگران، با اشاره به این مطلب که هم اکنون ۱۳ پژوهشکده ملی در استان البرز مشغول فعالیت هستند به تشریح اجرای «طرح شهاب» توسط بنیاد نخبگان در کشور و به خصوص استان البرز پرداخت و گفت: شناسایی، هدایت، استعداد و بر‌تر بودن از جمله سرفصل‌های اجرایی این طرح است که به همین منظور ۶ استان: آذربایجان شرقی، هرمزگان، اصفهان، کرمانشاه، خراسان جنوبی و البرز برای اجرای این طرح شناسایی شدند.

حسینعلی علیخانی با بیان این مطلب که ۷% از دانش آموزان مقطع متوسطه در استان البرز که چیزی در حدود ۷ هزار نفر می‌شوند در این طرح، تحت پوشش قرار گرفتند گفت: در این طرح قرار است با آموزش مربیان، حمایت‌های مالی، معنوی و نرم افزاری از آن‌ها، مربیان و دبیرانی تربیت کنیم که بتوانند با شناسایی استعداد‌های بر‌تر دانش آموزی و نخبه پروری، این استعداد‌ها را به سمت نخبگی سوق دهند.

افتتاح اولین دفتر استانی کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران در استان البرز

وی در ادامه با بیان این مطلب که نخبگان را با هر ابزاری که می‌شود باید امیدوار و دارای انگیزه در کشور نگه داشت از افتتاح اولین دفتر استانی کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران در بنیاد نخبگان استان البرز خبر داد و گفت: در حدود ۲ سال پیش با هدف انجام تعاملاتی سازنده و به اشتراک گذاشتن ظرفیت‌های موجود حوزه صنعت و دانشگاه و همچنین نگاه و رجوع عالمانه به مشکلات حوزه‌های مختلف صنعتی، معدن، تجارت، ایجاد انگیزه و کسب درآمد برای نخبگان و استعدادهای بر‌تر کشور، تفاهم نامه‌ای بین دانشگاه تهران و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید که به تاسیس نهادی مستقل با عنوان کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران انجامید.

استان دانشگاه تهران، با اعلام این خبر که به غیر از بنیاد نخبگان استان البرز نهاد‌های دیگری هم قصد تاسیس این کلینیک را در استان البرز داشتند گفت: علی‌رغم وجود برخی درخواست‌ها در استان، سرانجام بنیاد نخبگان استان البرز با تفاهم نامه‌ای که با کلینیک دانشگاه تهران، در تاریخ ۱۳ / ۶/۹۲ به امضا رسانید توانست نسبت به امتیاز تاسیس و استقرار دفتر استانی این کلینیک در بنیاد نخبگان استان البرز پیش دستی کند.

وی در ادامه با بیان این مطلب که امیدواریم بتوانیم از تمام ظرفیت نخبگان، دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی استان البرز در این کلینیک استفاده کنیم بیان داشت: هدف اصلی ما در بنیاد نخبگان و به خصوص از تاسیس این کلینیک، استفاده از تمام امکانات و ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و همچنین، پویایی نخبگان، ترویج فرهنگ نخبه پروری و نهادینه شدن نخبه محوری در حوزه‌های مختلف است.

تاسیس «رصد خانه علم وفن آوری» در استان البرز

حسنیعلی علیخانی با بیان این مطلب که قرار است در استان البرز نگاه ویژه‌ای به این کلینیک شود گفت: در سیاست‌گذاری‌هایی که در این استان برای این کلینیک تعریف شده است، قرار است با کلان‌نگری، بخش‌های مختلی مثل کشاورزی و محیط زیست را هم در این کلینیک دخیل کنیم.

وی با بیان این مطلب که با عارضه‌یابی و ارائه راهکارهای گوناگون در بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی و همچنین جذب نخبگان کارآمد و متخصص در حوزه‌های مختلف در صدد حل عالمانه مشکلات و معضلات استان و همچنین شکوفایی استان البرز هستیم اظهار داشت: امیدواریم خروجی فعالیت‌های این کلینیک در بنیاد نخبگان استان البرز منجر به تاسیس «رصد خانه علم وفن آوری» در استان البرز شود.

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز در پایان خاطرنشان کرد: شورای هماهنگی ۵ نفره‌ای متشکل از مدیر پروژه کلینیک، رییس بنیاد نخبگان استان البرز، مدیر اجرایی کلینیک، مسئول دفتر کلینیک صنعت بنیاد و نماینده سازمان صنعت معدن تجارت استان البرز قرار است در این کلینیک تشکیل شود که اعضای این شورا هر دو هفته یک بار به منظور هماهنگی، ارائه راهکار‌ها وتدوین اهداف راهبردی این کلینیک در استان تشکیل جلسه خواهند داد.

شایان ذکر است اولین دفتر استانی کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران با حضور معاون پژوهشی دانشگاه تهران، مدیر کلینیک صنعت، معدن و تجارت دانشگاه تهران و معاون پژوهشگاه دانشگاه تهران، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز، رییس اتاق بازرگانی استان البرز، مدیران عامل شرکت‌ها و کارخانجات استان البرز، صبح سه شنبه مورخ ۹/۷ / ۹۲ در محل ساختمان بنیاد نخبگان استان البرز افتتاح خواهد شد.

گفتگو از: شهاب الدین خاکدامن

ارسال نظر
پیشنهاد امروز