به گزارش ایلنا، ایرج نیکاختر افزود: مجموعه اقدامات انجام شده در سالهای اخیر در این بانک ضمن افزایش سهم از بازار، سودآوری و کاهش مطالبات غیر جاری، چشمانداز بهبود کفایت سرمایه و نقشآفرینی بیشتر بانک در توسعه اقتصادی و کمک به جهش تولید را روشنتر کرده است.
وی افزایش سهم از بازار و بهبود ترکیب منابع، افزایش نرخ مؤثر تسهیلات، کاهش بهای تمام شده پول، کاهش مطالبات غیرجاری و افزایش فعالیتهای بانکداری الکترونیکی را از جمله عواملی عنوان کرد که در توقف و کاهش زیاندهی و حرکت به سمت سودآوری بانک در دو و نیم سال اخیر به عنوان راهبردهای جدید مدیریتی بانک صادرات ایران را در ریل سودآوری قرار داده است.
نیکاختر اظهار کرد: مقایسه شاخصهای مالی بانک از سال ٩٦ تا پایان سال ٩٨ نشان از تاثیرگذاری این راهبردها داشته به نحوی که همزمان با چابکسازی و جانمایی بهینه شعب بانک، حجم سپردههای بانک با یک سرعت قابل توجه، به سمت اهداف تعیین شده ٣٠٠ هزار میلیارد تومانی در حال افزایش است و سهم بازار سپردههای بانک نیز به ٩ درصد نزدیک شده است.
عضو هیئتمدیره بانک صادرات ایران مانده تسهیلات پرداختی بانک در پایان شهریور سال ٩٩ را هزار و ٥١١ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: حجم تسهیلات بانک در حالی روند افزایشی دارد که میزان مصالبات غیرجاری بانک تا این زمان به ٣.٨٨ درصد کاهش یافته و نسبت به پایان سال ٩٦ از افت قابل توجهی برخوردار بوده است.
وی رشد ١٠٧ درصدی سود بانک نسبت به سال ٩٦ را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: بانک صادرات ایران پس از چهار سال زیان عملیاتی، در پایان سال ٩٨ با دو هزار و ٥٠٠ میلیارد ریال سود صورتهای مالی خود را بست.
وی بهبود قابل توجه حقوق صاحبان سهام در پایان سال ٩٨ نسبت به سال ٩٦ در بانک صادرات ایران را یادآور شد و افزود: روند افزایش قیمت سهم بانک بر مبنای شاخصهای عملکردی بانک صورت گرفته و در عین حال تلاش برای بازارگردانی صحیح و حفظ نقدشوندگی وبصادر نقش مهمی در نوسان منطقی قیمت آن داشته است.
نیکاختر کاهش بهای تمامشده پول در بانک صادرات ایران را یکی از مهمترین اتفاقات و دستاوردهای بزرگ بانک عنوان کرد و گفت: تلاش برای رشد ١٠٧ درصدی منابع ارزان قیمت از طریق بکارگیری محصولات و خدمات نوین بانکی و توسعه بانکداری الکترونیک و همچنین وصول مطالبات قابل تحسین است و تمامی مدیران و کارکنان بانک در این جهت زحمات زیادی کشیدهاند.
عضو هیئتمدیره بانک صادرات ایران در خصوص چشمانداز بهبود کفایت سرمایه بانک نیز افزود: افزایش سرمایه بانک از محل سلب حق تقدم در حال طی کردن مراحل پایانی است و پیشبینی میشود با انجام این کار در پایان سال ٩٩ نرخ کفایت سرمایه بانک به چهار درصد برسد.
نیکاختر در ادامه با اشاره به میزان واگذاری اموال و سرمایهگذاریها در بانک صادرات ایران گفت: در سال ١٣٩٦، حدود ٢هزار و ٣٣٥ میلیارد ریال و در سال ١٣٩٧ نیز بالغ بر ١٠ هزار و ٧٧٦ میلیارد ریال از این محل واگذار شده است. بانک صادرات ایران در سال ١٣٩٨، با واگذاری بیش از ٥٠ هزار میلیارد ریال از اموال غیرمنقول و سرمایهگذاریها، عملکرد چشمگیری را در این زمینه داشته و در پنجماهه ابتدای سال ١٣٩٩ نیز در حدود ٢ هزار و ٤٣٠ میلیارد ریال از این اموال را واگذار کرده است.
وی توجه ویژه به حاکمیت شرکتی در این بانک را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: بانک صادرات ایران نسبت به تعیین اعضای هیئتعامل، استقرار کمیتههای الزامی هیئتمدیره از جمله حسابرسی، کمیته عالی مدیریت ریسک، کمیته تطبیق، کمیته رعایت قوانین و مقررات و کمیته پاداش و جبران خدمات و نهایتاً تشکیل واحدهای سازمانی مدیریت ریسک، مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، حسابرسی داخلی و رعایت قوانین و مقررات اقدام کرده است.
نیکاختر رسیدگی به شکایات و درخواستهای مشتریان را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: بخشهای مختلف صف و ستاد بانک به طرق مختلف حضوری، محسوس و نامحسوس و حتی از راه دور مورد بازرسی قرار میگیرد، بهنحویکه از ابتدای سال ٩٩ تا پایان مرداد ماه، دو هزار و ١٨٦ شعبه بانک به صورت حضوری، ٦٤٦ مورد بازرسی نامحسوس و ٢٧٣ موردبازرسی خاص انجام شده است. همچنین در این مدت ١٣٤ مورد بازرسی از دوایر و حوزههای ستادی، ١٠٥ مورد بازرسی از باجههای راه دور، ١٤ مورد بازرسی در حوزههای صف و ١٩ مورد بازرسی از ادارات مرکزی صورت گرفته است.
وی همچنین از بررسی مستمر گزارشهای عملیات مشکوک، پاسخگویی به استعلامها، ارسال گزارشهای واریز وجوه به واحد اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد و امور دارایی خبر داد.