رشد تقاضا برای فرآوردههای نفتی هرگز به سطح پیش از کرونا نمیرسد
بانک سیتی پیشبینی میکند که رشد تقاضا برای فرآوردههای نفتی هرگز به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا نمیرسد.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، بانک آمریکایی سیتی با بیان اینکه فرآوردههای نفتی هرگز به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا نمیرسد، اعلام کرد که قیمت نفت احتمالاً در طولانی مدت در بازه قیمتی ۴۵ تا ۶۰ دلار برای هر بشکه در نوسان خواهد بود.
تقاضای جهانی نفت خام امسال به دلیل محدودیتهای اعمال شده برای مهار شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش یافت.
این بانک آمریکایی روز چهارشنبه (۱۱ تیرماه) طی یادداشتی اعلام کرد: نه تنها جهان بیش از ۲ سال از رشد تقاضای نفت را از دست داده است، بلکه قابلیت انعطافپذیری تقاضای فرآوردههای نفتی با توجه به تولید ناخالص داخلی جهانی نیز یک پله افت خواهد کرد.
تقاضای سوخت جت بعید است که پیش از سال ۲۰۲۳ به سطح ۲۰۱۹ برسد، زیرا تغییر عادتهای کاری از جمله ارتباط از راه دور و مقررات زیست محیطی برای کاهش تولید کربن و دیگر گازهای گلخانهای سبب کاهش تقاضا برای سوخت جت و بنزین خواهد شد.
این بانک اعلام کرد: در کوتاه مدت، کاهش عمیق تولید سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» و دیگر تولیدکنندگان عمده جهان به همراه کاهش هزینههای سرمایهگذاری اخیر و به تاخیر افتادن پروژهها میتواند سبب کاهش کوتاه مدت عرضه شود.
تحلیلگران این بانک افزودند: قیمت نفت در بازارهای نفتی در میان مدت و با عرضه کافی حدود ۴۵ دلار برای هر بشکه باقی خواهند ماند و با قیمت ۵۰ دلار برای هر بشکه ممکن است با مازاد عرضه روبهرو شوند.
بانک سیتی اعلام کرد: به اعتقاد ما، انتظار قیمت ۱۰۰ دلار برای هر بشکه تخیلی بیش نیست و هرگز اتفاق نمیافتد و حتی اگر قیمت نفت به ۷۰ دلار برای هر بشکه برسد کوتاه مدت خواهد بود.