خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

توپ کاهش تولید ۱۰ میلیون بشکه‌ای در زمین روسیه و عربستان/ ایدئولوژی نفتی امریکا اجازه وفای به عهد را می‌دهد؟

توپ کاهش تولید ۱۰ میلیون بشکه‌ای در زمین روسیه و عربستان/ ایدئولوژی نفتی امریکا اجازه وفای به عهد را می‌دهد؟
کد خبر : ۹۰۰۰۸۲

قضیه برداشت نفت از شیل در این کشور به یک موضوع ایدئولوژیک تبدیل شده و دولت ترامپ قطعا توان ابراز منع تولید را به شرکت‌ها نخواهد داشت، بنابراین توپ در زمین روسیه و عربستان است.

رضا مدیر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در ارزیابی حالِ حاضرِ بازار نفت اظهار داشت: اکنون نفت در شرایط بسیار بی‌سابقه‌ای بسر می‌برد، به طوری که ازجنگ نفتکش‌ها، جنگ ایران و عراق و شوک‌های سابق کاهش تقاضا فراتر رفته، اینکه حدود 20 میلیون بشکه تقاضا، ظرف مدت کوتاهی برای آینده نامشخصی  کاهش یابد، یک پدیده نادر است.

وی افزود: قبلا تحت فشار یک موضوع بلندمدت بنام فاصله گرفتن از سوخت‌های فسیلی، تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و قبل از آن بواسطه ایجاد امنیت انرژی در کشورهای مصرف کننده و خودکفایی از نفت خلیج‌فارس سوبسیدهای زیادی به تجدیدپذیر داده شد و کاهش تقاضا رخ داد، در واقع فشار بر روی نفت در 30 سال گذشته بعد از دهه 70 به طور مستمر بوده و طی این چند سال بواسطه نضج گرفتن کمپین‌های تغییر اقلیم و گرمایش زمین افزوده شده بود، ولی کسی انتظار نداشت طی مدت کوتاهی نفت؛ چنین بازاری را به لحاظ قیمت و تقاضا تجربه کند. هرچند که شیل هم علیرغم هزینه بالای تولید و عوارضی که برای محیط زیست در پی داشته، استارت آن را برای رقابت با نفت متعارف زده باشد.

 معاون اسبق امور اوپک وزارت نفت گفت: همواره فشار بر نفت با شیب ملایم، متداول بوده و به مرور و با فراز و نشیب همراه بوده است و یا اینکه با تحریم ایران و ونزوئلا و ایفای سیاست‌های ژئوپلیتیک از سوی امریکا جهت باز کردن فضا برای شیل واعلام استقلال ترامپ از نفت خاورمیانه تقاضا و عرضه تحت تاثیر قرار گرفت، اما هیچگاه انتظار چنین اوضاعی در بازار نفت نمی‌رفت تا کشورها به اجبار بر سر کاهش 10 میلیون بشکه‌ای به توافق برسند. 

وی در ادامه با بیان اینکه کرونا بلایی را که ممکن بود طی 10 سال بر سر نفت بیاید طی مدت کوتاهی عملیاتی کرده، افزود: در هر حال به نظر می‌رسد تا ماه‌های پایانی 2020 اوضاع بر همین منوال باشد، اما ادامه‌دار نیست چون هزینه و ضرر اقتصادی شدیدی برای کشور صنعتی ایجاد کرده، البته کرونا را هم نمی‌توان پیش‌بینی کرد که با چه مکانیزمی پیش می‌رود. 

مدیر با اشاره به وضعیت نفت ایران در این اوضاع نیز تاکید کرد: در هر حال اگر توافق کنندگان به عهد خود پایبند باشند به نفع ایران است چون در تحریم هستیم، امکان فروش بسیار پایین است و البته مجبور به کاهش تولید هم نیستیم، بنابراین درصورت کاهش تولید جمعی از سوی اوپک و غیر اوپک، اگر قیمت‌ها صعودی شود ما هم هر چند اندک، بهره‌مند خواهیم شد. اگرچه به نظر نمی‌رسد امریکا کاهش تولید دهد زیرا قضیه برداشت نفت از شیل در این کشور به یک موضوع ایدئولوژیک تبدیل شده و دولت ترامپ قطعا توان ابراز منع تولید را به شرکت‌ها نخواهد داشت، بنابراین توپ در زمین روسیه و عربستان است و بعید بنظر می‌رسد که بتوان حداقل در کوتاه مدت، رسیدن برنت به بالای 30 دلار را مشاهده کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز