در گفتوگو با ایلنا تشریح شد:
افزایش ۲۰ درصدی نرخ تسعیر ارز در بانکها به چه معناست؟
رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی گفت: با این اقدام به نوعی پول جدید نقدینگی جدیدی وارد سیستم بانکی نمیشود بلکه تنها اصلاح ساختار مالی است که آن نیز در راستای اصلاح ترازنامه بانکها است. همچنین در قدرت تسهیلاتدهی بانکها تاثیری ندارد البته بر روی سهام شرکتهای بانکی میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد.
عباس آرگون در گفتوگو با ایلنا در مورد افزایش ۲۰ درصدی نرخ تسعیر ارز توسط بانکها گفت: این بخشنامه متناسب با موجودی ارز تاثیر متفاوتی بر روی بانکها دارد و بالطبع بانکهایی که موجودی ارز بیشتری دارند میتوانند سود بیشتری از این محل شناسایی کنند. البته این سود قابلیت تقسیم بین سهامداران را ندارد و به نوعی در سرمایه بانک مینشیند و از این محل افزایش سرمایه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: از سویی این تصمیم به اصلاح ساختار مالی بانکها کمک میکند باید توجه داشت که سرمایه بانکهای ما در مقایسه با بانکهای دنیا فوقالعاده پایین است و همچنین کفایت سرمایه در بانکهای ما باز این وضعیت را دارد که این افزایش میتواند تا حدودی آن را جبران و کفایت سرمایه را افزایش دهد.
رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تصریح کرد: با این اقدام به نوعی پول جدید نقدینگی جدیدی وارد سیستم بانکی نمیشود بلکه تنها اصلاح ساختار مالی است که آن نیز در راستای اصلاح ترازنامه بانکها است. همچنین در قدرت تسهیلاتدهی بانکها تاثیری ندارد البته بر روی سهام شرکتهای بانکی میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد.
گفتنی است، بانک مرکزی در بخشنامهای که آخرین روز سال ۹۸ به بانکها ابلاغ کرد ضمن اعلام نرخ تسعیر ارز بانکها، مجوز افزایش ۲۰ درصدی نرخ ارز را به نظام بانکی داده است.
بانک مرکزی در بخشنامهای که آخرین روز سال ۹۸ به بانکها ابلاغ کرد، نرخ تسعیر ارز بانکها در پایان سال ۹۸ را برای یورو که قبلا ۸۵۰۰ تومان بود به ۱۰۲۰۰ تومان و دلار را که قبلا ۷۵۰۰ تومان بود به ۸۵۰۰ تومان افزایش داد.