خبرگزاری کار ایران

وزیر ارتباطات در پاسخ به ایلنا؛

در معرض خطر نبرد سایبری دولت‌ها هستیم/ دولت‌های مخالف در حمله سایبری کم نگذاشته‌اند/ تصویب راهکارهای مبارزه با کلاهبرداری اینترنتی

در معرض خطر نبرد سایبری دولت‌ها هستیم/ دولت‌های مخالف در  حمله سایبری کم نگذاشته‌اند/ تصویب راهکارهای مبارزه با کلاهبرداری اینترنتی
کد خبر : ۸۷۲۷۱۲

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نبرد سایبری دولت‌ها همیشه وجود داشته و ما با راه‌اندازی سامانه دژپاد برای دفع حمله سایبری آماده هستیم.

به گزارش ایلنا، محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به پرسش ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت حملات سایبری به کشور و اقدامات انجام شده اظهار کرد: سامانه دژپاد جزو یکی از کارهای بزرگی بود که در این دولت طی یک سال و نیم اخیر برای مقابله با نبرد سایبری راه‌اندازی شد و اخیرا توانستیم یکی از بزرگترین و بی‌سابقه‌ترین حمله سایبری را توسط این سامانه دفع کنیم.

وی ادامه داد: فضای مجازی همواره در خطر دست‌اندازی‌های سایبری دولت‌ها قرار داشته و کشور ما با توجه به مسائل سیاسی که درگیر آن است و جایگاه ژئوپولتیک خود بارها مورد حمله سایبری قرار گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه امروزه ژئوپولتیکی که ما امروز داریم یک کانسبت سایبری نیز دارد، گفت: هم‌اکنون ژئوپولتیک سایبری در تمام جهان شکل گرفته و بخشی از اتفاقاتی که در نبرد سایبری رخ می‌دهد ناشی از سیاست‌های دولت‌ها است.

آذری جهرمی اضافه کرد: ما نیز از این اتفاقات مستثنی نیستیم و دولت‌های مخالف، جمهوری اسلامی در  حمله سایبری به زیرساخت‌های ما کم نگذاشته‌اند.

وی با اشاره به حمله بزرگ سایبری در چند هفته اخیر که زیرساخت‌های فضای مجازی کشور انجام شد، اظهار کرد: ما آمادگی‌های لازم برای مقابله با این حمله را داشتیم و تمام تلاش خود را می‌کنیم که تمام این آمادگی خود را حفظ کنیم اما نبرد سایبری دولت‌ها بدون عوارض نخواهد بود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: تمام تلاش ما این است که این عوارض را با دفع حملات به حداقل برسانیم و از زیرساخت‌های خود در برابر نبردهای سایبری دفاع کنیم.

آذری جهرمی در ادامه درباره نحوه عملکرد سامانه نت‌سنج و نتایج کارکرد آن از زمان راه‌اندازی تا امروز گفت: این سایت در دسترس تمام گوشی‌ها با هر نوع تکنولوژی قرار دارد و دو نوع داده از طریق این سامانه برای اندازه‌گیری کمی و کیفی اینترنت جمع‌آوری می‌شود.

وی ادامه داد: یک نوع داده مربوط به اندازه‌گیری سیگنال در تمام شهرها، روستاها و محله‌های کشور است که مربوط به ما می‌شود و داده دیگر از 6000 سنجه اندازه‌گیری در سراسر کشور به صورت آنلاین به دست می‌آید که همگی این داده‌ها در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوع دیگر داده‌های حاصل از این سامانه را مربوط به اطلاعات به دست آمده از کاربران عنوان کرد و افزود: در این سامانه ما از مردم تقاضا کرده‌ایم که به حفظ سرعت اینترنت در منطقه خود پرداخته و شکایات مربوطه را ثبت کنند.

آذری جهرمی اضافه کرد: تا شب گذشته حدود 145 هزار کاربر اطلاعات خود را به صورت شفاف در سامانه اعلام کرده‌اند و هم‌اکنون همه داده‌ها و اطلاعات ذکرشده در اختیار مردم قرار دارد.

وی با بیان اینکه با راه‌اندازی این سامانه و از دو روز پیش جنب و جوش جدی در اپراتورها ارائه دهنده خدمات اینترنت به راه افتاده اظهار کرد: با توجه به اینکه اطلاعات کمی و کیفی اینترنت در دسترس همه مردم قرار دارد، اپراتورها به راه افتاده‌اند تا کیفیت خود را در این حوزه بهبود بخشند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: حداقل شش تا هفت تماس مستقیم از اپراتورها با دفتر وزیر داشتیم که به دنبال رفع مشکلات خود برای بهبود کیفیت خدمات اینترنتی هستند تا تراز خود را بالاتر ببرند.

آذری جهرمی از مردم تقاضا کرد که در هر استان یا منطقه‌ای که قرار دارند، از طریق این سامانه به ثبت اطلاعات و داده‌ها در حوزه وضعیت کمی و کیفی اینترنت بپردازند تا نظارت بهتری بر عملکرد اپراتورها و سرویس‌دهنده‌ها انجام گرفته و مکانیزم خوبی برای افزایش کیفیت به کار گرفته شود.

وی درباره اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه وس نیز گفت: راهکارهای ساماندهی به کلاهبرداری‌های اینترنتی نهایی شده و تا دو هفته آینده در کمیسیون تنظیم مقررات مصوب خواهد شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد تا از طریق مصوبه این کمیسیون در حوزه وس شاهد کاهش چشمگیر کلاهبرداری‌های اینترنتی باشیم.

آذری جهرمی همچنین درباره آخرین وضعیت هوشمندسازی مدارس اظهار کرد: برای هوشمندسازی مدارس تفاهمنامه‌ای را با سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش پرورش به امضا رسانده‌ایم که براساس آن، هر یک از دستگاه‌های مربوطه وظایفی را برعهده گرفتند.

وی ادامه داد: وظیفه ما در این تفاهمنامه اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات بوده که تا دو هفته پیش بیش از 70 درصد آن محقق شده است.

وزیر ارتباطات یادآور شد: بخش تجهیز مدارس برای استفاده از سامانه هوشمند برعهده آموزش و پرورش است که در این زمینه باید آنها پاسخگوی عملکرد خود باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز