یک استاد دانشگاه مطرح کرد:
ضرورت همکاری شهرداری و خودروسازها برای افزایش سهم CNG در سبد سوخت
استاد دانشگاه امیرکبیر از کاهش 90 درصدی گازهای سوخت سی ان جی به نسبت بنزین در خودروها به عنوان مهمترین مزیت این نوع سوخت نام برد و افزود: این میزان از کاهش آلایندگی به حفظ محیط زیست کمک بسیار بزرگی می کند.
به گزارش ایلنا، فریبرز رشیدی، استاد دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه مصوبه شورای اقتصاد با هدف توسعه مصرف سی ان جی در حمل و نقل عمومی نقش عمدهای دارد، گفت: در اجرای هرچه بهتر این مصوبه باید شهرداریها و خودروسازان نهایت همکاری را داشته باشند.
وی با بیان اینکه تکنولوژی به کار رفته در صنعت سی ان جی که خیلی هم پیچیده نیست، نیز بایستی کاملا بومی باشد، افزود: در این رابطه وزارت صمت میتواند راهگشا باشد و سازندگان داخلی را در این راه کمک کند.
30 درصد به خودروهای سی ان جی سوز در دنیا افزوده شد، سهم ایران چقدر است!
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه امسال سی درصد به خودروهای سی ان جی سوز در کل دنیا افزوده شده است، سوال کرد: از این میزان سهم، چقدر به ایران تعلق دارد؟
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر به رغم افزایش ظرفیت تولید و توزیع سی ان جی در کشور، زیرساخت استفاده از آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: با امضای مصوبه اخیر و همکاری خودروسازها میتوان امیدوار بود که سهم ایران در تولید یا ورود خودروهای دوگانه سوز دنیا افزایش یابد.
استفاده از سوخت سی ان جی برای حمل و نقل مناسبتر است
دکتر رشیدی با بیان اینکه برخی دارندگان خودروهای دوگانه سوز از گزینه کاهش شتاب خودرو به عنوان نقص سوخت سی ان جی نام می برند، اظهار کرد: من معتقدم حتی اگر چنین گزینهای واقعیت داشته باشد، بهتر است که تمام خودروهای حمل و نقل عمومی از آن استفاده کنند، زیرا که باعث کاهش حوادث جادهای که در اثر سرعت پیش میآید میشود.
وی ادامه داد: بنابراین اینکه از سوخت سی ان جی برای حمل و نقل عمومی استفاده شود و وانت بارها، تاکسیها و ونها در اولویت نخست دوگانه سوز کردن باشند، در واقع مصداق این جمله تبدیل تهدید به فرصت تلقی می شود.
کاهش گازهای گلخانهای با استفاده از سوخت سی ان جی
استاد دانشگاه امیرکبیر از کاهش 90 درصدی گازهای سوخت سی ان جی به نسبت بنزین در خودروها به عنوان مهمترین مزیت این نوع سوخت نام برد و افزود: این میزان از کاهش آلایندگی به حفظ محیط زیست کمک بسیار بزرگی می کند.
به گفته رشیدی هم اکنون در کشورهای آمریکای جنوبی و شمالی استفاده از سی ان جی به عنوان سوخت خودرو شتاب گرفته است و حتی کشورهایی نظیر پاکستان و هندوستان نیز در حال سبقت از ایران هستند.