وزیر صمت مطرح کرد؛
هدفگذاری ۵ میلیارد دلاری روابط تجاری ایران و عمان/ ضرورت فعال سازی کریدور شمال_ جنوب
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان، در دیدار طرف عمانی گفت: امیدوارم دستگاههای مرتبط با این کمیسیون از فرصت این اجلاس برای شناسایی ظرفیت های جدید همکاری و توسعه روابط تجاری متناسب با علایق و تاکیدات مقامات دو کشور نهایت بهرهبرداری را داشته باشند.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت صمت، رضا رحمانی افزود: این هیات جزو بزرگترین هیات های تجاری و عالی رتبه عمان است که در سالیان اخیر به ایران آمده است و به ویژه علاوه بر مقامات عالی رتبه یک هیات بزرگ از تجار و تولیدکنندگان و بخش های مهم اقتصادی این هیات را همراهی می کنند.
وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده امیدواریم بخش خصوصی دو طرف برای بهره برداری از ظرفیت های موجود گام بردارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان تصریح کرد: ما در دولت فقط تسهیل کننده هستیم و امیدواریم بخش خصوصی و اتاق بازرگانی مذاکرات را به خوبی جلو ببرند و نتایج خوبی از مداکرات بخش خصوصی دو طرف حاصل شود.
رحمانی خاطرنشان کرد: کشور دوست و برادر عمان از جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
وی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران تحت تدابیر مقاممعظم رهبری و ریاست محترم جمهوری بر گسترش روابط با کشورهای همسایه و اسلامی به ویژه کشور عمان تاکید دارند.
رحمانی گفت: در این راستا برنامه ریزی و پیگیری جهت تحقق اهداف و نیات مقامات عالی دو کشور برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی و همچنین روابط سیاسی دو طرف دارای اهمیت فراوان است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان افزود: جهت گیری کمیسیون مشترک برای برنامه ریزی و شناسایی فرصت های جدید سرمایه گذاری و توام با اهداف گسترش روابط دو طرف است.
رحمانی ادامه داد: در سالهای اخیر روابط تجاری دو طرف تحت نظر اقای السنیدی، وزیر تجارت و صنایع عمان با افزایش خوبی رو به رو بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که حجم تبادلات اقتصادی متناسب با علایق و ظرفیتهای دو طرف نیست و باید افزایش یابد.
هدف گذاری 5 میلیارد دلاری روابط تجاری ایران و عمان
وزیر صمت ایران گفت: همکاری های دو کشور در حوزه تجارت و گردشگری و فنی و مهندسی و صنعتی بالغ بر ۵ میلیارد دلار است که اکنون فقط یکمیلیارد دلار آن محقق شده است.
ضرورت تدوین نقشه راه همکاری های مشترک ایران و عمان
رحمانی اعلام کرد: در همین ارتباط پیشنهاد تشکیل کمیته همکاریهای مشترک برای پیگیری مصوبات این اجلاس و یک نقشه راه برای این هدف موجود طراحی و پیگیری شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان گفت:
ایران با دارا بودن ظرفیت کم نظیر در حوزه های صنعتی، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی و گردشگری و ... دارای ظرفیتهای بی مانندی برای توسعه روابط است.
رحمانی افزود: اراده دولت ایران و سیاست تجاری کشورمان بر توسعه روابط تجاری با سلطنت عمان و تامین نیازهای وارداتی خود از این طریق است.
ضرورت فعال سازی کریدور شمال_ جنوب
وی اضافه کرد: ما عمان را به عنوان یک موقعیت منطقه ای برای توسعه روابط با کشورهای عربی و کشورهای شمال آفریقا می دانیم و در این زمینه در گذشته تفاهم هایی چند جانبه برای استفاده از موقعیت عمان را داشتیم و یکی از آنها کریدور شمال جنوب برای ارتباط کشورهای خزر با حاشیه خلیج فارس و کشورهای آفریقایی است.
رحمانی اعلام کرد: با مقامات این کشورها نیز اخیرا ملاقاتی داشتیم و همگی پیگیر ایجاد این کریدور بودند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان گفت:
در حوزه مبادلات بانکی مواردی هست که با پیگیری طرف عمانی بزودی رفع می شود.
رحمانی تصریح کرد: با امضای توافقنامه بندری و کشتیرانی، گسترش روابط در این حوزه محقق خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر توانمندی تولیدی واحدهای تولیدکننده ایران و تولید کالای با کیفیت صادراتی، در بخش خدمات فنی و مهندسی نیز شرکتهای ایرانی آماده همکاری هستند.
وزیر صمت کشورمان گفت: مناطق آزاد دو کشور برای سرمایه گذاری مشترک و صادرات تولیدات به بازارهای ثالث و از راه های مناسب ترانزیتی برخوردار هستند.
رحمانی افزود: در حال حاضر هیچ مانعی برای گسترش همکاری ۲ طرف وجود ندارد و واحدهای مستقر در مناطق آزاد آماده همکاری هستند.
وی یادآوری کرد: استانهای مرزی دو کشور دارای ظرفیت های همکاری بسیار بالایی هستند و استانهایی همچون هرمزگان، فارس، خوزستان و بوشهر و... با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی با عمان برای گسترش روابط بیش از پیش آماده هستند.