خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل سازمان حسابرسی:

ابزارهای اسلامی را نمی‌توان به مرزهای جغرافیایی محدود کرد/ در حسابرسی کمتر به مباحث اسلامی پرداخته‌ایم

ابزارهای اسلامی را نمی‌توان به مرزهای جغرافیایی محدود کرد/ در حسابرسی کمتر به مباحث اسلامی پرداخته‌ایم
کد خبر : ۸۴۰۷۳۰

مدیرعامل سازمان حسابرسی گفت: بانک‌های اسلامی ابزارهای مالی اسلامی را نباید تنها به یک کشور محدود کنند و باید امکان معاملات بین المللی با ابزار اسلامی وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، موسی بزرگی در ادامه پنجمین همایش مالی اسلامی گفت: هر چند در بحث حسابداری مباحث اسلامی مطرح شده و پایه و اساسی وجود دارد اما در بخش حسابرسی کمتر به مباحث اسلامی پرداخته‌ایم.

وی تاکید کرد: مهمترین موضوع در حسابداری و حسابرسی اسلامی بحث سود است که به دنبال حداقل سود هستیم این در حالی است که در حسابداری و حسابرسی‌های غربی سود حداکثری مبنا قرار می‌گیرد.

بزرگی اصل ادامه داد: در حسابداری اسلامی متناسب با محیط اقتصادی سود در نظر گرفته می‌شود بنابراین سود حداقلی جایگزین سود حداکثری خواهد شد.

مدیرعامل سازمان حسابرسی با تاکید بر اینکه در تعیین مباحث مهمترین موضوع نحوه تعیین سود است گفت: بین فقه شیعه و سنی و غربی‌ها تفاوت‌هایی در بحث شناسایی سود وجود دارد و در حوزه حسابداری اسلامی بیشتر درگیری ما با عقود اسلامی است که منطبق با استانداردهای رایج است.

بزرگی اصل ادامه داد: در تعیین سود باید پایه و مبنای یکسانی داشته باشیم تا بتوانیم سرمایه‌گذاران خارجی را هم  جذب کنیم. سرمایه گذار خارجی نباید نگران مقایسه سود در حسابداری و حسابرسی‌ها باشد و اگر مبنای این مقایسه‌ها با یکدیگر متفاوت باشد امکان سرمایه‌گذاری وجود نخواهد آمد.

وی با بیان اینکه ابزارهای اسلامی را نمی‌توانیم به مرزهای جغرافیایی محدود کنیم گفت: بانک‌های اسلامی ابزارهای مالی اسلامی را نباید تنها به یک کشور محدود کنند و باید امکان معاملات بین المللی با ابزار اسلامی وجود داشته باشد.

بزرگی اصل ادامه داد: موضوع دیگر در حسابداری و حسابرسی اسلامی رعایت استانداردهای آی اف آر اس است که باید مبنا و استانداردها طوری طراحی شود که قابلیت انطباق با استانداردهای جهانی باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز