خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

ورود روغن زیتون بیماری‌زا به کشور ادامه دارد/ تولید داخلی توان رقابت با ارزان‌های بی‌کیفیت خارجی را ندارد/ واردات روغن زیتون تا زمان مناسب ممنوع شود

ورود روغن زیتون بیماری‌زا به کشور ادامه دارد/ تولید داخلی توان رقابت با ارزان‌های بی‌کیفیت خارجی را ندارد/ واردات روغن زیتون تا زمان مناسب ممنوع شود
کد خبر : ۸۱۷۶۵۸

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: ورود روغن زیتون غیرقابل مصرف انسانی با قیمت پایین، امکان رقابت از تولید کیفی داخلی را گرفته است، این در حالی است که در سال جاری با افزایش قابل توجه تولید روغن زیتون در کشور روبه‌رو هستیم.

مهدی عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با تاکید بر اینکه میزان تولید میوه زیتون در سال جاری از 90 هزار تن به 120 هزار تن افزایش یافته است، اظهار کرد: از این میزان بیش از 50 درصد برای تولید روغن زیتون استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود در سال جاری بیش از 11 هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شود که رقم بی‌سابقه‌ای است.

عباسی با اشاره به ادامه واردات روغن زیتون بی‌کیفیت خارجی به کشور، گفت: روغن‌های وارداتی بی‌کیفیت و از نوع پومیس بوده که غیرقابل مصرف انسانی و بیماری‌زا است به همین دلیل قیمتی پایین‌تر از قیمت روغن زیتون داخلی دارد و این امر امکان رقابت را از ما گرفته است.

به گفته وی؛ در حال حاضر هر کیلوگرم روغن بی‌کیفیت خارجی 40 تا 44 تومان عرضه می‌شود در حالی که قیمت هر کیلوگرم روغن زیتون داخلی 45 تا 50 هزار تومان است.

عباسی خواستار توقف واردات روغن زیتون شد و گفت: علاوه بر اهمیت حفظ سلامت مردم، برای پایداری تولید داخل لازم است واردات روغن زیتون متوقف شود.

وی تاکید کرد: نمی‌توان زمان مشخصی را برای توقف واردات زیتون مشخص کرد، اما پیشنهاد ما این است که هر زمان قیمت در بازار 10 درصد بیشتر از میزان منطقی آن شد ممنوعیت واردات رفع شود.

گرمای هوا آفت مگس زیتون را کنترل کرد

رئیس شورای ملی زیتون ایران درباره آخرین وضعیت مگس زیتون در باغ‌ها، اظهار کرد: جمعیت مگس زیتون در باغ‌های زیتون کاهش یافته و این موضوع را مدیون افزایش دما هستیم.

عباسی اضافه کرد: هر چند سازمان حفظ نباتات مدعی است طبق قانون برای مقابله با این آفت وظیفه‌ای ندارد، اما با توجه به غیر بومی بودن آفت مگس زیتون انتظار کمک‌های بیشتر و کارشناسی‌تر از این سازمان می‌رفت.

وی با تاکید بر اینکه از نظر ما سمپاشی آخرین گزینه برای مقابله با آفت مگس زیتون است،‌ گفت: ما به سازمان حفظ نباتات مبارزه بیولوژیکی مانند سایر کشورهای را پیشنهاد کرده‌ایم، اما تا امروز با ٱن توجه نشده است.

عباسی افزود: در حال حاضر مبارزه بیولوژیکی در اسپانیا، ایتالیا و کشورهای دیگر به عنوان روش مبارزه با مگس زیتون استفاده می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز