خبرگزاری کار ایران

۱۹۰ طرح عمرانی با ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار تا شهریور ۹۹ به بهره‌برداری می‌رسد

۱۹۰ طرح عمرانی با ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار تا شهریور ۹۹ به بهره‌برداری می‌رسد
کد خبر : ۸۰۸۰۱۹

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز در تشریح عملکرد و دستاوردهای این مدیریت در حوزه عمل به مسئولیت اجتماعی، گفت: امیدواریم براساس برنامه‌ریزی تا هفته دولت سال آینده، تعداد ۱۹۰ پروژه با اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان را به بهره‌برداری برسانیم.

به گزارش ایلنا به نقل از وزارت نفت، بابک دارابی ضمن تشریح دستاوردها و عملکرد مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز گفت: شرکت ملی نفت ایران از سال ۹۲ تاکنون در قالب تامین اعتبار و اجرای طرح‌های عام‌المنفعه (آموزشی، ورزشی، بهداشتی و درمانی، خدماتی، راه و جاده، محیط زیست و...) ۸۱۱ پروژه با اعتبار ۱۱۸۴ میلیارد تومان را تکمیل کرده است و تعداد ۱۱۵۹ پروژه با اعتبار ۲۲۸۶ میلیارد تومان را در حال اجرا دارد.

وی با بیان اینکه به‌منظور سازماندهی فعالیت‌ها و خدمات عام‌المنفعه شرکت ملی نفت ایران، تدوین برنامه‌ای پنج‌ساله برای مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز در دستور کار قرار گرفت، افزود: پروژه‌های جدید احصا شده به تفکیک چهار منطقه (غرب کارون، پارس، نفت‌خیز، غیرنفتی) به عنوان برنامه پنج‌ساله خدمات عام‌المنفعه شرکت نفت مصوب و برای اجرا به مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز ابلاغ شد.

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز در ادامه به وضع برنامه پنج‌ساله اشاره و تصریح کرد: بر اساس این برنامه، تعداد ۲۶۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان در منطقه غرب کارون در نظر گرفته شده است که از این تعداد پروژه مبلغ ۱۱۶ میلیارد تومان آن هزینه شده، این در حالی است که در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تعداد ۳۹۸ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷۳۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۱۹۹ میلیارد تومان آن هزینه شده است.

دارابی به تعداد پروژه‌های مناطق نفت‌خیز اشاره کرد و افزود: تعداد ۵۸۹ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۳۶۶ میلیارد تومان لحاظ شده که از این تعداد پروژه، مبلغ ۳۹۱ میلیارد تومان آن هزینه شده است.

وی ادامه داد: در مناطق غیرنفتی اعتبار ۲۹۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تاکنون مبلغ ۸۳ میلیارد تومان برای تعداد ۲۰۵ پروژه هزینه شده است.

این مقام مسئول به اجرای ۲۴۳ پروژه در سال ۹۷ با تخصیص اعتباری بالغ بر ۱۹۶ میلیارد تومان که تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده است، اشاره و بیان کرد: امیدواریم بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده در بازه زمانی هفته دولت امسال تا سال آینده، تعداد ۱۹۰ پروژه با اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان را به بهره‌برداری برسانیم.

ضرورت استفاده حداکثری از توان نیروهای متخصص دستگاه‌های بهره‌بردار

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز هدف اصلی از تدوین برنامه پنج‌ساله را ضرورت استفاده حداکثری از توان نیروهای متخصص دستگاه‌های بهره‌بردار دانست و تصریح کرد: تدوین برنامه پنج‌ساله در وهله نخست این امکان را فراهم خواهد کرد تا اعتبار لحاظ شده برای اجرای طرح‌های عمرانی به حساب دستگاه بهره‌بردار واریز شود و دوم سلامت سیستم از این طریق محفوظ خواهد ماند.

به گفته دارابی، همچنین همکاری با دستگاه‌های بهره‌بردار سبب می‌شود ما به‌طور مستقیم با پیمانکار در ارتباط نباشیم و به نوعی بهره‌بردار خود را به عنوان ذی‌نفع در نظر گیریم و نسبت به تکمیل و بهره‌برداری پروژه‌ها با ما همکاری مناسب را داشته باشد.

این مقام مسئول از ارتقای سطح امکانات و توسعه فضاهای آموزشی دانشگاه‌ها، ارتقای سطح بهداشت عمومی، سلامت جامعه و کاهش تلفات و خسارت‌های جانبی، افزایش امکانات و فضاهای ورزشی و توسعه سلامت عمومی، رفع بخشی از محرومیت‌های نیازمندان و قشرهای آسیب‌پذیر جامعه، توسعه کمی و کیفی راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی، حفظ و صیانت از منابع ارزشمند طبیعی و زیست محیطی و کمک به استفاده بهینه از منابع آبی و گسترش فرآیند تولید و انتقال برق را از اهم اهداف و فعالیت‌های پروژه‌های اجرایی مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز برشمرد.

دارابی از حوزه آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان، ورزش و امور جوانان، حوزه خدماتی، راه و شهرسازی و حوزه سازمان‌های محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان مولفه‌های اصلی عمل به مسئولیت اجتماعی در شرکت ملی نفت ایران یاد کرد و در ادامه به تشریح اقدام‌های انجام شده از سوی مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز پیرامون هریک از این حوزه‌ها پرداخت.

آموزش و پرورش

این مقام مسئول کمک به افزایش فضاهای آموزشی و کمک آموزشی برای دانش‌آموزان به منظور گسترش آموزش عمومی در سطح کشور را از مهم‌ترین مقوله‌های مورد توجه شرکت ملی نفت دانست و اظهار کرد: به این منظور اعتباری به مبلغ ۳۴۶ میلیارد تومان به منظور کمک به احداث، تکمیل و تجهیز ۴۱۶ پروژه شامل مدارس، خوابگاه‌های دانش‌آموزی، مجتمع‌های آموزشی، سالن‌های چندمنظوره، هنرستان، کتابخانه، کانون‌های فرهنگی و همچنین تامین تجهیزات مربوطه انجام و تاکنون با پرداخت ۱۳۰ میلیارد تومان تعداد ۲۰۴ مورد از این پروژه‌ها تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده است.

علوم، تحقیقات و فناوری

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز در ادامه اهتمام به افزایش و ارتقای سطح امکانات و توسعه فضاهای آموزشی و مهیا کردن زمینه‌های تربیتی نیروی متخصص برای آینده کشور را ضروری دانست و عنوان کرد: به این منظور کمک به احداث، تکمیل و تجهیز ۵۵ پروژه دانشگاهی شامل فضاهای آموزشی دانشگاه‌های دولتی، پیام نور، جامع علمی - کاربردی و خرید تجهیزات مربوطه با اعتباری بالغ بر ۹۲ میلیارد تومان از سوی شرکت ملی نفت ایران تصویب شد که از این میزان تاکنون ۴۳ مورد آن تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده و مبلغ ۶۳ میلیارد تومان آن نیز پرداخت شده است.

بهداشت و درمان

دارابی تصریح کرد: کمک به افزایش سطح بهداشت عمومی و سلامت جامعه، کاهش تلفات و خسارت‌های جانی در موارد اضطراری، سهولت دسترسی هموطنان در شهرها و روستاها و همچنین راه‌های مواصلاتی به تجهیزات و امکانات بهداشتی و درمانی از مولفه‌های مورد توجه مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی بوده است که با تخصیص اعتباری به مبلغ ۲۷۶ میلیارد تومان به‌منظور کمک به احداث، تکمیل و تجهیز ۲۳۸ پروژه شامل اورژانس جاده‌ای، خانه بهداشت، بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی و تجهیزات مربوطه جامه عمل به خود گرفته است و از این تعداد تاکنون ۱۰۴ مورد تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده و مبلغ ۱۷۱ میلیارد تومان نیز پرداخت شده است.

ورزش و امور جوانان

این مقام مسئول با بیان اینکه کمک به ارتقای سطح نشاط عمومی و سلامت جسمی و بهداشت روانی جامعه با ایجاد و افزایش فضاهای ورزشی استان‌ها امکان‌پذیر خواهد بود، گفت: تعداد ۵۱۷ پروژه شامل سالن‌های ورزشی، استخرهای شنا، زمین‌های ورزشی روباز، سالن‌های ورزشی باستانی با تامین اعتباری به مبلغ ۴۱۰ میلیارد تومان انجام شده که از این میزان تاکنون ۲۲۷ پروژه آن تکمیل و مبلغ ۱۸۳ میلیارد تومان نیز پرداخت شده است.

حوزه خدماتی

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز در ادامه به تعداد پروژه‌های انجام شده در حوزه خدماتی اشاره و تصریح کرد: تعداد ۲۷ پروژه مرتبط با کمیته امداد و سازمان بهزیستی بوده شامل کمک به احداث، تکمیل و تجهیز خانه‌های محرومان و مددجویان، مجتمع‌های فرهنگی، مجتمع‌های توانبخشی، ساماندهی گلزار شهدا و همچنین خرید جهیزیه و تجهیزات با اعتباری بالغ بر ۳۹ میلیارد تومان که با هزینه‌کرد ۲۳ میلیارد تومان، ۱۳ مورد آن تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده است.

به گفته دارابی، افزون بر فعالیت‌های یادشده، تعداد ۵۶۱ طرح عام‌المنفعه شامل ده‌ها مورد احداث شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه‌خانه‌های مربوطه، سالن‌های اجتماعات، حوزه‌های علمیه، اجرای طرح هادی روستایی، بهسازی راه‌های روستایی و دیگر پروژه‌ها با اعتبار بالغ بر ۵۲۹ میلیارد تومان از سوی شرکت نفت در سطح کشور تعهد شده که تاکنون تعداد ۱۹۰ مورد از آنها تکمیل شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته و مبلغ ۲۷۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

راه و شهرسازی

دارابی از توسعه راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی به عنوان زیرساخت پراهمیت توسعه پایدار و زمینه‌ساز آبادانی پرشتاب کشور یاد کرد و گفت: بر همین اساس شرکت ملی نفت ایران از محل اعتبارات داخلی خود، برنامه تامین اعتبار ۱۴۶ طرح مرتبط با حوزه راه و ترابری با اعتباری بالغ بر ۱۵۷۹ میلیارد تومان را تعهد کرده است که از این تعداد، ۲۳ مورد آن تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده و مبلغ ۸۴۲ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

سازمان‌های محیط زیست و منابع طبیعی

این مقام مسئول تصریح کرد: به منظور حفظ و صیانت از منابع غنی و ارزشمند طبیعی و با هدف دستیابی به بهره‌وری حداکثری از هوا، آب و زمین پاک و سالم، صنعت نفت افزون بر رعایت استانداردهای زیست محیطی در درون تاسیسات و فرآیندهای عملیاتی تولید، طرح‌های تثبیت شن‌های روان و آبخیزداری را به‌منظور مقابله با بیابان‌زایی و تغذیه سفره‌های زیرزمینی و همچنین امنیت زیستی در استان‌های خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان به اجرا درآورده است.

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز یادآور شد: در این راستا تعداد ۱۰ پروژه با اعتباری به مبلغ ۱۹۹ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که از این تعداد ۷ مورد آن به بهره‌برداری رسیده و تاکنون ۱۵۸ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

اجرای طرح تقویت پایه علمی دانش‌آموزان

دارابی افزود: در سال‌های تحصیلی ۹۷-۹۶ و ۹۸-۹۷ طرح تقویت بنیه علمی دانش‌آموزان مناطق غرب کارون و پارس جنوبی در شهرستان‌های سوسنگرد، هویزه و بستان (غرب کارون) و کنگان، دیر، جم و عسلویه (پارس جنوبی) با برگزاری کلاس‌های آمادگی کنکور انجام پذیرفت که خوشبختانه تاثیر بسزایی در میزان قبولی و کسب رتبه‌های برتر در بین دانش‌آموزان این مناطق داشت.

وی تصریح کرد: نتایج رتبه‌های زیر هزار در شهرستان‌های جم، دیر، کنگان و عسلویه حاکی از آن است که در سال ۹۷ از تعداد ۲۵۰ نفر شرکت‌کننده، ۳۱ نفر حائز رتبه زیر هزار بوده‌اند، این در حالی است که در کنکور امسال از تعداد ۳۰۰ نفر شرکت کننده، ۴۴ نفر رتبه زیر هزار را کسب کرده‌اند.

وی ادامه داد: نتایج رتبه‌های زیر هزار در شهرستان‌های سوسنگرد، هویزه و بستان نشان می‌دهد که از تعداد ۲۰۰ نفر شرکت‌کننده در سال گذشته، ۹ نفر حائز رتبه زیر هزار بوده و در کنکور امسال از تعداد ۲۵۰ نفر شرکت کننده، ۱۲ نفر رتبه زیر هزار را کسب کرده‌اند.

وی در ادامه به پروژه توانمندسازی نیروهای بومی در مناطق غرب کارون و پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: این پروژه از طریق آماده‌سازی نیروهای بومی مستقر در منطقه، اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای آموزش‌های نیروی انسانی جویای کار کرد و با آماده‌سازی هدفمند نیروی کار بومی در مشاغل مورد نیاز منطقه ویژه پارس جنوبی و غرب کارون (دشت آزادگان) امکان جذب و به‌کارگیری این افراد در صنایع فراهم شد.

وی ادامه داد: تعداد نفرات آموزش‌دیده در طرح مهارت محوری در غرب کارون در سال ۹۶، ۲۵۱ نفر و در منطقه پارس جنوبی پارسال ۳۰۰ نفر بوده است.

دارابی ایجاد فرصت شغلی برای افراد غیرشاغل بومی منطقه در قالب جذب از سوی شرکت‌های پیمانکاری، تربیت نیروهای متخصص در میان بومیان مناطق برای مشاغل مورد نیاز و تعیین شده، توسعه پایدار کمی و کیفی در حوزه نیروی انسانی مناطق نفتی، سازماندهی و اقدام‌های آموزشی و توان‌افزایی کارورزان بومی برای اشتغال در صنعت و مناطق عملیاتی و تعالی عملکرد و بهبود بهره‌وری منطقه و نیروی شاغل در منطقه را از اهم اهداف و دستاوردهای طرح مهارت‌محوری برشمرد.

بهره‌برداری از ۵۳ پروژه در هفته دولت

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز به بهره‌برداری از ۵۳ پروژه اعم از پروژه‌های آموزشی، ورزشی و خدماتی در هفته دولت اشاره کرد و افزود: افزون بر همه این پروژه‌ها طرح‌های هادی روستایی را هم شامل می‌شود که با اعتباری بالغ بر ۳۸ میلیارد تومان تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید.

دارابی تصریح کرد: از تعداد ۵۳ پروژه، یک پروژه آموزشی در استان بوشهر، چهار پروژه ( دو مورد آموزشی و دو مورد طرح هادی روستایی) در استان خراسان رضوی، ۳۹ پروژه ( ۱۵ آموزشی، سه ورزشی، ۲۱ خدماتی) در استان خوزستان، ۸ پروژه ورزشی در کهگیلویه و بویراحمد  و در استان فارس یک پروژه  تکمیل و افتتاح شد.

این مقام مسئول یادآور شد: تاکنون از بابت ۳۸ میلیارد تومانی که برای ۵۳ پروژه تخصیص داده شده است، ۳۱.۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و بقیه آن نیز در صورت ارسال صورت وضعیت پروژه‌ها، پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز