محمد امید مطرح کرد:
افزایش ۲۵ درصدی اشتغال روستایی در سال ۹۷
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: سال ۹۷ ایجاد اشتغال در روستاها ۲۵ درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایلنا، محمد امید در آیین افتتاح دومین دوره آموزش تسهیلگران اقتصادی و اجتماعی اظهار داشت: معمولاً ما بنیاد برکت را از جهت مدرسهسازی میشناسیم اما کنار ساخت هزاران مدرسه در مناطق محروم و همینطور ساخت دومین مرحله هزار مدرسه دیگر در این مناطق به دیگر مسائل روستاها و مناطق محروم نیز توجه داشته است.
وی با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت به کمک دولت آمده است، گفت: اقدامات محرومیتزدایی و اشتغال در مجموعه بنیاد برکت رو به رشد است و روز به روز پیشرفتهای بیشتری داشتند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر ۳۸ هزار روستای کشور از نعمت آب و برق برخوردار هستند و ۹۵ درصد روستاها نیز گاز دارد.
امید یادآور شد: با بررسی سوابق اقدامات معاونت روستایی مراکز معتبر آماری در دنیا اعلام کردهاند که جمهوری اسلامی در خدمت به محرومین منصفانه عمل کرده است به عنوان مثال برای روستایی که ۳۰ خانواده دارد و برقکشی به آن روستاها توجیه اقتصادی نداشته است برق برده است.
وی گفت: در حال حاضر شاهد آن هستیم که پس از انقلاب جمعیت روستاها کاهش داشته است و اکنون ۲۶ درصد جمعیت روستایی و ۷۴ درصد شهری است ولی جمعیت فعلی روستاها ۲۱ میلیون نفر برآورد میشود که قبل از انقلاب نیز همین جمعیت را داشته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: یک و نیم میلیارد دلار معادل ۱۸ میلیارد تومان از منابع پایدار روستایی در بخش توسعه روستاها اختصاص یافته و امروز شاهد آن هستیم که وضعیت اشتغال در روستاها مناسبتر شده است.
امید با اشاره به اینکه فرصتهای شغلی در روستاها افزایش یافته، گفت: سهم اشتغال روستایی در سال ۹۷، ۲۵ درصد افزایش یافته البته ایراداتی در طرحهای اشتغالزایی وجود دارد که باید نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی یادآور شد: بر اساس آسیبشناسیهای صورت گرفته متوجه شدیم که اشتغالهای روستایی نیاز به نظارت دقیق و مداوم دارد و اگر این اقدام صورت نگیرد اشتغالهای ایجاد شده آسیبپذیر است. اشتغالهای کوچک از ابتدا تا انتها باید رصد شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برای ایجاد اشتغال ۶ مرحله وجود دارد که از جمله آن استعدادیابی فرد، استعدادیابی منطقه، اهلیت فرد، آموزش، تأمین منابع و نظارت است.
امید گفت: امروز در کشور ما مشکل منابع مالی برای ایجاد اشتغال وجود ندارد و برای ایجاد اشتغال روستاییان در کشور منابع متعددی وجود دارد.
وی بیان داشت: مهمترین رکن یک اشتغال در کشور بازاریابی است و میتوان از بازار ۵۰۰ میلیونی در اطراف کشور نیز استفاده کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری اظهار داشت: باید حمایتهای لازم صورت بگیرد تا اشتغالهایی که راهاندازی میشود به این مرحله ختم شود که این اشتغال تبدیل به کارآفرینی شود.