آسوشیتدپرس بررسی کرد؛
خطر جنگ اقتصادی آمریکا و چین برای توسعه فناوری
آمریکا و چین دو تولیدکننده بزرگ قطعات خاص در فناوری هستند که از عناصر معدنی بسیار کمیاب در این فناوریها استفاده میکنند. تجارت این عناصر به واسطه جنگ اقتصادی در معرض خطر است.
به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، افزایش تنشهای تجاری آمریکا و چین باعث شده که صنایعی همچون رباتیک، پهپاد و خودروهای الکتریکی که ۱۷ عنصر معدنی سمی را برای صنعت خود نیاز دارند، با کمبود مواجه شوند. این در حالی است که چین در اقدامی متقابل نسبت به آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی بر صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا اعمال کرد و همینطور تهدید کرده است در صورت افزایش تنشها از سوی آمریکا این صادرات را متوقف خواهد کرد.
یوروپیوم، اسکاندیوم، اتریبیوم و چند ماده معدنی کمیاب که در چین استخراج میشود به دلیل دستمزد پایین نیروی کار و همینطور پایین بودن استانداردهای استخراج، قیمت نهایی پایینی برای شرکتهای آمریکایی خواهد داشت. البته کارشناسان معتقدند که کشورهایی چون برزیل، ویتنام و میانمار به این معادن دسترسی دارند و ایالات متحده آمریکا میتواند این منابع را از این کشورها استخراج کند.
«ماری بی» یک متخصص چینی در موسسه مدیریتی در فونیکس گفته است: «آسمان به زمین نرسیده است! جایگزینهای دیگری برای این معادن وجود دارد». چین در سال گذشته نزدیک به ۱۲۰ هزار تن مواد معدنی نایاب تولید کرد در حالی که آمریکا تنها ۱۵ هزار تن از این مواد را استخراج کرده است.
همینطور معدن «مونتن پاس» در آمریکا به طور گسترده در صنایع خودروهای هیبریدی و قطعات مادربرد در لپ تاپ و همینطور توربینهای بادی استفاده گستردهای دارد. این معدن دو سال پیش توسط شرکت «جیاچال شیکاگو» خریداری شد.
الکساندر جیسی استادیار زمین شناسی دانشگاه کلرادو معتقد است: «آمریکا نباید به بهانه کمبود منابع در سایر کشورها به منابع خود چنگ بیاندازد. آمریکا باید منابع متنوعی را از کشورهای مختلف خریداری کند.»