خبرگزاری کار ایران

وزیر اقتصاد :

برخی پرونده‌های خصوصی‌سازی دهه 70 هنوز بازند/ واگذاری شرکت‌های بورسی در اولویت است /نام سه شرکت اواخر هفته اعلام می‌شود

برخی پرونده‌های خصوصی‌سازی دهه 70 هنوز بازند/ واگذاری شرکت‌های بورسی در اولویت است /نام سه شرکت اواخر هفته اعلام می‌شود
کد خبر : ۷۷۱۸۸۴

داستان خصوصی‌سازی سر درازی دارد و موانعی که در این راستا وجود داشته ما را مجبور به تغییر روش‌ها و مقررات کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد دژپسند با اشاره به اعلام این موضوع در نشست توجیهی برای واگذاری‌های بزرگ در جمع فعالان اقتصادی افزود: از دوره‌ای که خصوصی سازی‌ها شروع شده همواره شاهد افت و خیزهای زیادی بودیم. حتی برخی پرونده‌ها از اوایل دهه 70 هنوز مفتوح هستند و برخی نیز به احکامی منتهی شده اند که قرائت آنها تعجب آور است.

وی گفت :بنابراین  داستان خصوصی سازی سر درازی دارد و موانعی که در این راستا وجود داشته ما را مجبور به تغییر روش ها و مقررات کرده است.

وی افزود: حتی پس از ابلاغ سیاست‌های اصل 44 همه فکر می کردند که یک حاشیه امن ایجاد شده است اما با مرور اتفاقات به ویژه در یک سال اخیر می‌توان نقدهایی را به این موضوع داشت.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: موضوع خصوصی‌سازی همیشه مورد تاکید عالی‌ترین مقام کشور یعنی مقام  رهبری بوده و ایشان آن را امر ضروری می‌دانند ما نیز در مقام واگذاری یا خصوصی سازی باید به گونه ای عمل کنیم که با کمترین حواشی همراه باشیم.

وی با بیان اینکه در راستای خصوصی سازی شاهد برخی مقاومت‌های منطقه‌ای ، بخشی و دستگاهی روبرو هستیم، گفت:از این‌رو در وزارت اقتصاد به معاونت اقتصادی ماموریت دادیم تا آسیب شناسی خصوصی سازی های سالهای اخیر را شروع کنند.البته این آسیب ها لزوما نباید از جنس فساد یا دزدی باشد یعنی ممکن است فسادی در کار نباشد اما کار پر از اشکال است.

وی تصریح کرد: برای در نظر گرفتن پایداری‌های اجتماعی باید بدانیم که لزوما روش فروش جواب نمی‌دهد و باید از روش هایی مانند واگذاری مدیریت یا اجاره به شرط تملیک استفاده کنیم ما باید در روش واگذاری ها تنوع ایجاد کنیم تا دولت از این گوشواره های اضافی آزاد شوند .

وی خاطرنشان کرد: مثلا در خصوصی سازی که شاهد مقاومت منطقه‌ای است می‌توانیم از تعاونی‌های سهامی عام منطقه ای ایجاد کنیم یا استفاده از بورس می تواند بسیاری از تبعات و تنش ها را به حداقل برساند.

وی ادامه داد: مثلا ما آمدیم شرکت های دولتی بورسی را در اولویت دوره جدید خصوصی سازی قرار دادیم که مشکلات منطقه‌ای را نیز ندارند و دولت در آن سهام راهبردی ندارد. همچنین استفاده از بورس می‌تواند در شفاف و آشکار شدن تعیین قیمت موثر باشد.

وی ادامه داد: ما به دنبال آن هستیم تا باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های بورسی را واگذار کنیم تا سهم بخش خصوصی در اقتصاد افزایش یابد، ما به دنبال واگذاری 18 شرکت هستیم و این کار نیازمند اهتمام جمعی است.

دژپسند با بیان اینکه باید برخی از عصبیت‌های بخشی و دستگاهی را کنار بگذاریم گفت: به نظر می رسد افراد ذینفع می خواهند درمقابل این اقدام مانع تراشی ایجاد کنند مثلا آمار و ارقام 52 هزار میلیارد تومانی بیان می شود گویی که درآمدی است برای هزینه های جاری دولت ، مثلا جدیت ما در مورد واگذاری سهام بانک و یا اموال بانک ها یک ریال هم به خزانه واگذار نمی کند .

وی ادامه داد: ما اصرار داریم این واگذاری ها و خصوصی سازی‌ها شفاف و در اتاق شیشه‌ای و به گونه ای باشد که منتهی به کارایی اقتصادی شود. ما هیچ دخالتی در این موضوع نخواهیم داشت و سعی می کنیم با کمترین هزینه اعم از ملی ، منطقه‌ای  و اجتماعی از این کریدور عبور کنیم و یکی از مراقبت های جدی ما این است که تنش های اجتماعی را نداشته باشیم ما آخر همین هفته واگذاری سه شرکت  را اعلام می کنیم و اگر داوطلبان نیازمند جلسه توجیهی باشند از آن استقبال خواهیم کرد البته این واگذاری ها مختص شرکت بورسی نخواهد بود و دیر یا زود شرکت های غیر بورسی را شروع خواهیم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز