مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران:
پیشبینی مصرف ۱۰۷ میلیون لیتر بنزین در ۱۴ روز تعطیلات نوروزی/ مسافران سیستان و بلوچستان کارت سوخت همراه خود داشته باشند
مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه برای تامین سوخت نوروزی مردم تعدادی جایگاه سیار عرضه سوخت در اقصی نقاط کشور در نظر گرفته شده است، پیشبینی کرد برای ۱۴ روز ابتدای سال ۹۸ میزان مصرف بنزین به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز برسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدرضا موسویخواه عصر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: برآورد ما برای مصرف بنزین در سال جاری ۸۷.۸ میلیون لیتر بود اما ۸۸ میلیون لیتر مصرف داشتیم. نفت گاز نیز پنج درصد رشد مصرف را پیشبینی کرده بودیم که به رقم ۵.۹ درصد رسیدیم.
وی با اشاره به پیک مصرف بنزین در تیرماه سال جاری اظهار داشت: در آن زمان، میزان مصرف به ۱۲۱.۸۰۰ میلیون لیتر رسید.
این مقام مسئول ادامه داد: در استانهای شمالی طی سه روز بیش از ۱۰۰ درصد مصرف بنزین داشتیم و این به دلیل حربههای دشمن بود که اعلام کرده بودند بنزین کمیاب میشود و مردم برای تامین سوخت به جایگاهها مراجعه کرده بودند.
موسویخواه با اعلام اینکه میزان موجودی و ذخایر بنزین و نفت گاز در کشور مطلوب است، تصریح کرد: قول میدهیم امسال، مردم هم به لحاظ تامین سوخت مشکلی نداشته باشند و هم بدون دغدغه سفر کنند.
وی با بیان اینکه در تمامی نقاط کشور، مجاری و گروههای عرضه نظارت بر کیفیت فرآورده و جایگاهها صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: ما به لحاظ تامین و توزیع سوخت هیچ مشکلی در کشور نداریم.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه در زمینه CNG اقدامات خوبی انجام شده است، ابراز داشت: پیشبینی میشد به ۳۰ درصد رشد برسیم اما به این رقم نرسیدیم که در بخشی از این عدم تحقق، مربوط به ما نیست اما امیدواریم با اقداماتی نظیر اعطای وام کمبهره به خودروداران تبدیل وضعیت ناوگان تغییر نوع مخازن از CNG به ANG شاهد افزایش مصرف CNG در کشور باشیم.
موسویخواه با بیان اینکه در سال جاری تلاش شد کارمزد جایگاهها برای اولین بار در صنعت نفت از کارمزدی به حقالعمل تغییر کند، عنوان کرد: از تاریخ ۱ /۵ /۹۷ کارمزد جایگاهها به صورت حقالعمل پرداخت میشود. برای سال آینده با تلاش در زمینه تامین بودجه حقالعملها به صورت کامل پرداخت خواهد شد و به این ترتیب، مشکلات جایگاهها به حداقل خواهد رسید. در بخش حمل و نقل نیز تامین نقدینگی به سرعت انجام میشود و مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.
وی درباره تامین سوخت نیروگاهها نیز یادآور شد: سال جاری به لحاظ تامین سوخت نیرگاهها، کمسابقهترین سال بود. علیرغم مشکلاتی که داشتیم سال خوبی را پشت سر گذاشتیم و دغدغهای برای تامین سوخت نیروگاهها نبود. سال ۹۸ نیز به همین ترتیب خواهد بود.
این مقام مسئول درباره تامین بنزین سوپر بیان کرد: در سال جاری نوسانات و فراز و نشیبهایی برای تامین بنزین سوپر داشتیم. تعمیرات پالایشگاهی باعث شده بود که با مشکلات مواجه شویم و بنزین سوپر با اکتان ۹۵ وارد میشد اما سال آینده کلا واردات بنزین نخواهیم داشت.
موسویخواه افزود: تا سال گذشته ۱۲.۸ میلیون لیتر در روز واردات بنزین داشتیم که در سال جاری سر جمع به کمتر از ۴.۱ میلیون لیتر رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بنزین یورو۴ در تمامی کلانشهرها عرضه میشود، گفت: این بنزین تمام مولفههای بنزین سوپر را دارد و فقط چهار درجه کمتر از اکتان سوپر دارد که تاثیری در کیفیت سوخت و کارکرد خودرو ندارد.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره جایگاههای سیار تامین سوخت در نوروز گذشته هم اظهار داشت: در اقصی نقاط ما جایگاههای سیار نصب کردیم مثلا در جاده چالوس شش جایگاه تعبیه شد و امسال نیز همین تجهیزات در گلوگاهها و مسیرهای پر تردد به کار گرفته خواهد شد.
موسویخواه با بیان اینکه مسافرانی که به استان سیستان و بلوچستان سفر میکنند حتما کارت سوخت با خود همراه داشته باشند، تصریح کرد: تعدادی از جایگاهها در این استان برای مسافران نوروزی از کارت سوخت جایگاه تعبیه شده است که مسافران میتوانند از آن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: در ایام نوروز کارت سوخت جایگاهها را دو برابر کردهایم تا مشکلی جهت تامین سوخت وجود نداشته باشد. مسافران نوروزی هم میتوانند از کارت خود بدون محدودیت بهرهمند شوند.
این مقام مسئول درباره مصرف بنزین در نوروز سال گذشته خاطرنشان کرد: در تاریخ ۲۸ اسفند سال گذشته ۱۱۶ میلیون لیتر و در ۱۲ فروردین سال جاری ۱۱۰ میلیون لیتر مصرف بنزین داشتیم. برای سال جاری در پنج روز آخر سال ۱۱۰ میلیون لیتر و برای ۱۴ روز سال ۹۸، ۱۰۷ میلیون لیتر مصرف پیشبینی شده است.
موسویخواه با بیان اینکه به دلیل افزایش مسافرتهای زمینی در سال جاری برآورد میشود که برای نوروز ۱۲ درصد افزایش مصرف بنزین داشته باشیم، ابراز داشت: گشتهای نظارتی ما تا پایان تعطیلات در محل جایگاهها حضور دارند و از مردم میخواهیم چنانچه با مشکلی مواجه شدند، با شماره ۰۹۶۲۷ تماس حاصل کنند.
وی در پاسخ به این سوال که پس از اجرای شدن استفاده از کارت سوخت آیا آمادگی خواهند داشت یا خیر؟ بیان کرد: از سال ۸۶ که سامانه سوخت فعالیت میکند، تاکنون پابرجا هستند و هر زمانی که دولت اعلام کند، ما محدودیتی برای اجرا نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره بدهی ایرلاینها نیز یادآور شد: از ۱/۱ /۹۶ میزان بدهیها ۹۷۵ میلیارد تومان بود که این رقم تا ۱/۱ /۹۷ به ۶۸۰ ملیارد تومان و تاکنون به ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
موسویخواه درباره تامین سوخت نیروگاهها عنوان کرد: ما در سال جاری هفت میلیارد لیتر فرآورده به نیروگاهها تحویل دادیم که از این میزان ۵.۵ میلیارد نفت گاز و بقیه نفت کوره بوده که ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی درباره مصرف بنزین سوپر گفت: روزانه ۳.۵ میلیون لیتر مصرف این نوع بنزین را داشتهایم که به پنج میلیون لیتر افزایش یافت. تولید پالایشگاهها نیز به همین میزان است و با تولید در پالایشگاه بندرعباس و ستاره خیلج فارس تلاش میشود که ذخایر خوبی داشته باشیم.
این مقام مسئول درباره دریافت کارت المثنی سوخت نیز اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد دارندگان خودرو، کارت سوخت داشتند و کمتر از ۱۰ درصد مفقودی داشتیم یعنی دو میلیون و پانصد هزار درخواست المثنی داشتهایم.
موسویخواه درباره میزان ذخایر بنزین تصریح کرد: این میزان به مراتب پیش از سال گذشته است و به صادرات بنزین به صورت جدی فکر میکنیم که امیدواریم در سال ۹۸ اخبار خوبی در زمینه صادرات از طریق بورس اعلام شود.