خبرگزاری کار ایران

مجری سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد:

پیش‌بینی افزایش نه و نیم میلیون تنی محصول در اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری ایلام و خوزستان

پیش‌بینی افزایش نه و نیم میلیون تنی محصول در اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری ایلام و خوزستان
کد خبر : ۷۱۶۹۹۹

مشاور وزیر و مجری سامانه نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری عظیم دولت برای انجام پروژه‌های آبی و خاکی در اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام با ایجاد نظام بهره‌وری مناسب به افزایش ۹/۵ میلیون تن محصول خواهد رسید.

به گزارش ایلنا، عباس زارع، مشاور وزیر و مجری طرح سامانه ‌‌‌ای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: به عنوان کارشناس سیستم آبیاری نوین معتقدم دست‌‌‌اندرکاران و مدیران استانی این طرح کلان ملی برای باز گشت سرمایه‌گذاری ملی باید به اصول بهینه‌سازی مصرف آب، شرایط به‌زراعی، به‌نژادی، توسعه مکانیزاسیون کاشت و برداشت، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و حتی مهندسی ارزش، بیشتر توجه کنند.

وی افزود: همچنین تکمیل نهایی این طرح باید مورد توجه مسئولان کشور باشد و با تخصیص اعتبار لازم تلاش کنند میان فازهای یک و دو پیوند برقرار شود زیرا هرگونه تاخیر، ساختارهای ایجاد شده را با خطر خروج از استان مواجه می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به تاخیر اولیه و چهار ساله از زمان صدور فرمان مقام معظم رهبری تا آغاز اجرای عملیاتی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، اظهار داشت: کافی است به یاد آوریم این تاخیر برای ایجاد زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های فنی و مهندسی بوده است.

زارع اضافه کرد: اکنون سال‌هاست این ظرفیت‌ها در منطقه مستقر است که باید از آن به خوبی بهره‌برداری کرد. 

وی ادامه داد: انحلال هر شرکت یا موسسه پیمانکاری مستقر در منطقه و شکل‌گیری مجدد آنها هزینه‌ را به شدت افزایش خواهد داد.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر مسئولان فکر کنند بعد از دو سال می‌توانند کار فاز دو را از مرحله صفر  ادامه دهند، اشتباه است زیرا با تاخیر دو ساله نمی‌‌‌‌توان با دو برابر شدن اعتبار امسال هم کار را آغاز کرد.

زارع ادامه داد: پیوند میان ظرفیت‌ها و تجمیع پیمانکاران برای تشکل‌ زنجیره هم کاری پرهزینه است.

وی با اختصاصی خواندن تحقیقات آب و خاک برای اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در خوزستان و جنوب ایلام اظهار داشت: خاک این منطقه دارای E S بالاست و علت انجام عملیات زهکشی به ویژگی خاک این منطقه مربوط است که ممکن است در هیچ جای دیگر کشور لازم نباشد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان شرایط موجود اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری را ارتقا داد؟ تصریح کرد: یقیناً، همچنان که در طول دوره‌های اجرای طرح نیز  در بخش‌هایی از این طرح آبیاری نوین جایگزین آبیاری سنتی شد. کانال‌ها به لوله و کانال تبدیل و مهندسی ارزش ایجاد شده است و از این پس نیز اگر توسعه گلخانه‌ها نیز مدنظر بهره‌برداران باشد، در مصرف آب موجود صرفه‌‌‌جویی و به درآمد کشاورزان هم افزوده می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز