عضو هیئت عامل سازمان راهداری خبر داد:
موافقت سازمان برنامه و بودجه با نصب هزار دوربین کنترل سرعت جدید در جاده های کشور
با فراخوان تامین سرمایهگذار در ماه آذر، این دوربینها از ابتدای سال آینده در محورهای کشور نصب و عملیاتی میشود.
فرامرز مداح با اعلام موافقت سازمان برنامه و بودجه با نصب هزار دوربین کنترل سرعت جدید در جادههای کشور گفت: افزود: هم اکنون هزار و ۲۰۰ دوربین کنترل سرعت که یکی از ابزارهای مدیریت ایمنی جاده هاست در راههای کشور نصب شده و هزار دوربین دیگر نیز در قالب همین قرارداد نصب خواهد شد.
وی افزود: بر اساس مطالعات کارشناسی انجام شده، نیاز به نصب ۴ هزار دوربین جدید کنترل سرعت احساس میشد که در قالب دو قرارداد به سازمان برنامه و بودجه فرستاده شد و با موافقت این سازمان با یکی از این قراردادها، بزودی آگهی مناقصه و فراخوان سرمایه گذار نصب دو هزار دوربین جدید منتشر خواهد شد.
عضو هیئت عامل سازمان راهداری در خصوص ارزش این قراداد گفت: ارزیابی اولیه ما از پروژه، حدود هزار میلیارد تومان است که البته در تشریفات قانونی بسته به شرایط مناقصه و پیشنهادات ممکن است تغییر کند.
وی افزود: روش سرمایه گذاری در این طرح مشابه سرمایه گذاری به روش BOT است که در قراردادهای مشارکت آزادراهها نیز عمل میشود و در آن، نصب، سرمایه گذاری و اجرا از جانب سرمایه گذار انجام شده و به ازای جریمه هر خودرو که به تایید نیروی انتظامی برسد، درصدی از مبلغ جریمه به شرکت پیمانکار تعلق خواهد گرفت.
مداح با بیان اینکه بر اساس ارزیابیها، با نصب دوربین ثبت سرعت، تخلف سرعت غیرمجاز حدود ۶۰ درصد کاهش مییابد افزود: پیمانکاران حاضر در فراخوان سرمایه گذار، محاسباتی انجام داده و بر اساس محاسبات، درصدی از جریمهها را درخواست میکنند که بین ۱۵ تا ۲۰ درصد خواهد بود.
وی درخصوص نحوه چینش و پراکنش دوربینها نیز گفت: این دو هزار دوربین جدید، در محورهای فاقد دوربین و یا در فواصل بین دوربینهای موجود نصب خواهد شد.
عضو هیئت عامل سازمان راهداری در خصوص امکان و احتمال دخل و تصرف پیمانکاران در دوربینها برای انجام جریمههای بیشتر گفت: هنگام پایان عملیات نصب، تصاویر به صورت مستقیم و بدون واسطه به سرورهای سازمان راهداری و از آنجا به نیروی انتظامی منتقل میشود ضمن اینکه برای هر دوربینی که تحویل میگیریم کنترلهای لازم ازجانب گروههای تحویل موقت سازمان راهداری انجام میشود تا فرایند به درستی طی شده باشد و دخل و تصرفی در اطلاعات بوجود نیاید ضمن اینکه سازمان راهداری از طریق دو هزار و سیصد دوربین تردد شمار خود در محورهای سراسر کشور، سرعت خودروهای عبوری را کنترل میکند و از این طریق نیز، جلوی تخلفات احتمالی پیمانکاران گرفته میشود و مردم نباید در این زمینه نگران باشند.
مداح همچنین در خصوص دوربینهای توزین حین حرکت نیز به صداوسیما گفت: هم اکنون ۳۲ دوربین حمل و نقل هوشمند در جادههای کشور فعال است و قرارداد نصب ۶۵ دوربین جدید نیز منعقد شده است که در حال نصب و طی مراحل عملیاتی است و تا پایان سال، ۳۰ دستگاه دوربین توزین در حال حرکت دیگر نیز عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: دوربینهای توزین حین حرکت، همچنین به سامانه جریمه بدون بارنامه متصل هستند و خودروهای سنگین حمل بار، در صورت حمل کالا بدون بارنامه قانونی، با این دوربینها جریمه میشود.