خبرگزاری کار ایران

ابراهیم عزتی در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

پیوستن به سیستم مبارزه با پولشویی تاثیر تحریم‌ها را کاش می‌دهد/اقشار ضعیف فشار روحی تحمل می‌کنند

پیوستن به سیستم مبارزه با پولشویی تاثیر تحریم‌ها را کاش می‌دهد/اقشار ضعیف فشار روحی تحمل می‌کنند
کد خبر : ۶۶۳۴۵۲

یک اقتصاددان اظهار داشت: در تحریم‌های کنونی، تنها تحریم‌کننده، آمریکا است و اگر وضعیت مثل چند ماه گذشته باشد پیش‌بینی بنده این است که رشد اقتصاد امسال منفی نخواهد شد.

ابراهیم عزتی در مورد گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر رشد اقتصادی منفی در صورت تداوم تحریم‌ها‌، گفت: اساسا هدف از تحریم‌ها افزایش فشار روی ساختار اقتصادی است و مهمترین پارامتر اقتصادی در همه کشورها رشد اقتصادی است که نشان‌دهنده رشد درآمد یک کشور نسبت به سال گذشته است. در سال های 90، 91، 92 که تحریم‌های کامل سازمان ملل اعمال شد، کشور رشد اقتصادی منفی 6 را نیز تجربه کرد.

وی ادامه داد: اما خوشبختانه در تحریم‌های کنونی، تنها تحریم‌کننده آمریکا است و اگر وضعیت مثل چند ماه گذشته باشد پیش‌بینی بنده این است که رشد اقتصاد امسال منفی نخواهد شد.

عزتی گفت: اگر تحریم‌ها تشدید یا به دامنه آن افزوده شود که ما نتوانیم مبادلات اقتصادی را انجام دهیم، فشار روی رشد اقتصادی وارد می‌شود. اما ما می‌توانیم از مسیرهای دیگر مانند پیوستن بانک‌ها به سیستم مبارزه با پولشویی یا مقابله با تروریسم،  برخی از مشکلات تحریم را کاهش دهیم اما اگر مشکل تحریم‌ها را به صورت اساسی حل کنیم رشد اقتصاد وضعیت بهتری پیدا می‌کند.

این استاد دانشگاه در مورد تاثیرات تحریم‌ها بر اقشار مختلف جامعه گفت: اگر رشد اقتصادی منفی باشد حتما درآمد مردم کاهش می‌یابد. هرچند برخی فعالیت‌های اقتصادی مانند صادراتی‌‌ها  که پیوندهای بالایی با فرامرز دارند تاثیرپذیری بالایی را تجربه خواهند کرد و بالطبع درآمد کارکنان آن نیز کاهش می‌یابد. اما آستانه تحمل اقشار فرودست برخلاف اقشار فرادست کمتر است و بنابراین فشار روحی اقشار ضعیف بیشتر خواهد بود.

وی افزود: هنگامی که رشد اقتصاد منفی می‌شود، به طور متوسط اقشار ضعیف از لحاظ روحی فشار روحی بیشتر را تحمل می‌کنند. ولی به طور معمول صاحبان بنگاه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی در وضعیت مشابه کاهش درآمدی بیشتری را به طور نسبی تحمل می‌کنند.

عزتی در مورد راهکارهای کاهش تاثیرات منفی تحریم‌ها گفت: تمرکز اساسی ما باید روی سیاست باشد، روابط بین‌الملل را سیاست تعیین می‌کند. اقتصاد تابع آن است و اگر بتوانیم روابط خوب و تعامل سازنده با دنیا داشته باشیم، طبیعی است که آنها نیز از این تعامل‌ها متنفع می‌شوند.

این اقتصاددان گفت: مردم ایران مردمی صلح‌طلب هستند و منافع اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مردم نیز در فضای رشد اقتصادی بالا تامین می‌شود نه در جنگ، درگیری و نزاع.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز