خبرگزاری کار ایران

کرباسیان:

ارزهای ملی ایران و چین در تبادلات تجاری عملیاتی می‌شود

ارزهای ملی ایران و چین در تبادلات تجاری عملیاتی می‌شود
کد خبر : ۶۳۲۲۱۲

وزیر اقتصاد گفت: طبق تفاهمنامه امضا شده بین ایران و چین ارزهای ملی هر دو کشور در مبادلات تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش ایلنا؛ مسعود کرباسیان در حاشیه سفر رییس جمهوری ایران به چین با بیان اینکه همزمان با این سفر چهار تفاهم نامه مشترک بین ایران و چین به امضا رسید، افزود: یکی از این تفاهم نامه‌ها بین این وزارتخانه و سازمان توسعه زیرساخت چین در زمینه استفاده از منابع مالی دو کشور برای سرمایه گذاری و استفاده از ارزهای ملی هر دو کشور در مبادلات تجاری بود.

وی گفت: همچنین طبق این تفاهمنامه، روابط تجاری هر دو کشور در چارچوب یک جاده یک کمربند ترسیم که در آن بر تعیین سهم هر دو کشور در نقشه راه این طرح تاکید شد.

کرباسیان اضافه کرد: توسعه همکاری های فنی و علمی هر کشور از دیگر تفاهم نامه های امضا شده در این سفر بود که مفاد آن از جانب معاونت فنی ریاست جمهوری تهیه و با حضور روسای جمهوری هر دو کشور به امضا رسید.

وزیر اقتصاد ادامه داد: سومین سند امضا شده در این سفر در رابطه با همکاری های بورس و اوراق بهادار بود که بین سازمان های بورس هر دو کشور به امضا رسید. وی چهارمین سند امضا شده را در زمینه مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و گفت: طبق این تفاهم نامه هر دو کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر و مفاسد سازمان دهی شده با هم همکاری دو جانبه خواهند داشت.

کرباسیان گفت: در خصوص افزایش حجم مبادلات بین دو کشور هم مباحثی در این سفر در زمینه افزایش حوزه های مختلف بانکی، نفتی، پتروشیمی و حجم تجاری صورت گرفت.

گفتنی است؛ رییس جمهور و هیات همراه، یکشنبه شب و پس از شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، شهر چینگدائو چین را به مقصد تهران ترک کرد. در نشست سازمان همکاری شانگهای رهبران و سران ۸ کشور عضو و ۴ کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین المللی حضور دارند.

حسن روحانی؛ رییس جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور داشت علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان، پاکستان، بلاروس، مغولستان و نخست وزیر هند نیز به طور رسمی در این نشست شرکت کرده بودند.

در سفر رییس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی می‌کردند.

دیدار با روسای جمهوری روسیه، پاکستان، افغانستان و بلاروس از جمله برنامه های روز نخست سفر رییس جمهوری به چین بود. دیدار با رییس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین، شرکت در ضیافت شام رییس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همکاری بین ایران و چین از جمله برنامه های روز دوم سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین است.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که در ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد. در نشست این سازمان در سال ۲۰۱۶ میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای‌ امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند. این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به ۳۵ میلیون و ۹۷۲ هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است که منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.

چین علاوه بر اینکه اولین شریک تجاری ایران است و در یک دهه گذشته این سطح را در روابط حفظ کرده است همچنین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به عنوان عضو اصلی گروه ۱ + ۵ به شمار می رود. حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود که به نسبت سال ۲۰۱۶ حدود ۱۹.۳ درصد رشد داشته است.

در سال ۲۰۱۷ ایران روزانه حدود ۶۳۰ هزار بشکه نفت به چین صادر کرده است و در چهار ماهه اول ۲۰۱۸ نیز تقریبا سطح فروش نفت در همان سطح باقی مانده است اما حجم روابط حدود ۱۰ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز