آذری جهرمی:
پژوهشگاهها به صورت جزیرهای و موازیکاری فعالیت میکنند/ ساختار زنجیره فضایی کشور باید اصلاح شود
وزیر ارتباطات تاکید کرد که ساختار کنونی زنجیره فضایی کشور مناسب نیست و باید اصلاح شود.
به گزارش ایلنا، محمدجواد آذریجهرمی در هفدهمین جلسه کمیسیون راهبردی شورایعالی فضایی افزود: پژوهشگاههای مختلفی در این بخش به صورت جزیرهای و موازیکاری فعالیت میکنند؛ باید برنامه تقسیم بندی ملی تهیه شود تا هر بخشی بداند چه کاری را انجام دهد.
وی با اشاره به فعالیت نیروهای توانمند در این بخش گفت: جوانان مومن، متعهد و توانمند بسیار خوبی در این بخش وجود دارند که با جان و دل برای توسعه صنعت فضایی کشور تلاش میکنند؛ نبود ساختار مناسب، بهرهوری فعالیت آنان را کاهش داده است. توسعه صنعت فضایی کشور به عزم و اراده ملی نیاز دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر ضرورت فعال سازی دیپلماسی در این بخش تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیتهای اپسکو(سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه) و دیپلماسی فضایی باید شکل جدی تری به خود بگیرد تا بتوان از ظرفیت مشارکت با سایر کشورها بهره برداری کرد.
رئیس سازمان فضایی ایران نیز در این جلسه به اجرای برنامه 10 ساله نخست فضایی کشور و توسعه آن اشاره کرد و گفت: «تربیت نیروی انسانی توانمند، ساخت و پرتاب ماهواره» مهمترین بخش این برنامه ها بود.
مرتضی براری افزود: در 10 سال نخست، تمرکز بر حوزه بالادستی شامل تحقیق و توسعه و تولید بوده و کمتر به بخش های کاربردی اقتصادی آن پرداخته شده است.
وی به برنامه کشورهای دیگر برای توسعه اقتصاد فضایی نیز اشاره کرد و گفت: انگلستان در برنامههای خود به دنبال آن است تا از اقتصاد 14 میلیارد پوندی در سال 2017 به درآمد 40 میلیارد پوندی در سال 2030 برسد.
معاون وزیر ارتباطات، لازمه برنامه 10 ساله دوم کشور در بخش فضایی را «ایجاد معماری جدید» برای آن اعلام کرد و افزود: در معماری جدید به دنبال زنجیره ارزش فضایی کشور خواهیم بود؛ این زنجیره در چهار سطح «تحقیق و توسعه، تولیدکنندگان، اپراتورهای ماهواره ای و ارایهدهندگان خدمات و محصولات نهایی به کاربران» تعریف می شود.