یک استاد دانشگاه در گفت وگو با ایلنا:
دولت باید دست رانتخواران را از تمامی بازارها کوتاه کند
از سال 84 که بانک مرکزی تبدیل به تنخواه دولت شد، مدیریت بانک مرکزی بولدوزروار، بدنه نظارتی بانک مرکزی را نابود کرد.
هشی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تک نرخی شدن ارز گفت: در اقتصاد فعلی ما تک نرخی شدن ارز شعاری بیش نیست. از زمانی که سیاست یکسانسازی ارز از سال 80 آغاز شد، بازار همواره در اختیار دولت بود و بیشتر تبادلات ارزی برای واردات ثبت سفارش و اعتبار اسنادی در بازار رسمی و از طریق دولت صورت میگرفت که این روند تا سال 89 ادامه داشت. هرچند از سال 83 بخش کمی هم در اختیار صرافیها گذاشته شده تا تقاضاهای خرد را تامین کنند.
این استاد دانشگاه گفت: تک نرخی شدن ارز زمانی محقق میشود که عرضه و تقاضا در بازار حاکم و تبادل ارز آسان باشد. در واقع این مانند یک جاده دو طرفه است.
وی درباره مدیریت ارز توسط بانک مرکزی گفت: وظیفه اصلی بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی و افزایش ارزش آن است و پیش از این بدنه بانک مرکزی همیشه در اختیار نخبگان وفارغالتحصیلان پولی – مالی دانشگاههای برتر کشور بود اما متاسفانه از سال 84 که بانک مرکزی تبدیل به تنخواه دولت شد، مدیریت بانک مرکزی بولدوزروار بدنه نظارتی بانک مرکزی را نابود کرد.
هشی ادامه داد: البته نباید فراموش کرد که بانک مرکزی در جنگ نابرابر با ویژهخوارانی است که اجازه افزایش بیش از این را نمیدهد.
وی بهترین راهکار را کوتاه کردن دست رانتخواران از تمامی بازارها دانست و گفت: مسئولان باید در عملکرد و رفتار خود تجدیدنظر کنند تا اعتماد مردم جلب شود. وقتی دولت برای کاهش تصدیگیری و کاهش بنگاهداری خود اصل ۴۴ را اجرا میکند باید مراقب بخش زیرزمینی هم باشد که در واقع مشکلات را تشدید و بازارهایی مانند ارز را دچار تنش نکنند.