دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار در گفتوگو با ایلنا:
یارانه ها برای قشر آسیبپذیر جامعه منافعی در بر نداشت/ در ایران تولید کنندگان را به جای تشویق، تنبیه میکنند
دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار با اشاره به اینکه نابسامانی های اقتصادی از جمله ایجاد مشکلات متعدد بر سر راه تولیدکنندگان، متوجه مسئولان است، تصریح کرد: ما سیاست هدفمندی یارانه ها را مفید میدانستیم اما موافق پرداخت یارانه نقدی نبودیم.
احمد کریمی اصفهانی در گفتوگو با ایلنا در خصوص عملکرد اقتصادی کشور در سال 96، با بیان اینکه تنها بیست روز دیگر تا پایان سال "اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال" باقی مانده است، به تاکیدات ده ساله رهبری در بحث اقتصاد اشاره کرد و این تاکیدات را ناشی از وجود معضلات اقتصادی در کشور ارزیابی کرد.
دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار افزود: هرچند که ما در کلیه شئون مختلف انقلاب مثل موضوعات نظامی و اجتماعی و سیاست خارجی به دستآوردهای خوبی دست یافتهایم، اما باید اقرار کنیم که در مسائل اقتصادی در این دهههای پس از انقلاب موفق نبودهایم.
عضو حزب موتلفه، شفاف سازی اقتصادی را از مسائلی برشمرد که هیچ یک از دولتها در تحقق آن موفق نبودهاند. او معتقد است زمانی که اقتصاد کشوری عاری از شفافیت باشد در نهایت موجب ایجاد فساد میگردد که نظام را ضایع میکند.
این فعال سیاسی اصولگرا شفاف سازی اقتصادی را به معنای تزریق همه بودجه کشور به خزانه کل و برداشت و پرداخت کلیه هزینهها از این محل میداند که در کاهش فساد موثر است.
وی ادامه داد: این روش که هر وزارتخانه بخشی از امکانات و بودجهاش را در حسابی برای گرفتن مصوبه در سرفصلهای موردنظرش نگاه دارد کاری کاملا غیر منطقی است.
کریمی اصفهانی با انتقاد از عدم اجرای ابلاغیه اصل 44 گفت: از سال 84 تا به امروز که 12 سال از ابلاغ اصل 44 میگذرد، هنوز این مهم عملیاتی نشده است و در این خصوص دستگاههای نظارتی از جمله مجلس کار خود را به خوبی انجام ندادهاند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس آن مصوبه اصل 44 را که تا سال 93 میبایست همه بخشهای بنگاههای اقتصادی واگذار می شد را انجام نداده است که این یک نقص است و برای دولت حیاط خلوتی ایجاد کرده است.
دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار با اشاره به سیاست هدفمندی یارانهها گفت: یارانه ها با اینکه برای نظام و قشر آسیبپذیر جامعه منافعی در بر نداشت در دولت نهم و دهم پایه گذاری شد.
کریمی اصفهانی تصریح کرد: ما معتقد بودیم که یارانه را بپردازند اما به صورت نقدی پرداخت نشود، بلکه قانون پیش بینی کرده بود که بخشی از درآمد حاصله از این سیاست به تولیدات اختصاص یابد که متاسفانه در دولت های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم این امکانات در اختیار تولید قرار نگرفت.
وی افزود: ما درآمد را به تولید و اشتغال اختصاص ندادیم و در مقابل قیمت حاملهای انرژی را افزایش دادیم که در نتیجه باعث شد کارخانجات ما با ظرفیت کامل نتوانند کار کنند.
این فعال سیاسی عنوان کرد: اگر ما می توانستیم پولی که از حاملهای انرژی به دست آمده بود را به تقویت تولید اختصاص دهیم و شغل ایجاد میکردیم وضعیتمان به مراتب بهتر از این بود که یارانه را به صورت نقدی بپردازیم.
این عضو حزب موتلفه گفت: به طور مثال خانوادهای که 6 نفر هستند الان حدود 300 هزار تومان نقدا به آن خانواده پرداخت میشود و ما در حال حاضر در تمام خانوادهها فرد بیکار داریم، لذا اگر تولید را افزایش میدادیم در ادامه ظرفیت کار بالا میرفت و حتی اگر یک نفر در آن خانواده هم مشغول به کار می شد با احتساب کمترین میزان حقوق حداقل یک میلیون تومان دریافت میکرد، اما الان با دریافت 300 هزار تومان، 700 هزار تومان را از دست می دهند و شاید خود هم متوجه نباشند.
کریمی اصفهانی، افزایش نقدینگی در جامعه را از دیگر تبعات پرداخت یارانه نقدی به مردم دانست و اظهار کرد: این افزایش نقدینگی همراه با معضل بیکاری، فساد و اعتیاد را در جامعه به وجود آورده و امنیت کشور را هم به خطر انداخته است.
وی وجود مشکلات اقتصادی در کشور را علتی دانست که همواره همه تلاشها و دستآوردهای نظام را تحتالشعاع خود قرار میدهد.
این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه با بهره گیری از حضور مردم در صحنه می توانیم همه مشکلات کشور را از سر بگذرانیم، خاطرنشان کرد: وقتی مردم مشغول به کار بودند و وقتی که ما توانستیم مردم را به کار بگیریم و زمانی که مردم در جنگ تحمیلی همه کاره بودند ما حتی یک وجب از خاکمان را هم واگذار نکردیم، لذا امروزه هم ما می توانیم با ایجاد اشتغال برای مردم و سپردن کارها به مردم، تمامی مشکلات موجود را حل کنیم.
دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار برای سال آینده هوشیاری هر سه قوه را در حل مشکلات اقتصادی کشور خواستار شد و تاکید کرد: 90 درصد نابسامانی های اقتصادی مستقیما متوجه مسئولان کشور است و تنها ممکن است 10 درصد از این نابسامانیها متوجه مردم و اقتصاددانان شود.
کریمی اصفهانی افزود: قوانین و تسهیلات و امکانات کشور باید به کمک اقتصاد و تولید بیایند، چرا که تولید با این وضعیت که هر روزه برای آن مانع میتراشیم، دیگر قدرت حرکت ندارد و لذا چگونه توقع داریم، تولیدی که هرروز با مشکل مواجه است با کیفیت کار کند؟
وی در ادامه با توجه قرار دادن اینکه تولیدات ما باید صادرات محور باشد، تصریح کرد: کاهش واردات خود نوعی شغل است، اما متاسفانه ما تا کنون بازار بیگانگان را آباد کردهایم.
این فعال سیاسی ادامه داد: تولید کنندگان ما با کیفیت بالا می توانند کالا و اشتغال ایجاد کنند و حتی مازاد مصرف داخلی را صادر کنند که به تبع آن در اقتصاد ما تراز مثبت ایجاد خواهد شد؛ و هر کشوری که صادرات آن بر واردات آن پیشی بگیرد تراز مثبت قابل قبولی را شاهد خواهد بود.
این عضو حزب موتلفه معتقد است، به این دلیل که مسائل اقتصادی مسائلی علمی هستند، مسئولان سه قوه در حل معضلات اقتصادی باید کارشناسان تجربی را به کار بگیرند چرا که در حال حاضر مجلس و دولت عمدتا از اقتصاددانان تئوری استفاده میکنند.
کریمی اصفهانی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی با گذشت 40 سال از شکل گیری آن در پویایی اقتصاد موفق نبوده، در اختیار داشتن 7 درصد از کل منابع جهانی و در اختیار داشتن تنها یک درصد از جمعیت دنیا را نشان از این عدم موفقیت عنوان کرد.
دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار جزیرهای عمل کردن سازمان ها و دستگاه ها به این صورت که تنها به فکر منافع خود باشد را مورد انتقاد قرار داد و گفت: به عنوان مثال وزارت اقتصاد نگوید که چه تولید بشود و چه تولید نشود من مالیاتم را می گیریم، اگر مالیات به تولید ضربه بزند باید قانون را اصلاح کنیم و اگر قرار شد قانون کار و بیمه تغییراتی به نفع تولید داشته باشد باید این کار را انجام بدهیم.
این سیاستمدار اصولگرا با اشاره به سیاست های بانکی دنیا در حمایت از تولیدات گفت: در دنیا متداول است که بانک ها به کمک تولید کنندگان بروند لذا بانکهای ما نیز در شرایط کنونی باید در جهت حل وضعیت اقتصادی نابسامانی که کشور با آن روبروست بشتابند.
کریمی اصفهانی با یادآوری اینکه ما در عرض سه الی چهار ماه با بیش از 30 درصد افزایش قیمت ارز مواجه شدیم، خاطرنشان کرد: با این بازار شناور ارز اقتصاددان ها باید سر و سامانی به وضعیت ارز بدهند چرا که با این وضعیت ارز تولید کننده در قیمت گذاری به مشکل بر می خورد و از طرف دیگر هم بازارها کشش این جهش های ارزی را ندارند و همچنین واردکنندگان هم برای واردات کالا به یکباره با 30 درصد افزایش قیمت ارز مواجه می شوند.
وی با اشاره به شعارها و تفکرات متداول شده امروزی در بین تولیدکنندگان و تجار مبنی بر اینکه "ما با این وضعیت موجود، اگر کار نمیکردیم منافعمان بیشتر بود" خاطر نشان کرد: ما در ایران تولید کنندگان را به جای تشویق، تنبیه میکنیم.
این عضو حزب موتلفه با ابراز امیدواری نسبت به اینکه ما برای سال آینده به جای تنبیه تولیدکنندگان به تشویق آنها روی بیاوریم تصریح کرد: تشویق با شعار دادن امکانپذیر نیست بلکه باید مشکلات را از سر راه آنان برداشت، الان هزاران مانع بر سر راه تولیدکنندگان قرار دادهایم.
دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار با اشاره به تولیدات و واردات ویلچر در کشور بیان کرد: واردکنندگانی که ویلچر را به طور کامل وارد میکنند تنها 15 درصد سود بازرگانی از آنها اخذ می گردد و آن تولید کننده ویلچر، وقتی 80 درصد از محصول خود را در ایران میسازد، برای واردات 20 درصد از قطعات باقی مانده، 50 درصد سود بازرگانی از آنها اخذ میکنند که این معنایی جز تشویق تولیدکنندگان به رویآوردن به واردات ندارد؛ و اگر فردی دلسوز نباشد و انقلابی نباشد حتما این کار را میکند و به جای سرمایه گذاری و قبول مسئولیت و هزینه کارگر و زمین و... به واردات روی میآورد.