مدیر تلفیق ستاد ملّی احیای دریاچه ارومیه:
کاهش بارندگیهای حوضه ارومیه در 67 سال گذشته بیسابقه است
مدیر تلفیق و برنامه ریزی ستاد ملّی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به کاهش کم سابقه میزان بارندگیها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: براساس آمار کاهش بارندگیها در طی 67 سال گذشته بی سابقه است.
به گزارش ایلنا، نشست بررسی روند اجرای مصوبات احیای دریاچه ارومیه با حضور مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، معاون عمرانی امور استاندار، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی و جمعی از مدیران دستگاههای دولتی در سالن جلسات استانداری آذربایجان غربی برگزار شد.
مسعود تجریشی، مدیر تلفیق و برنامه ریزی ستاد ملّی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به کاهش کم سابقه میزان بارندگیها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: براساس آمار کاهش بارندگیها در طی 67 سال گذشته بی سابقه است.
وی با بیان اینکه برای رساندن آب به دریاچه باید تمام تلاشها را بکار گرفت افزود: در حال حاضر یک میلیارد مترمکعب آب در بستر دریاچه وجود دارد که معادل 35 درصد بستر دریاچه را پوشانده است.
در این نشست "تقی کهوریان" معاون عمرانی امور استاندار طی سخنانی با اشاره به تغییرات اقلیمی و کاهش شدید میانگین بارشها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال آبی 96-95 به همراه افزایش 2 و هفتم دهم درجه دمای هوا و افزایش میزان تبخیر آب افزود: از 27 راهکار مصوب ستاد ملّی احیای دریاچه ارومیه 12 راهکار از جمله ممنوعیت توسعه اراضی کشاورزی، ممنوعیت برداشت غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی، کنترل سطح زیرکشت چغندر قند و جلوگیری از خروج چغندر تولیدی به سایر استانها و ساماندهی برداشت از منابع آبی در حوضه دریاچه در افزایش تراز دریاچه ارومیه تأثیر مستقیم دارد که باید با با اهتمام مسئولان اجرایی در سطح ملّی و استانی به سرانجام برسند.
تقی کهوریان مشکلات اقتصادی و محدودیت منابع مالی را از دیگر مسائل اثرگذار در برنامههای دردست اجرای دستگاههای اجرایی برشمرد و اظهار داشت: در 4 سال گذشته 2 هزار و 226 میلیارد تومان اعتبار به طرحهای احیای دریاچه تخصیص یافته است و به رغم اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملّی که به درخواست ریاست جمهوری و دستور مقام معظم رهبری به طرحهای مهار آبهای مرزی انجام میشود، بهدلیل مشکلات دولت در تأمین منابع اعتباری میزان تخصیص در 4 سال گذشته معادل 20 درصد اعتبارات مصوب بوده است.
در ادامه نشست "کیومرث دانشجو" مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی با ارائه گزارشی کامل و جامع از مجموعه فعالیتهای شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه، انجام لایروبی رودخانههای باراندوز؛ روضه چای، زولا چای، سیمینه رود، گدار چای و مهاباد چای، لایروبی انهار بصورت امانی، رها سازی و انتقال 4/1571 میلیون مترمکعب آب از سدهای مخزنی به دریاچه ارومیه و لایروبی و اجرای طرح اتصال زرینه رود به سیمینه رود را ازاقدامات شاخص این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه برشمرد.
وی در ادامه افزود: افتتاح ساختمان سد سیلوه و پروژه کانال انتقال آب جلدیان به عنوان طرحهای مهم شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی است که با آبگیری سد سیلوه علاوه بر تأمین آب شرب و کشاورزی مردم منطقه هموار و بخشی از آب این سد از طریق کانال آماده بهره برداری جلدیان به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.
دانشجو همچنین با اشاره به پروژه سد چپرآباد بر کمبود اعتبارات تخصیصی به این طرح تاکید و خواستار تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت اتمام این پروژه شد و افزود عدم تخصیص بودجه لازم در این طرح موجب عدم بهره برداری در زمان مقرر از این طرح شده و امیدوار هستیم که دولت در این خصوص همکاری لازم داشته باشد.