معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا مطرح کرد:
تامین 30 مترمکعب آب در ثانیه برای 960شهرک صنعتی کشور/ لزوم استفاده چند باره صنایع از آب و پساب
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از تامین 30 مترمکعب آب در ثانیه برای 960 شهرک صنعتی در کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا، " رحیم میدانی" معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان این مطلب که، در زمان کنونی آبی که در اختیار این شهرک ها است حدود 14.5 متر مکعب در ثانیه است، گفت: قرار است وزارت نیرو در مجموع 30 مترمکعب آب در ثانیه برای 960شهرک صنعتی کشور را تامین کند.
*صنعت و ایجاد اشتغال
وی موضوع ایجاد اشتغال را یکی از مهم ترین معضلات کشور اعلام کرد و با بیان این مطلب که، در بخش کشاورزی به مرور به دلیل مکانیزه شدن و مدرن شدن سیستم ها ی کشاورزی اشتغال رو به کاهش می رود، اظهار داشت: مهم ترین اشتغال ها در بخش صنعت و خدمات صورت می گیرد، لذا ضرورت دارد که وزارت نیرو به تامین آب بخش صنعت کمک کند تا بخش زیادی از معضل بیکاری در جامعه مرتفع شود.
میدانی با بیان این مطلب که، در زمان ابلاغ آب قابل برنامه ریزی، بازنگری اساسی در بخش آب انجام شده است، افزود: بخشی از آب استحصالی جدید را از منابع آب جدید که به نتیجه می رسید در مناطق مختلف کشور برای صنایع در نظر گرفتیم و سهم صنعت را از دیگر بخش ها جدا کردیم و وزیر وقت نیرو نیز آن را به تمامی شرکت های زیر مجموعه در سراسر کشور ابلاغ کرده است.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو یکی از امتیازات شهرک های صنعتی را پراکندگی آن ها در سراسر کشور دانست و اضافه کرد: این پراکندگی سبب می شود تا اشتغال متوازنی در جای جای کشور ایجاد شود.
وی ادامه داد: طبق آمار موجود در شهرک ها و نواحی صنعتی حدود 40 هزارو 316 واحد صنعتی در حال بهره برداری است که حدود 808 هزار نفر در آن ها اشتغال دارند.
* تامین 30 مترمکعب آب در ثانیه برای 960 شهرک صنعتی
وی هم اکنون میزان آب در اختیار شهرک های صنعتی را حدود 14.5 متر مکعب در ثانیه ذکر کرد و افزود: به ازای هر لیتر در ثانیه 55 نفر در صنایع مشغول بکار شده اند که در مقایسه با بخش کشاورزی که برای هر 2 هکتار زمین آبی حدود 1.5 نفر مشغول بکار می شوند این آمار اصلا قابل مقایسه نیست.
رحیم میدانی با اشاره به اینکه این آمار نشان از آن دارد که بایستی به تامین آب شهرک های صنعتی کمک شود تا بتوان بخش زیادی از معضل بیکاری کشور رفع نمود، اظهار داشت: هم اکنون 960 شهرک و نواحی صنعتی مصوب در کشور وجود دارد که 796 شهرک و نواحی صنعتی در حال بهره برداری هستند و مابقی نیز باید تامین آب شود که در مجموع برای این 960 شهرک و نواحی صنعتی جدید احداث بایستی حدود 30 مترمکعب در ثانیه آب تامین کنیم که تا امروز حدود 14.5 متر مکعب در ثانیه آن را تامین کرده ایم و لازم است برای تامین حدود 15 متر مکعب در ثانیه نیز اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه عمده این آبها از طریق چاه ها تامین می شود، توضیح داد: در جلسه ای که با دکتر" صادق نجفی " معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شهرک های صنعتی کشور داشتیم، مقرر شد برای هر 31 استان کشور با دفتر معاونت کلان آب و آبفای کشور جلسات مشترکی برگزار شود و استان ها بررسی کنند تا نیاز 15 متر مکعبی آب در ثانیه برای تامین نیاز شهرک های صنعتی به چه شیوه ای تامین شود.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: بطور قطع بخشی از این نیاز از طریق منابع آب سطحی و بخشی نیز از طریق منابع آب زیرزمین تامین می شود که با توجه به مشکل منابع آب زیرزمینی و وجود دشت های ممنوعه و ممنوعه بحرانی این کار بسیار مشکل خواهد بود.
وی در ادامه اضافه کرد: شهرک های صنعتی بایستی در قالب مواد 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب نسبت به خریداری چاه های کشاورزی اقدام کنند و وزارت نیرو کمک کند تا نسبت به تغییر کاربری آنها اقدام نموده و آب مورد نیاز آنان را تامین کند.
میدانی با بیان اینکه وزارت نیرو در مناطقی که دارای پروژه های سد سازی است و آب جدید تولید می کند آمادگی دارد تا آب مورد نیاز صنایع را در آن مناطق تامین کند، افزود: این وزارتخانه در سال 94 یا 95 با ارسال نامه ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت یاد آور شده، چنانچه در مناطقی مانند آذربایجان غربی، شرقی، اردبیل، کردستان و سواحل جنوبی که آب قابل توجهی دارند، پروژه هایی در دست اجرای باشد، وزارت نیرو برای تامین آب آنها مشکلی ندارد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در مناطق کم آب نظیر سمنان، اصفهان و حوضه زاینده رود برای وزارت نیرو امکان بارگذاری جدید نیست و در آن مناطق بایستی صنایع طبق مقررات، آب کشاورزی را خریداری کنند تا وزارت نیرو این آب را به آنها اختصاص دهد.
*اجرای حقوق شهروندی در وزارت نیرو
معاون آب و آبفای وزیر نیروبااشاره به دستور اکید رئیس جمهور مبنی بر رعایت حقوق شهروندی در همایشی که اخیرا برگزار شد، گفت: قرار شده است در 31 شرکت آب منطقه ای و شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران و ستاد مرکزی وزارت نیرو، از این پس در مراجعه متقاضی یا ارباب رجوع به یک سازمان دولتی، متقاضی فقط به یک نفر مراجعه کند و آن شخص، صفر تا صد کار وی را تا حصول نتیجه پیگیری کند.
وی بیان داشت: وزارت نیرو این موضوع را از بخش صنعت آغاز کرده و مقرر شده است،هر شرکت آب منطقه ای یکنفر را به عنوان نماینده انتخاب و به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی کند تا آن شخص، کار متقاضی آب صنعت را از ابتدا تا حصول نتیجه پیگیری نماید و حق ندارد ادامه کار را به دیگری واگذار کند.
رحیم میدانی تصریح کرد: امروز عبادتی بالاتر از اشتغال جوانان در کشور نیست و وزارت نیرو در این خصوص تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت تا با تامین آب صنایع سهمی در اشتغال به کار جوانان در صنعت داشته باشد.
*کمبود منابع اعتباری در تامین آب صنایع
وی در ادامه با بیان اینکه طبق ماده 81 قانون الحاق وظایفی برعهده وزارت نیرو و وزارت نفت است که آب و برق و گاز جلوی درب شهرک های صنعتی تحویل شود ولی با کمبود منابع اعتباری مواجه هستیم، افزود: قرار شد سازمان برنامه و بودجه اعتباری را برای اینکار در نظر بگیرد که در زمان حاضر که لایحه قانون بودجه سال 97 در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است، از طریق وزارت نیرو و نفت بصورت مشترک پیگیری شود تا با ایجاد ردیف اعتباری نسبت به تامین آب و برق و گاز شهرک های صنعتی اقدام جدی به عمل آید.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه پس از طراحی پروژه های مذکور و اعلام اولویت ها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، فاز مطالعاتی این طرح ها در وزارت نیرو آغاز خواهد شد، گفت: با مشخص شدن منابع اعتباری از سوی دولت، وزارت نیرو سریعا نسبت به برگزاری مناقصات آب و برق اقدام کرده و طرح ها را اجرایی خواهد کرد.
*هماهنگی شهرک های صنعتی و محیط زیست در ایجاد فضای سبز
وی افزود: شهرک های صنعتی سعی کنند تا جایی که امکان دارد سطح فضای سبز این شهرک ها را با هماهنگی با سازمان محیط زیست و تغییر استانداردهای موجود انتخاب کرده و به جای استفاده از درختان بزرگ و پهن برگ از الگوهای کم آب بر استفاده کنند.
*استفاده چندباره صنایع از آب و پساب
میدانی با تاکید بر کمبود منابع آبی در کشور، از صنایع خواست تا با استفاده چند باره از آب و پساب تصفیه شده نیاز آبی خود را تامین کنند و فضای سبز شهرک های صنعتی را با استفاده از پساب تصفیه شده آبیاری کنند.
وی ضمن اظهار امیدواری از موفقیت طرح مشترک وزارتخانه های نیرو و صنعت، معدن و تجارت گفت: امیدواریم با اجرایی شدن این طرح مسیر توسعه صنعت در تمام نقاط کشور هموار شده و ضمن ایجاد صنایع در مجاورت روستاها و اشتغال جوانان بیکار، از مهاجرات آنان نیز به شهرها نیز جلوگیری شود.