مدرس دانشگاه تهران:
برابری هزینه R&D سامسونگ و آمازون با درآمد نفتی ایران!
طباطبایی مزدآبادی مدرس دانشگاه تهران با بیان اینکه در سال 2016 شرکت های آمازون و سامسونگ حدود 30 میلیارد دلار هزینه تحقیق و توسعه داشته اند گفت: جالب است که بدانیم سالانه درآمد نفتی ایران مبلغی حدود 40 میلیارد دلار است!
به گزارش ایلنا، محسن طباطبایی مزدآبادی مدرس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه یکی از چالش های اساسی اجرای اقتصاد مقاومتی فقدان شاخص و متر مشخص برای ارزیابی میزان دستیابی به این الگوی جامع است، گفت: همین عامل باعث شده است تا عملا عبارت «اقتصاد مقاومتی چه چیزی نیست» در سطح فضای علمی کشور رواج پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از شاخص های اصلی الگوی اقتصاد مقاومتی را می توان میزان دانش بنیانی اقتصاد عنوان کرد، افزود: در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیز دو بند اول بر موضوع دانش محور بودن اقتصاد مقاومتی تاکید دارد.
طباطبایی مزدآبادی اقتصاد دانش بنیان را دارای چهار مولفه کلیدی سرمایه انسانی متخصص، سیستم های نوآرانه، زیرساخت های اطلاعاتی و محیط نهادی تشویق کننده خواند و گفت: افزایش یک واحد در بخش آموزش و به تبع منابع انسانی می تواند GDP کشور را تا 3 واحد ارتقا دهد و بهبود یک واحدی زیرساخت های حامی فناوری های نوین تولید ناخالص داخلی را بیش از 1.12 واحد بهبود می بخوشد.
کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه امروز اقتصاد جهان به سمت دانش بنیان شدن در حرکت است، گفت: در همین شرایط فعلی از هر 11 نفر در سطح جهان یک نفر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در بخش اقتصاد دانش بنیان فعالیت می کند.
وی نیمی از تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه یافته را از محل اقتصاد دانش بنیان خواند و گفت: همین عامل نیز باعث شده است تا سرمایه گذاری ها در تحقیق و توسعه به شدت افزایش پیدا کند به نحوی که در سال 2016 ما شاهد سرمایه گذاری 2 تریلیون دلاری در R&D جهان بودیم و کشورهایی آمریکا، ژاپن، چین، آلمان و کره جنوبی پیشقراولان در این عرصه بوده اند.
مدرس دانشگاه تهران با بیان اینکه برخلاف تصور، امروز اروپای غربی یا آمریکا کانون رشد سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه نیستند، گفت: آسیا قطب نوظهور این سرمایه گذاری است به نحوی که 40 درصد از کل سهم جهان را در اختیار خود دارد.
طباطبایی با بیان اینکه در سال 2016 شرکت های آمازون و سامسونگ حدود 30 میلیارد دلار هزینه تحقیق و توسعه داشته اند گفت: جالب است که بدانیم سالانه درآمد نفتی ایران مبلغی حدود 40 میلیارد دلار است!
وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه در ایران مغفول است و کمتر از یک درصد از GDP به این امر مهم اختصاص پیدا کرده است، گفت: بدون توجه به بنیاد های اقتصاد دانش بنیان نمی تواند در فردای اقتصادی جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.