خبرگزاری کار ایران

صادرات 412 میلیون دلاری در بخش آبزیان / تلاش برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری

 صادرات 412 میلیون دلاری در بخش آبزیان / تلاش برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری
کد خبر : ۵۲۰۶۶۶

رئیس سازمان شیلات ایران در رابطه با ماهی‌های زینتی خاطرنشان کرد: دو و نیم میلیون دلار صادرات ماهی‌های زینتی را در سال گذشته داشتیم که این روند سال به سال رو به افزایش است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کنفرانس مطبوعاتی شیلات با موضوع تشریح اهم فعالیت‌ها و برنامه‌های تولیدی شیلاتی و افتتاح مرکز تکثیر ارگانیک بچه ماهی قزل آلا امروز دوشنبه 16 مرداد با حضور حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، مهندس کامکار، معاون استاندار البرز و مهندس موسوی رئیس شیلات استان البرز در مزرعه پرورش ماهی البرز کاسپین در حصارک کرج برگزار شد.

در این نشست حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: ما در صید ماهی از 500 هزار تن در سال 91 به 610 هزار تن در سال 95 رسیدیم در تولید آبزی پروری از 238 هزار تن به 470 هزار تن و در مجموع از 830 هزار تن در سال 91 به یک میلیون و 70 هزار تن تولید آبزی دست پیدا کرده‌ایم.

وی افزود: صادرات آبزی از 260 میلیون دلار به 412 میلیون دلار افزایش یافته و مصرف محصولات شیلات در کشور از 7.5 به 10.6 کیلوگرم رسیده است.

صالحی عنوان کرد: رئیس جمهور در سال 92 و در بازدید از مرکز پرورش ماهی هرمزگان دستور استفاده از ذخائر دریای عمان را صادر کردند و با واردات چند شناور از چین طرح صید ماهی از عمق 150 تا 300 متری دریای عمان با موفقیت آزمایش شد.

وی افزود: شناورهای مشغول به کار در دریای عمان همگی متعلق به ایران است و بیش از عمق 300 متر را صید نمی‌کند بنابراین صیادها نباید نگران میزان برداشت این شناورها باشند. در ضمن صیادان کمتر از 10 مایل برای صید طی می‌کنند و این امر باعث می‌شود تا با شناورها برخورد نداشته باشند و نوع ماهی صید شده توسط  شناورها با ماهی صیادان متفاوت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با میزان تولید در برنامه ششم توسعه گفت: بر اساس برنامه مصوب سال  96 میزان تولید امسال باید به  یک میلیون و 100 هزار تن برسد که بیش از 54 درصد آن متعلق به صید است و 46 درصد آبزی پروری خواهد بود. ما برای تولید بچه‌ماهی های گرم آبی و میگو نگران نیستیم اما بخشی از تخم چشم زده ماهی قزل آلا از کشورهای دیگر وارد می‌شود اما ما با تولید درصد واردات را کاهش دادیم.

صالحی در رابطه با صادارت آبزیان به روسیه تشریح کرد: روند افزایش صادرات به روسیه را طی کرده‌ایم و صادرات قزل آلا در سال گذشته افزایش داشته است ما محموله ماهی تازه را از طریق هواپیما به روسیه داشتیم و ماهی زنده قزل آلا را برای صادرات در دستور کار داریم که این امر در مناطق ویژه پیام البرز و منطقه آزاد انزلی در حال انجام است تا بتوانیم از این طریق ظرفیت صادرات و سرمایه‌گذاری را افزایش دهیم.

وی افزود: برای توسعه این کار دو نمایشگاه در سن پترزبورگ و مسکو خواهیم داشت که تولید کنندگان ما حضور خواهند یافت. نمایشگاه شیلات نیز از سوم تا شش آبان برگزار خواهد که امیدوارم شرکت‌های روسی در این نمایشگاه حضور یابند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: پرورش ماهی در قفس یکی از برنامه‌های مهم توسعه شیلات در برنامه ششم توسعه است که زیرساخت‌های آن در کشور فراهم شده و دو سال قبل تجهیزات آن را وارد کرده‌ایم سال گذشته تولید لوله که 45 درصد هزینه تجهیزات را دارد در شهرک صنعتی اشتهارد افتتاح شد و در حال بهره‌برداری است. در دو هفته گذشته پروژه تولید تور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر دفاع شد و قایق‌های تولید داخل را به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار داده‌ایم. مذاکره با نروژی‌ها و شرکت‌های شناورسازی در هرمزگان شروع شده است و ما پیش بینی تولید 200 هزار تن آبزی تا پایان سال 96 کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: در مورد تیلاپیلا کار تحقیقاتی آن در بافق یزد انجام شد و با همکاری محیط زیست برای 10 پایلوت پرورش تیلاپیلا توافق کردیم که محصولات اولین پایلوت به بازار عرضه شده است. ما تولید بچه ماهی و میگو را به بیش از 2 میلیارد قطعه در همه گونه‌های مختلف رسانده‌ایم و بیش از 450 میلیون تکثیر داشته‌ایم.

رئیس سازمان شیلات ایران در رابطه با ماهی‌های زینتی خاطرنشان کرد: دو و نیم میلیون دلار صادرات ماهی‌های زینتی را در سال گذشته داشتیم که این روند سال به سال رو به افزایش است. برای اشتغال فارغ التحصیلان شیلاتی به خصوص خانم‌ها مراکز و شهرک‌های شیلاتی را در تمام استان‌ها راه‌اندازی می‌کنیم که در حال حاضر در راوند

کاشان و اراک راه‌اندازی شده است. پرورش زالو را هم در دستور کار داریم که هم در طب سنتی کشور و هم از شرکت‌های داروسازی خارجی درخواست داشته‌ایم.

صالحی در پایان بیان کرد: ماهی‌های خاویاری یکی از گونه‌های بسیار مهم آبزیان هستند که ما تلاش می‌کنیم پرورش آن را توسعه دهیم. در حال حاضر بیش از 80 مرکز پرورش ماهیان خاویاری در کشور وجود دارد و تولید و توسعه پرورش ماهی‌های بومی مانند سفید و کپور دریایی را هم در قفس و هم در ساحل توسعه دادیم هدف ما در سال 96 توسعه سرمایه‌گذاری، افزایش تولید و افزایش مصرف آبزیان است که باعث افزایش اشتغال در مزارع خواهد شد.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز