خبرگزاری کار ایران

یک کارشناس اقتصاد سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا:

واردات تکنولوژی برای رسیدن به خودکفایی ضروری است / سیگنال‌های تعاملی ایران با قراردادهای جدید نفتی

واردات تکنولوژی برای رسیدن به خودکفایی ضروری است / سیگنال‌های تعاملی ایران با قراردادهای جدید نفتی
کد خبر : ۵۰۰۱۳۸

زرگر گفت: وقتی شرکت های بزرگ سرمایه گذاری وارد صنعت نفت ایران می شوند قطعا برای مراودات پولی ، صدور حواله و انتقال ارز باید بانک های بین المللی فعال نیز شوند و به این ترتیب بانک ها نیز گشایش می یابند.

علی اصغر زرگر کارشناس اقتصاد سیاسی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: درست است که سیاست اقتصادی ایران نگاه به درون و استفاده از سرمایه های داخلی است اما در عین حال برای توسعه بخش هایی از اقتصاد نیاز به سرمایه گذاری عظیم و تکنولوژی روز دنیا داریم چرا که اکنون آنچه بیش از همه به آن نیازمندیم ایجاد اشتغال است و برای این اشتغال زایی نیز باید موتور اقتصاد کشور حرکت کند که یکی از لوازم این حرکت توصعه صنعت نفت است.

وی افزود: خواه ناخواه وقتی یک شرکت خارجی وارد کشور می شود شرکت های دیگری نیز درخواست حضور خواهند داشت بنا بر این به طور کلی اگر باب سرمایه گذاری خارجی باز شود و قراردادها به مرحله عمل برسند اولا اقتصاد کشور از رکود خارج شده و فعال می شود ثانیا سیگنال های مثبتی مبنی بر سیاست تعامل جویانه ایران به جهان مخابره می شود.

زرگر خاطرنشان کرد: وقتی شرکت های بزرگ سرمایه گذاری وارد صنعت نفت ایران می شوند قطعا برای مراودات پولی ، صدور حواله و انتقال ارز باید بانک های بین المللی فعال نیز شوند و به این ترتیب بانک ها نیز گشایش می یابند و به تبع آن همکاری ها گسترش می یابد و این مسیر تاثیر شگرفی نه فقط در صنعت نفت بلکه در کل اقتصاد خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر علیرغم سیاست تنش زایی که امریکا در خاورمیانه پیش گرفته ترامپ دولتی تاجر را بر سر کار آورده به طوری که حتی زمانی که کنگره تحریم هایی علیه ایران طراحی می کند، بوئینگ به صورت علنی با شرکت های هواپیمایی ایران قرارداد می بندد بنا بر این می بینیم که بخش سیاسی و تجاری خود را جدا کرده اند همین الگو نشان می دهد آمریکا دست شرکت های تجاری اروپا را نیز باز گذاشته است و حتی در آینده نه چندان دور ممکن است شاهد حضور شرکت های آمریکایی در عرصه صنعت نفت نیز باشیم و این مسئله بیانگر این امر است که دنیا به این تفاهم رسیده که ایران سیاست درستی در ارتباط با دنیا درپیش گرفته است.

این کارشناس اقتصاد سیاسی یادآور شد: اجرایی شدن قراردادهای جدید نفتی علاوه بر توسعه صنعت نفت و رشد اقتصاد کشور به دنیا اعلام می کند که ایران علیرغم جنگ با تروریسم با سیاست های صلح طلبانه دنیا همگام است و حضور شرکت های خارجی در بزرگترین پروژه های اقتصادی ایران بیانگر قدرت و دیپلماسی نرم جمهوری اسلامی است.

وی تاکید کرد: آنچه کشور ما در این برهه از زمان بیش از پیش به آن نیاز دارد تک صدایی در جذب سرمایه و تکنولوژی روز دنیا است. اکنون همگان واقفند که نمی توان دور کشورها حصار کشید چرا که برای توسعه کشور نمی توانیم تنها به منابع داخلی متکی باشیم، ما نیاز به بازاریابی برای محصولات مان داریم، ما باید کالاهای مورد نیازمان را با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت خریداری کنیم و این همان مسیری است که بسیاری از کشورهای توسعه یافته طی کرده اند.

زرگر با بیان اینکه ما باید با یک زبان با دنیا سخن بگوییم و از ایجاد سردرگمی بپرهیزیم، ادامه داد: اینکه کشوری بتواند کالایی و دانشی را که خود امکان تولید آن را ندارد وارد کرده تا خود نیز بتواند صاحب آن تکنولوژی و دانش ساخت شود، یک مزیت اقتصادی است. بنا براین باید بیش از این از آسیب پذیر شدن صنایع کشور جلوگیری کنیم و با اتخاذ سیاست تعاملی ثابت رویکرد توسعه اقتصادی کشور را دنبال کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز