با تاکید بر لزوم گشایش حساب مشترک؛
ایران و اندونزی تفاهمنامه بانکی امضا کردند
رییس کل بانک مرکزی ایران و وزیر هماهنگکننده امور اقتصادی اندونزی تفاهمنامه بانکی ۲ کشور را امضا کردند.
به گزارش ایلنا، «ولی الله سیف» عصر امروز در دیدار وزیر هماهنگکننده امور اقتصادی اندونزی در تهران گفت: پیش از آغاز فعالیت میان بانکهای تجاری ۲ کشور باید فضای مناسب را تسهیل کنیم و بانکها میتوانند مقدمات این امر را فراهم کنند.
رییس کل بانک مرکزی ایجاد حساب مشترک میان ایران و اندونزی را موجب تسریع در مبادلات تجاری و فعالیتهای اقتصادی دانست و افزود: در این شیوه بانکهای مرکزی میتوانند حسابی را نزد طرف مقابل ایجاد کنند که از آن برای تسویه مبادلات تجاری ۲ کشور استفاده شود. در این مدل حتی بانکهای مرکزی هر ۲ کشور نیز می توانند با پول ملی و ارز محلی فعالیت کنند.
به گفته وی، در این شیوه تسویهحساب براساس ارز مورد توافق ۲ طرف انجام میشود.
وی افزود: در این شیوه زمانی به تسویه حساب و دریافت و پرداخت نیاز است که ماندهای در حساب باشد و در درجه اول تسویه از طریق قیمت کالایی واردات و صادارت انجام میشود. مانده این حساب در پایان دوره سه ماهه می تواند تسویه شود.
سیف گفت: در زمینه اعمال سیاستهای پولی و ثبات بخشی به اقتصاد که برای هر ۲ کشور مهم است، میتوانیم به تبادل تجارب بپردازیم.
رییس شورای پول و اعتبار تاکید کرد میتوان از ظرفیتهای ۲ طرف برای تاسیس شعبه در اندونزی و ایران بهره گرفت و افزود: باتوجه به ظرفیت گردشگری ایران و اندونزی میتوان با اتصال سوییچ ملی کارت های ۲ کشور از قابلیت های موجود برای بسط و گسترش روابط بانکی استفاده کرد.
در این دیدار وزیر هماهنگ کننده امور اقتصادی اندونزی با استقبال از پیشنهادهای طرف ایرانی گفت: ما از همکاری بانکی میان بانک مرکزی ایران و سازمان نظارت پولی اندونزی استقبال می کنیم.
«دارمین ناسوتیون» افزود: معتقدم بهبود اعتماد بازرگانان ۲ کشور برای تجارت امری اجتناب ناپذیر است.
وی سفر خود را در ادامه سفر آذرماه رییس جمهوری اندونزی به تهران دانست و ابراز امیدواری کرد این گفت و گو موجب تسهیل روابط تجاری و بویژه در زمینه پولی و مالی شود.
وزیر هماهنگکننده امور اقتصادی اندونزی گفت: روابط بانکی در سرمایه گذاری و تجارت دو کشور موثر است. برای نمونه شرکت ملی نفت اندونزی با شرکت ملی ایران در خرید گاز مایع و نفت خام همکاری نزدیک دارد.