قائم مقام وزیرنیرو در جمع خبرنگاران استان خوزستان تشریح کرد:
اقدام های وزارت نیرو برای حل اساسی مشکل آب و برق خوزستان/ تعویض فوری ۳۵ هزار مقره سرامیکی
قائم مقام وزیر نیرو در جمع خبرنگاران استان خوزستان گفت: فرض وزارت نیرو وجود پدیده بادوام ریزگرد در خوزستان است و بر این اساس اقدام های خود را برنامه ریزی و سازماندهی می کند.
به گزارش ایلنا، نشست خبری با حضور قائم مقام وزیر نیرو، معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر و مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان نشست خبری بررسی پیامدهای شرایط خاص آب وهوایی وتاثیرات آن بر شبکه برق خوزستان درمحل ساختمان شهدای برق شرکت برق منطقه ای خوزستان در اهواز برگزار شد.
"ستار محمودی" قائم مقام وزیر نیرو که به منظور پیگیری اقدامات انجام شده درارتباط با مصوبات جلسات و راهکارهای گذر از بحران ناشی از تاثیرات نامطلوب پدیده گرد وخاک بر شبکه برق منطقه که منجر به خاموشی های گسترده درخوزستان شد، به اهواز سفر کرده است در جمع اصحاب رسانه استان خوزستان گفت: شبکه برق کشور و به ویژه خوزستان از شبکه ای است که تا پیش از وقایع اخیر به بهترین نحو جوابگوی نیاز مشترکان و مردم شریف استان در شرایط مختلف بوده است، ولی متاسفانه بروز نوع جدید ترکیب شرایط خاص آب وهوایی شامل گرد و خاک، رطوبت شدید و مه غلیظ سبب تاثیرات وپیامدهای نامطلوب بر شبکه برق منطقه شده که نارضایتی زیادی برای مردم به وجود آورد.
قائم مقام وزیر نیرو درپاسخ به پرسشهای متعدد خبرنگاران در باره برنامه ها واقدامات کوتاه، میان و بلندمدت وزارت نیرو در پیشگیری از وقوع و تکرار بحران بی برقی اظهار داشت: همه مسوولان و تلاشگران صنعت برق خود را تنها خدمتگزار مردم درجهت فراهم آوردن زیرساختهای رفاه و آرامش اجتماعی می دانند و در این همین راستا مجموعه وزارت نیرو با برنامه ریزی و تمهیداتی مانند ساخت پست های برق GIS ، تامین فوری 15دستگاه ماشین های مخصوص شستشوی مقره ها و تجهیزات برق از آلودگی ها و همچنین تعویض ۳۵ هزار مقره سرامیکی موجود با مقره های سیلیکونی و... به عنوان راهکارکوتاه مدت به مقابله با این معضل پرداخته است.
وی افزود: پس از حوادث اخیرموضوع از دوجنبه اقدامات فنی وپشتیبانی بطور جدی دنبال گردیده وادامه دارد و در این رابطه تصمیمات مهمی گرفته شده است و مردم شریف خوزستان مطمئن باشند که اولویت اول وزارت نیرو درخرید وتامین امکانات و تجهیزات فنی برق برای مقابله با این پدیده، خوزستان است.
در این نشست "سیدزمان حسینی" معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر که چند روزی است به عنوان نماینده از سوی مدیرعامل شرکت توانیر برای پیگیری و ساماندهی امور برق خوزستان در اهواز بسر می برد، گفت: سابقه بیش از 50 سال خدمت صنعت برق در خوزستان و توسعه شبکه برق در سراسر استان در بخش های تولید، انتقال وتوزیع در طول این مدت نشان دهنده اهمیت این استان برای کشور به عنوان قطب انرژی بوده و توانمندی متخصصان این صنعت و تلاش شبانه روزی برای فراهم آوردن نیاز ذی نفعان منطقه بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: پس از اتفاقات اخیر رویکرد فنی ومهندسی ما در توسعه تاسیسات برق خوزستان تغییر کرده واین استان به عنوان اولویت اول در تامین برق با استفاده از پست های GIS خریداری شده درنظر گرفته شده است.
حسینی در پاسخ به پرسش های خبرنگاران گفت: شرایط آب وهوایی در خوزستان پرتنش و خاص است و شرکت توانیر با توجه به این موضوع در تامین اعتبارات مورد نیاز توسعه شبکه تولید و تامین برق در این استان سعی دارد تا انتظارات بحق مردم را با بسیج امکانات برآورده سازد.
در ادامه محمود دشت بزرگ مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان نیز با بیان مطالبی درپاسخ به خبرنگاران حاضر درجلسه گفت: گرد و خاک چند سالی است مهمان دایم و ناخوانده خوزستان شده و اگر به تنهایی اتفاق بیافتد مسئله خاص ونگران کننده ای برای شبکه برق ایجاد نمی کند، ولی وقتی با این شرایط بی سابقه در بازه زمانی نزدیک همزمان با عوامل دیگری نظیر رطوبت و مه شدید همراه و تکرار شود، باعث خروج غیرمنتظره پستها و خطوط برق و آسیب به تجهیزات این شبکه در منطقه بر اثر عملکرد خودکار سیستم حفاظت هوشمند شبکه برق خواهد شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان افزود: درصدد هستیم استانداردهای جدیدی را در صنعت برق برای مقابله با آلودگی ها طراحی کنیم و در بخشی از خطوط و تعدادی از پستهای مهم انتقال و فوق توزیع برق این شرکت از سیستم های عایقی و سلیکونی که در مقابل نشست آب و آلودگی مقاوم هستند استفاده کنیم که امیدواریم این امر نیز تا پایان تابستان سال آینده صورت گیرد .