نهاوندیان:
شرکتهای دانشبنیان، قلب تپنده و موتور رشد اقتصادی کشور هستند
رییس دفتر رییسجمهوری، شرکتهای دانشبنیان را پیشران توسعه اقتصادی کشور دانست.
به گزارش ایلنا، محمد نهاوندیان امروز یکشنبه در چهارمین مراسم رونمایی از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، با بیان اینکه عزم دولت در نگاه به توسعه اقتصادی کشور، تأکید قطعی بر اقتصاد دانشبنیان است، اظهارداشت: دولت یازدهم مصوبه قانونی درباره تأمین منابع صندوق نوآوری و شکوفایی را که عملیاتی نشده بود، از سال ۹۲ به بعد عملیاتی کرده است.
وی آمار هیأت امنای صندوق شکوفایی و نوآوری را در ارتباط با حمایت از شرکتهای دانشبنیان امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: براساس این آمار از ۲ هزار و ۷۰۰ مورد درخواست تسهیلات برای یکهزار و ۷۱۸ طرح دانشبنیان، تسهیلات تصویب و ارایه شده و این آمار برای شروع کار بسیار امیدوارکننده است و هیأت امنا انتظار دارد این رقم به سرعت افزایش یابد.
رییس دفتر رییسجمهوری همچنین در نظر گرفتن پنجره واحد برای ارایه خدمات نهادها و دستگاههای متعدد به منظور صدور مجوز و خدمات را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: هماهنگی واحدهای ذیربط در این ارتباط میتواند در سرعت و دقت عمل اقدامات مربوط به شرکتهای دانشبنیان مؤثر باشد، ضمن اینکه در کنار تأکید بر سرعت ارایه تسهیلات باید بر صحت و هدفمندی آن نیز تأکید وجود داشته باشد و دقت شود تا انواع مشوقهایی که دولت برای این شرکتها تصویب کرده، به هدف مورد نظر دست یافته و به روزنه ای برای رانتجویی تبدیل نشود.
نهاوندیان با اشاره به تجاریسازی و امکان صدور برخی ایدههای شرکتهای دانشبنیان در قالب کالا و خدمات، اظهارداشت: باید مجموعه نهادهای مربوط به شرکتهای دانشبنیان در زنجیره هدفمندی فعالیت کنند و با چنین نگاهی لازم است دانشگاهها هم، نقشآفرین باشند.
وی با تأکید بر لزوم هماهنگی واحدهای ذیربط درباره فعالیتهای اقتصادی و تجاری، بهویژه در رابطه با شرکتهای دانشبنیان، اظهار داشت: حتما باید بین دانشگاهها و صنعت و نهادهای توسعهای و بانکها و موسسات مالی و نهادهای عمومی اقتصاد کشور، هماهنگی هدفمندی شکل بگیرد.
رییس دفتر رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد: با کاهش مقررات زائد شرایط مناسبی برای ایجاد محیط کسب و کار بهویژه در رابطه با شرکتهای دانشبنیان شکل بگیرد.
نهاوندیان در حاشیه این مراسم در پاسخ به سوالی درباره بزرگترین حمایت دولت از شرکتهای دانشبنیان، گفت: با توافق هستهای همه موانع صادراتی برای بنگاههای اقتصادی از جمله شرکتهای دانشبنیان برداشته و گشایش خوبی برای صادرات محصولات این شرکتها ایجاد شده است.
وی در جواب سوالی درباره محرومیت متخصصان و دانشمندان ایرانی مقیم با اقدام اخیر دولت آمریکا، گفت: علاوه بر حمایت سیاسی که وزارتخارجه بهطور خاص باید در این رابطه انجام دهد، در تصمیمات اقتصادی هم بهطور مثال، صندوق نوآوری و شکوفایی میتواند برای تأسیس شرکتهای دانشبنیان، حمایتها و تسهیلات لازم را ارایه دهد.
نهاوندیان گفت: در شرایطی که برخی جاهلانه خود را از مغزهای خلاق و ایدههای رو به جلو دانشمندان و متخصصان، محروم میکنند ما در ایران هوشمندانه از این سرمایههای انسانی حمایت میکنیم و آغوش خود را روی همه متخصصان فرهیخته برای شکوفایی و توسعه اقتصادی میگشاییم و لذا لازم است شرایط را برای فعالیت این سرمایه ها هر چه بیشتر مناسب و مساعد کنیم و سیاست دولت در این راستا قرار دارد.
رییس دفتر رییسجمهوری همچنین ضمن شرکت در نشست هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان که محصولات آنها با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی به مرحله تجاری سازی رسیده، رونمایی و بازدید کرد.