خبرگزاری کار ایران

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت:

سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش نفت ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش درآمد به دنبال دارد

سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش نفت ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش درآمد به دنبال دارد
کد خبر : ۴۵۴۹۳۶

بیطرف گفت: رقم اعتبارات از ۶۴ صدم تا ۷۲ صدم بوده است و اگر رقم اعتبار اختصاص یافته را نسبت به تولید ناخالص ملی حساب کنیم ۴ دهم خواهد بود و این رقم نسبت به بودجه شرکت‌های داخلی نیز یک دهم است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا؛ حبیب‌اله بیطرف معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت در هفتمین جشنواره پژوهش و فناوری اظهار داشت: پژوهش و فناوری زیربنای توسعه کشور است و به عنوان پیشتاز فعالیت صنعتی محسوب می‌شود.

وی افزود: تحرکات علمی و پژوهشی و فناوری مغز فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی است و اگر در این زمینه سرمایه‌گذاری صورت گیرد بهره زیادی به دست خواهد آمد.

وی با اشاره به اینکه وزارت نفت در عرصه پژوهش و فناوری سوابق ارزشمندی دارد، افزود: ارکان و شرکت‌های اصلی و فرعی وزارت نفت از جمله پژوهشگاه صنعت نفت ، شرکت پژوهش‌های پتروشیمی و پژوهشکده زیاده برداشت دال بر اهمیت حوزه پژوهش در صنعت نفت است.

وی ابراز امیدواری کرد : روند توسعه فعالیت‌های پژوهشی در صنعت نفت تکامل یافته و عمق بخشیده شود تا گسترش فعالیت های فناورانه را شاهد باشیم.

بیطرف در ادامه با بیان اینکه آمریکا بیشترین حجم سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش را به خود اختصاص داده چین و ژاپن دیگر کشورهایی عنوان کرد که در این زمینه بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را داشته‌اند.

وی با بیان اینکه اعتبارات تحقیق و توسعه طی سال‌های ۹۰ تا ۹۵ نسبت به اعتبارات پژوهشی دولت رشدی کند داشته است، اظهار داشت: رقم اعتبارات از ۶۴ صدم تا ۷۲ صدم بوده است و اگر رقم اعتبار اختصاص یافته را نسبت به تولید ناخالص ملی حساب کنیم ۴ دهم خواهد بود و این رقم نسبت به بودجه شرکت‌های داخلی نیز یک دهم است.

بیطرف در مقایسه طرح های توسعه نسبت به فروش نیز گفت: در بخش صنعت این رقم ۷.۵ درصد فروش شرکت‌های آی سی تی در ایران است همچنین سرمایه‌گذاری تحقیق و توسعه  صنعت پتروشیمی سه درصد و در بخش نفت و گاز و فروش نیز جمعا سه دهم درصد است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت بودجه تحقیقی برای ۵ سال را ۲.۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: عملکرد این تحقیقات ۱.۱ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۳۰ میلیارد تومان طی یک سال بوده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت های نفتی بین المللی سالانه به طور متوسط یک میلیارد دلار در بخش تحقیق سرمایه‌گذاری می‌شود که این رقم در کشور چین به تنهایی ۲ میلیارد دلار است.

بیطرف افزود: کشورهایی که شرکت ملی نفت دارند به طور متوسط یک تا دو میلیارد دلار در بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه از بین ۱۲ تکنولوژی که به عنوان تکنولوژی‌های آینده مدنظر است اگر در بخش تکنولوژی مربوط به اکتشاف و استحصال ۳.۶ تا ۶.۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش درآمد خواهیم داشت.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به قدم‌های برداشته شده در صنعت نفت جهت توسعه امر پژوهش و فناوری در بخش بالادست اظهار داشت: د راین راستا از ظرفیت دانشگاه‌ها برای ایجاد انستیتوی تخصصی مهندسی مخزن استفاده شده است به این ترتیب که با ۹ دانشگاه قرارداد منعقد شده و بر این اساس وزارت نفت به عنوان سیاستگذار و شرکت ملی نفت تامین مالی را بر عهده خواهد داشت و در بخش پایین دست نیز ۱۲ قرارداد با ۱۲ دانشگاه کشور منعقد شده که شرکت‌ها می‌توانند جوینت خارجی داشته باشند و در این بخش نیز وزارت نفت به عنوان سیاست گذار و پتروشیمی ، گاز و پالایش نیز تامین کننده مالی خواهند بود.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز