شنتیانی در نشست خبری نمایشگاه ایران امن؛
مخالف تعرفه های سال 95 هستیم
رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکتهای فنی – مهندسی و حفاظت الکترونیک:با توجه به کاهش سر فصل های تعرفه ای تجهیزات مصرفی ما یک درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مسعود شنتیانی رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکتهای فنی – مهندسی و حفاظت الکترونیک در نشست خبری خود در خصوص برگزاری اولین نمایشگاه ایران امن گفت: سال 95 سال متفاوتی نسبت به سالهای گذشته است. ما در این سال اولین تجربه را در شرایط پسابرجام داریم و این در حالی است که در سال های گذشته بخش خصوصی شرایط سختی را سپری کرد و ما با این امید امسال را آغاز کردیم که فضای اقتصادی کشور و بینالمللی باز شود و در همین راستا برگزاری اولین نمایشگاه ایران امن برگزار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: حوزه تجهیزات امنیتی یک فعالیت و حوزه جدید است و سابقه 15 ساله دارد. اما در این مدت شاهد بودیم که بخش دولتی و انتظامی بیشترین متقاضی این تجهیزات بودند که نشان از اهمیت این حوزه برای نهادهای دولتی و امنیتی و همچنین بخش خصوصی دارد.
شنتیانی تصریح کرد: امروز 80درصد فعالیتهای فنی – مهندسی و کاربری این حوزه با بخش خصوصی است و این بخش در راستای توسعه بازار قصد دارد که این نمایشگاه را برگزار کند.
وی افزود: پس از اجرایی شدن برجام و حضور هیاتها و شرکتهای خارجی بسیاری از آنها در ملاقات با اتاق بازرگانی خواستار حضور در نمایشگاههای مختلف بودهاند و برای همکاری با بخش خصوصی ابراز تمایل کردند. در کشورهای صنعتی برگزاری نمایشگاهها وظیفه بخش خصوصی است و با توجه به این شرایط اتحادیه تصمیم گرفت که نمایشگاه ایران امن را برگزار کند.
وی ادامه داد: شرکتهایی که در این نمایشگاه حضور دارند در زمینه امنیت نظارتی و نرمافزاری فعالیت می کنند و این نمایشگاه در تاریخ ششم تا نهم مرداد 95 در بوستان گفتگو برگزار خواهد شد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکتهای فنی – مهندسی و حفاظت الکترونیک با اشاره به واردات سیستمهای نرمافزاری امنیتی گفت: ما برای تولید نرمافزارهای امنیتی هم امکانات و هم منابع انسانی لازم را داریم و یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه نشان دادن همین قابلیتها به نهادهای حاکمیتی است.
وی در خصوص میزان تعرفه این صنعت گفت: در سال جدید که دولت سر فصل تعرفهها را کمتر کرد تعرفه تجهیزات مصرفی ما یک درصد رشد داشته است و اکنون به 5درصد رسیده است. ما این تعرفه را برای صنعت قابل قبول نمیدانیم و پیشنهاد ما به دولت این است که برای تعیین تعرفه سه پارامتر را در نظر بگیرد؛ اول آنکه وضعیت صنایع داخلی و حمایت از آنها مدنظر قرار گرفته شود، دوم جلوی قاچاق تجهیزات گرفته شود و سوم آنکه با توجه به حساس بودن این صنعت هزینه تمام شده به مقداری نشود که میزان مصرف کمتر شود.
شنتیانی در خصوص حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه گفت: یکی از برنامههای ما دعوت و حضور از شرکتهای خارجی است تا با حضور آنها بتوانیم ارتباطات بیشتری با دیگر کشورها برقرار کنیم. نقش اتاق بازرگانی و معاونت بینالملل در این نمایشگاه نیز همین است و اتاقهای مشترک نیز مذاکراتی را برای حضور شرکتهای مختلف در ایران آغاز کردند.
وی ادامه داد: این اتحادیه نزدیک به 200 عضو دارد در حالی که این رقم در سال 89، 30 عضو بود که این هم نشاندهنده استقبال از این اتحادیه و رشد این صنعت است. به طوری که اکنون ما در اتحادیه هفت کمیسیون تخصصی داریم. برخی از شرکتهای عضو این اتحادیه بیش از 500 پرسنل دارند و حداقل تعداد پرسنل آنها 10 نفر است.
شنتیانی در پایان گفت: سرمایهگذاری در این حوزه نسبت به دیگر صنایع بسیار کمتر است زیرا در این حوزه فقط متخصصان میتوانند فعالیت کنند و در واقع ارزش افزوده این صنعت همین افراد متخصص است.