بانک مرکزی:
قیمت چهار گروه مواد خوراکی افزایش و سه گروه دیگر کاهش یافت
بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی 11 گروه مواد خوراکی را برای هفته منتهی به 19 تیر ماه 94 اعلام کرد که براین اساس نرخ چهار گروه مواد خوراکی نسبت به هفته گذشته افزایش و قیمت سه گروه دیگر کاهش یافت، البته نرخ چهار گروه دیگر ثابت ماند.
به گزارش ایلنا، بانک مرکزی اعلام کرد نرخ لبنیات در هفته مذکور 0.1 درصد، برنج 0.1 درصد، گوشت مرغ 3.9 درصد، قند و شکر 0.6 درصد رشد یافت. در همین حال قیمت تخم مرغ 2.9 درصد، میوه های تازه 5.6 درصد، سبزی های تازه 1.6 درصد با کاهش قیمتی مواجه شده است. همچنین نرخ حبوب، گوشت قرمز، چای و روغن نیز ثابت مانده است.
** لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای پنیر غیر پاستوریزه معادل 3 درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 2.9 درصد کاهش یافت و شانه ای 70 تا یکصد هزار ریال فروش می رفت.
** برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک معادل 0.1 درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت لوبیا چیتی و لوبیا سفید هر یک معادل 0.1 درصد افزایش ولی بهای لوبیا چشم بلبلی 0.3 درصد کاهش یافت. قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
** میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری گلابی عرضه نمی شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید. میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای تمام اقلام این گروه بین 1.7 تا 13.1 درصد کاهش داشت. درگروه سبزی های تازه قیمت پیاز ثابت بود. بهای کدو سبز معادل 11.2 درصد و سبزی های برگی 1.6 درصد افزایش یافت ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1.3 تا 7.1 درصد کاهش داشته است.
** گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند بدون تغییر بود. قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل 0.1 درصد کاهش ولی بهای قند 0.1 درصد و شکر1.2 درصد افزایش یافت.
** تغییرات یک ساله قیمت ها
به گزارش بانک مرکزی، در یک سال گذشته منتهی به 19 تیر ماه 94 نرخ لبنیات 13.8 درصد، برنج 8.8 درصد، حبوب 16.2 درصد، میوه های تازه 37 درصد، گوشت قرمز 7.5 درصد، قندو شکر 5 درصد، چای 8.5 درصد و روغن نباتی 0.8 درصد رشد داشته است.
البته در همین دوره زمانی نرخ تخم مرغ 5.2 درصد، سبزی های تازه 1.1 درصد و گوشت قرمز 11.2 درصد با کاهش مواجه شده است.