خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران:

مسکن مهر حاشیه نشینی را افزایش داد / نوسازی بافت فرسوده شهری باید خانه به خانه باشد

مسکن مهر حاشیه نشینی را افزایش داد / نوسازی بافت فرسوده شهری باید خانه به خانه باشد
کد خبر : ۲۹۰۴۶۵

شهردار تهران با بیان اینکه عدم انضباط شهری امروز حاصل توسعه بی رویه دهه 60 و اتخاذ سیاستهای غلط است گفت: مسکن مهر حاشیه نشینی شهرها را افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد باقر قالیباف در اولین ستاد بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله های هدف احیا، بهسازی و نوسازی شهری با بیان اینکه جای خوشحالی داردکه تعریفهای کالبدی و انسانی متعلق به بافت فرسوده و آسیب پذیر نسبت به دو دهه تغییر کرده و متفاوت تر شده است اظهار کرد: تجربه ای که من از مدیریت شهر تهران و همچنین تجربه های کار در حوزه های انتظامی دارم و به نوعی با ابعاد پنهان اجتماعی بافت فرسوده آشنا هستم معتقدم در تصویب آیین نامه ها و سیاستهای شهری برای بافت فرسوده و در رویکرد ها باید جنس کار را نرم تر ببینیم.

وی افزود: معتقدم قبل از اینکه مسائل و دلایل مربوط به بافت فرسوده را بخواهیم اقتصادی، فنی ببینیم باید بدانیم که بافت آسیب پذیر و حاشیه نشینی یک پدیده کاملا اجتماعی است و باید با این رویکرد واردکار شویم.

شهردار تهران با بیان اینکه باید با رویکرد اقتصادی بتوانیم پدیده اجتماعی بافت فرسوده را مهار کنیم گفت: دو موضوع مهمی که در این سند کمتر به آن توجه شده است و اتفاقا موضوعات بستر ساز گسترش محدوده بافت آسیب پذیر هستند بحث مهاجرت و بحث تقسیمات کشوری است.

وی افزود: اگر ما رویکرد انضباط اجتماعی را اساس کار قرار دهیم حاصل آن امنیت اجتماعی در محله ها خواهد بود.

قالیباف تاکید کرد: البته اگر صرفا با رویکرد امنیت اجتماعی محله ها پیش رویم جامعه این رویکرد را پس می زند چرا که در این محله ها موضوعات اجتماعی  زیادی در این حوزه ها وجود دارد  که اگر با رویکرد امنیت سخت پیش رویم مردم نسبت به این سیاست گارد می گیرند.

شهردار تهران با بیان اینکه باید رویکرد های اجتماعی را در این پدیده اجتماعی روح کار قرار دهیم گفت: این پدیده اجتماعی را هر چقدر کلانتر ببنیم قدرت تصمیم گیری و اجتماعی را ضعیف تر کرده ایم.

قالیباف با بیان اینکه موضوع پیشگیری و درمان بافت آسیب پذیر شهری یک موضوع خانه به خانه وپلاک به پلاک است گفت: نمی توان یک نسخه را برای یک شهر نوشت.

شهردار تهران ادامه داد: دربرخی از مناطق در هر پلاک ده خانه وجود داردو ده مالک. در منطقه 12 تهران در یک خانه 20 خانواده زندگی می کنند که این خانه 20 مالک دارد.

قالیباف با تاکید بر اینکه در بافت فرسوده از مقیاس یک یکم و بر مبنای خانه به خانه باید برنامه ریزی کنیم گفت: علت گسترش بافتهای آسیب پذیر نه اقتصادی و نه فنی است بلکه یک پدیده کاملا اجتماعی است.

شهردار تهران ادامه داد: در پایتخت 375 محله داریم که در این تعداد محله حتی دو محله هم شبیه به هم نیست. چطور می توانیم یک آیین نامه جامع برای تمام شهر تدوین کنیم.

شهردار تهران با تاکید براینکه در این سلسله مراتب باید نگاه از بالا به پایین حذف و رویکرد از پایین به بالا داشته باشیم گفت: دولت باید نقش تسهیلگری در زمینه های حقوقی اجتماعی‌،‌اقتصادی در این بافتها داشته باشد.

قالیباف با اشاره به راه اندازی دفاتر تسهیل گری ادامه داد: قطعا نقشی که این دفاتر دارند بیشتر از شهرداری ها است و دفاتر تسهیل گری پنچه های تدبیر و عمل شهرداری ها هستند.

قالیباف با تاکید بر نقش مشارکت بخش خصوصی در بازآفرینی بافتهای آسیب پذیر گفت: قطعا اگر شهرداریها به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی وارد پروژه ها بازسازی و نوسازی شوند شکست می خورند چه برسد به وزارتخانه ها و نهادهای دولتی.

وی ادامه داد: موفق ترین مجموعه ای که توانسته در راستای برنامه پنجم احیای بافت فرسوده را با شتاب قابل توجهی انحام دهد شهرداری شهر تهران بوده است.

شهردار تهران با بیان اینکه دستگاههای دولتی می توانند در دو حوزه بخش خصوصی را حمایت کنند گفت: معتقدم باید سیاستهای درست اقتصادی برای فرصت سازی در بافت آسیب پذیر بوجود بیاید و به جای اینکه سیاستهای متعددی نوشته شود مقررات زدایی از قوانین بی ربط داشته باشیم که فرصتها را از بین می برند.

قالیباف با بیان اینکه بسیاری از مشکلات امروز شهری به توسعه های بی رویه در دهه 60 برمی گردد گفت: اغلب موضوعات و مشکلات شهری حاصل توسعه های بی رویه دهه 60 است در آن زمان کم تجربه بودیم و البته یک سری رویکردهایی در گذشت زمان مانند مشکلات اقتصادی پیش آمد که این مشکلات امروز مراکز هویتی ما را از بین می برد.

قالیباف با تاکید بر اینکه مهمترین منطقه آسیب پذیر تهران منطقه 12 است گفت: در حالی که این منطقه محل تولید معرفت، قدرت، منزلت است اما به آسیب پذیرترین منطقه شهر تبدیل شده است.

شهردار تهران با اشاره به ناکارآمدی پروژه مسکن مهر و تاثیر این پروژه بر افزایش حاشیه نشینی شهرها گفت: در گذشته دچار سیاستهای غلطی شده ایم  در دولت نهم و دهم هر چند مسکن مهر خدمات خوبی را ارائه کرد اما این مجموعه به بافتهای آسیب پذیر شهرها اضافه کرد و یکبار دیگر اشتباهات دهه 60 را در دهه اخیرتکرار کردیم.

وی افزود: معتقدم همزمان با اینکه باید سیاستهای جدیدی را برای این موضوعات تدوین کنیم اولویت این است که سیاستهای غلط گذشته را اصلاح کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز