جهانگیری در مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی:
دولت مصمم به تداوم مذاکرات با 1+5 است/ایران به جایگاه خود در بازار جهانی نفت باز میگردد
احیای عملیات سوآپ با استفاده از موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک کشور، ارتقاء صنعت نفت ایران به صنعتی سرآمد و روزآمد با تکیه بر توانهای داخلی و تعامل ها و همکاریهای بین المللی، ورود گسترده به بازارهای بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی و فرآورده ها و توسعه پایانه های صادراتی نفتی می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه ولت تدبیر و امید با مسائل جدی که ناشی از تحریم ظالمانه علیه ایران وضع کرده بود، توانست با مدیریت و سیاستهای کارشناسی به آنها غلبه کند، گفت: این نمایشگاه چشمانداز گستردهای برای تغییرات بنیادی است که از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید شکل گرفته و اینک با بهرهگیری از ظرفیتهای پویای ملی و تعاملات جهانی در مسیر رسیدن به شکوفایی است.
وی گفت: صیانت از منابع نفت و گاز با اولویت بهرهبرداری و توسعه از میدانهای مشترکت نفت و گاز، پرهیز از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده از طریق انتخاب مشتریان راهبردی و ایجاد تنوع در روشهای فروش، مدیریت انرژی و توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه و تکیه بر توان داخلی و محصولات ساخت داخل به جای کالاهای مشابه خارجی از جمله مبانی اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
جهانگیری اظهار داشت: صنعت نفت با بهرهگیری از این اصول همچنین مولفههای دیپلماسی انرژی و تامین امنیت انرژی جهان به بهترین شیوههای ممکن بکوشد و همکاریهای کشورها و شرکتهای بزرگ صاحب تکنولوژی و نهادهای بینالمللی سیرمایهگذار جلب کند.
وی با بیان اینکه توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز و میدانهای جدید با بهرهمندی از مشارکت فنی و مالی شرکتهای بزرگ و معتبر داخلی و بینالمللی بحث اقتصاد مقاومتی و صنعت نفت است، خاطرنشان کرد: تولید 700 هزار بشکه نفت در روز با بهرهبرداری از میدانهای غرب کارون و در کنار آن بهرهمندی از فناوریهای مدرن روز برای افزایش بازیافت نفت و نوسازی تأسیسات میدانهای در دست بهرهبرداری میتواند زمینه تعاملات بیشتر بینالمللی در تأمین انرژی مورد نیاز جهان باشد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ایران مصمم است در زمان کوتاه پس از امضای تواهمنامه هستهای ظرفیت تولید نفت خود را در کوتاهترین زمان ممکن به میزان قبل از تحریمها برساند، تا جایگاه خود را در بازارهای جهانی بازپس گیرد.
وی ادامه داد: با شتابی که صنعت نفت در دولت تدبیر و امید و به رغم تمام تحریمهای بینالمللی امسال دارد، یک آرمان دیگر این صنعت محقق میشود به طوری که با راهاندازی فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس ایران علاوه بر این که در تولید بنزین خودکفا میشود، بلکه امکان صادرات بنزین به بازارهای دیگر را برای نخستین بار پیدا خواهد کرد.
وی گفت: پس از ارائه مدل قراردادهای نفتی جدید که برمبنای واقعیتهای بازار به شدت رقابتی و در جهان امروز تدوین شده است، سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران چنان جذاب شود که صنعت نفت کشور در مدت کوتاهی بتواند سرمایه خارجی مورد نیاز را جذب کند و در مقابل تجربه های به دست آمده صنعت نفت را که از اجرای پروژه ها در شرایط سخت ناشی از تحریمها کسب شده، در اختیار شرکای راهبردی خود قرار دهد.
جهانگیری اظهار داشت: یکی از تجربه های گرانسنگ در صنعت نفت، اجرای بزرگترین تاسیسات صنعتی تاریخ ایران یعنی تکمیل فاز دوازدهم میدان گازی پارس جنوبی بود.
وی افزود: با بهره برداری از این فاز و سایر طرحهای دیگر به حدود ١٢٥ میلیون مترمکعب گاز در روز به تولیدات کشور اضافه شد و شهروندان ایرانی، زمستانی را بدون دغدغه کمبود گاز و انرژی برق تولید شده از گاز طبیعی، پشت سر گذاشتند.
جهانگیری گفت: پارس جنوبی به تنهایی ٤٠ درصد منابع گازی ایران یعنی بیش از ١٤,٢ تریلیون مترمکعب گاز و ١٩ میلیارد بشکه میعانات گازی را در خود دارد، این ثروتی عظیم است که فرصتی را برای توسعه دهندگان ایرانی و شرکای احتمالی خارجی فراهم میکند که در زنجیره تولید گاز و تبدیل آن به فرآورده و محصولات پتروشیمی، ثروت عظیمی به دست آورد.
وی تصریح کرد: در پرتو چنین همکاریهایی است که فازهای اولویت بندی شده بعدی پارس جنوبی در زمان پیش بینی شده به بهره برداری میرسد و تولید گاز از این میدان به بالای ٨٠٠ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
وی با بیان اینکه با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی سهم گاز در سبد انرژی کشور به ٧٠ درصد می رسد و با افزایش تولید گاز، گاز رسانی به نقاط محروم و روستاهای کوچک طی دوره ای سه ساله انجام خواهد شد، ادامه داد: دسترسی به بازارهای جدید صادرات گاز با اولویت کشورهای همسایه و همجوار، افزایش خوراک مجتمعهای پتروشیمی و به دنبال آن افزایش صادرات محصولات پتروشیمی و ورود به بازار تولید LNG برای صدور گاز به بازارهای دوردست از دیگر نتایج بهره برداری از فازهای پارس جنوبی است.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: ایجاد پالایشگاه ستاره خلیج فارس و بهره برداری از محصولات آن و همچنین تولید بنزین"یورو٤" در تهران و کلانشهرها از گامهای اساسی صنعت نفت در حفاظت از محیط زیست است همچنینیک اقدام مهم دیگر صنعت نفت که از سال گذشته آغاز شده، شروع پروژه "سیراف" با اعلام فراخوان احداث ٨ پالایشگاه کوچک ٦٠ هزار بشکه ای میعانات گازی در روز در منطقه عسلویه است. این کار بسیار مهم و اساسی است و امیدواریم هر چه سریعتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.
جهانگیری ادامه داد: در مورد عملکرد بند ق تبصره ٢ قانون بودجه سال ١٣٩٣ و ماده ١٥ قانون رفع موانع تولید، باید بگویم که طرحهای مرتبط بالادستی نفت و گاز و بهینه سازی مصرف سوخت موضوع این بند و ماده شامل احیای عملیات سوآپ با استفاده از موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک کشور، ارتقاء صنعت نفت ایران به صنعتی سرآمد و روزآمد با تکیه بر توانهای داخلی و تعامل ها و همکاریهای بین المللی، ورود گسترده به بازارهای بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی و فرآورده ها و توسعه پایانه های صادراتی نفتی می شود.
معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: در این راه همکاری سازمانها و شرکتهای معتبر داخلی و بین المللی صاحب تکنولوژی برتر و سرمایه مورد انتظار است. با اجرای این سیاستها و جذب مشارکتهای بین المللی، شرکتهای داخلی این امکان را پیدا می کنند که به شرکای منطقهای و همکار شرکتهای بزرگ بین المللی تبدیل شوند. در حال حاضر نشانه های بارزی از تمایل شرکتهای بزرگ و کشورهای اروپایی به حضور پررنگ تر در عرصه صنایع پتروشیمی، گاز و نفت نمایان است و نمایشگاه حاضر مکانی مناسب برای بازبینی و بررسی امکان همکاری و مشارکت بر مبنای توانمندیها، فناوریهای در دسترس است.