گزارش اختصاصی ایلنا از اولین جشنواره جایزه عالی سیستم صداقت:
مهمترین سرمایه های اجتماعی صداقت است
معاون مدیرعامل بانک ملت: متاسفانه امروز در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی خانوادگی با خلاء صداقت مواجهیم و این کمبود را احساس می کنیم / عضو کمیسیون انرژی مجلس: برای رواج صداقت به برنامه های جدی تری نیازمندیم / مدیرعامل خبرگزاری کار ایران: علمای علم اخلاق اعتقاد دارند؛ دروغ، نیرنگ، تملق و چرب زبانی به عنوان مظاهر فقدان صداقت بنیان یک جامعه را میتوانند فرو ریزند.
اولین جشنواره " جایزه عالی سیستم مدیریت صداقت " عصر امروز با حضور جمعی از مسوولان نهادهای مختلف از جمله وزارت کار، تعاون، رفاه اجتماعی، سازمان منطقه آزادکیش، بانک ملت، چندتن از نمایندگان مجلس برگزار شد.
در این جشنواره از تندیس و مدال سیستم مدیریت صداقت رونمایی و صادقترین مدیران شرکت کننده در این جشنواره پس از ارزیابی هیات داوران معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن فدوی معاون مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر اینکه صداقت نیمه گمشده بشریت است گفت: متاسفانه امروز در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی خانوادگی با خلع صداقت مواجهیم و این کمبود را احساس میکنیم.
وی ادامه داد: معتقدم آسیبهای مختلفی که در دنیای امروز زندگی بشری را تهدید میکند در واقع ناشی از عدم وجود صداقت در گفتار و رفتار است.
معاون بانک ملت اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از شعارها، وعدهها و تبلیغاتی که افراد در جایگاههای مختلف سر میدهند را در عمل نمیتوان درک کرد.
وی با بیان اینکه الویتها به منفعتهای شخصی و گروهی اختصاص داده شده است گفت: عدم توجه به منافع ملی امروز جامعه جهانی رابه سمت عدم تعادل و عدم آرامش برده است.
وی ادامه داد: در حالی که برخیها ادعای رعایت حقوق بشر و حقوق شهروندی را دارند در عمل در همان جوامع حقوق خیلی از انسانها ضایع میشود.
فدوی با بیان اینکه لزوم برگزاری چنین همایشهایی در سطح کشور احساس میشود گفت: امیدوارم در دورههای بعدی جشنواره جایزه عالی صداقت، سازمانها و شرکتهای بزرگتری را ببینیم.
وی ادامه داد: بانک ملت چندی پیش در همایش سلامت اداری که دومین دوره برگزاری این همایش بود حایز رتبه شد که این به اقداماتی بر میگردد که در چند دوره اخیر در بانک ملت به اجرا رسیده است.
فدوی در باره این اقدامات توضیح داد: موضوع صداقت را در رفتار و عمل کارکنان در اولویت قرار دادیم و معیار و ملاک انتخاب کارکنان را میزان صداقت افراد در رفتار و کردار میدانیم.
وی تاکید کرد: بانکداری پایدار و اجتماعی و همچنین تامین انتظارات تمام ذینفعهای بانک ملت را سرلوحه برنامههای خود قراردادیم و برای برقراری ارتباط اثربخش با هرکدام از مشتریان خود برنامهای را در نظر گرفتهایم و معتقدیم صداقت محور اعتماد و اعتماد محور مشتری مداری است.
وی همچنین درباره انجام ماموریتها در سطح بین المللی و مشارکت با دولت برای پیشبرد برنامههای کشور گفت: بانک ملت در خرید تضمینی گندم و همچنین در پروژههای نفتی، گاز و پتروشیمی و اجرای پروژههای حمل ونقلی همواره پیش رو بوده است.
وی با اشاره به اقدامات بانک ملت در حوزه مشتری مداری گفت: ۲۶ میلیون کاربر و مشتری دارد که تدوین ارباب رجوع همواره از اولویتهای این بانک بوده است.
همچنین در ادامه مراسم موسوینژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه رواج صداقت در حوزههای مختلف کشور را باید ابتدا از گفتمان شروع کنیم اظهار کرد: معتقدم چنین همایشهایی در وهله اول باید به گفتمان تدوین شود چراکه نمیتوان چنین مقولههایی را با همایشها و برگزاری همایش هادر کشور جاری و ساری کرد.
وی ادامه داد: معتقدم پس از اینکه این بحثها را به گفتمان تبدیل کردیم باید فرهنگ درباره آنها فرهنگسازی کنیم چرا که صداقت و امانت داری مهمترین شاخص برای ارزیابی افراد در جایگاههای مختلف است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه با بزرگ نماییها نمیتوان بحثهای روز کشور را پیگیری کرد گفت: برای رواج صداقت به برنامههای جدی تری نیازمند هستیم.
وی ادامه داد: برخیها فکر میکنند وقتی به جایگاه ویژهای رسیدهاند دارای مقام و منزلت خاصی هستند این در حالی است که طبق گفته خداوند کسی بر دیگری برتری ندارد مگر اینکه تقوای بالاتری داشته باشد.
موسوینژاد ادامه داد: متاسفانه در روابط اجتماعی شاهد آن هستیم که برخی از افراد در روابط افراد رابه عنوان کالا میبینند که این نشانگر عدم صداقت در جامعه است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید به تولید داخل توجه شود گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که مردم کالای خارجی را به کالای ایرانی و ساخت داخل ترجیح میدهند این در حالی است که در نظام و کشوری زندگی میکنیم که زیربنای اخلاق آن کرامت قرانی است.
همچنین در ادامه این مراسم مسعود حیدری مدیرعامل خبرگزاری کار ایران(ایلنا) با بیان اینکه خبرگزاری ایلنا با بررسی دقیق و همه جانبه موضوع جشنواره جایزه عالی سیستم صداقت را که بررسی کرد گفت: برای مشارکت در این جشنواره با شرط اینکه همه استانداردهای لازم با شناسایی و معرفی مدیران صادق رعایت شود وارد موضوع شدیم.
وی ادامه داد: با چنین رویکردی باید اذعان داشت که بدون تردید واژه صداقت از مفاهیم بالا و ارزشمند جوامع انسانی فارغ ازنژاد مذهب وملیتهای مختلف ومتنوع محسوب میشود از همین رو است که بر جوامع انسانی صداقت همواره در سطر همه کرامت هاست.
حیدری با بیان اینکه صداقت در رفتار، گرفتار، پندار و ارتباط با خود دیگران همه در شئون زندگی یکی از ارزشهای والای اخلاقی و انسانی به شمار میرود ادامه داد: صداقت مساله کلیدی و مهم در سهم و نقد کلیه روابط اجتماعی است که به طوری که عدم صداقت در بین اعضای گروه اجتماعی آسیبها و خسارتهای فراوان وگاه جبران ناپذیری رابه دنبال دارد.
مدیر مسوول خبرگزاری ایلنا گفت: علمای علم اخلاق اعتقاد راسخ به این دارد؛ دروغ، نیرنگ، تملق و چرب زبانی از مظاهر فقدان صداقت به شمار میروند که بنیان یک جامعه را میتوانند فرو ریزند.
وی با بیان اینکه برخی از جوامع توسعه نیافته عدم صداقت یک معضل بزرگ اجتماعی است گفت: عدم صداقت بر فعالیتهای حرفهای و تعاملات اجتماعی لطمات جبران ناپذیر و سنگینی را وارد میکند. از همین رو است که در چنین جوامعی فقدان صداقت در سازمانها و نهادهای اجتماعی و اقتصادی و حتی سیاسی مشارکت گروهی را تهدید میکند.
حیدری اظهار کرد: بسیاری از جامعشناسان که جوامع مختلف انسانی را مورد مطالعه قرار دادهاند به این اصل باور قلبی دارند که صداقت پدیدآورنده سرمایههای اجتماعی و ضامن بقای این سرمایهها محسوب میشود.
مدیرمسوول ایلنا یکی از مهمترین سرمایههای اجتماعی را صداقت دانست و گفت: بدون تردید عنصر اعتماد میتواند نقش غیر قابل انکاری در ساختن جوامع و تحکیم روابط اجتماعی ایفا کند.
وی تاکید کرد: امروز بر کسی پوشیده نیست که رسانهها در ساختن وجهت دهی به افکار عمومی نقش بیبدیل و غیر قابل انکاری دارند از همین رو میتوانند به نهادینه شدن مفاهیم بزرگ و بلندی نظیر صداقت در جوامع انسانی مدد رسانند.
وی ادامه داد: با تکیه بر چنین رویکردی خبرگزاری کار ایران(ایلنا) که بدو فعالیتهای خود در عرصه رسانهای سه عنصر مهم صداقت، رعایت امانت و جلب اعتماد مخاطبان را در سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است در کنار برگزار کنندگان این همایش قرار گرفته تا با اطلاع رسانی درست دقیق و به هنگام گامی هرچند اندک در معرفی الگوهای صادق به جامعه بردارد.
حیدری با بیان اینکه ایلنا با درک عمیق و درست از نتایج گران سنگی که همه گیر شدن مفهوم صداقت در جامعه را میتواند در پی داشته باشد تمام توان و امکانات خود را مصروف یاری رساندن به مدیران صادق جامعه به ویژه مدیران اقتصاد میکند گفت: از آنجا که ایلنا خود از جنس کار و تلاش است و دغدغه فراگیر شدن فرهنگ کار مولد در جامعه ایرانی را دارد درحالی که موانع و محدودیتهایی در این زمینه بر سر راه فعالان اقتصادی و مدیران صنعتی قرار دارد را به خوبی میشناسد خود را همراه و یاری رسان این بخش از جامعه میدانند ودر این راه تلاش خواهد کرد تا هیچگاه مدیران صادق بر پیگیری و به نتیجه رسیدن مطالبات درست خود تنها نمانند.
در این مراسم از صادقترین مدیران و افراد تقدیر به عمل آمد که مدال جایزه عالی سیستم صداقت به حمید بهمنی خبرنگار دوران دفاع مقدس اهداء شد.
تندیس مدیریت صداقت به بانک ملت، گواهی نامه سطح یک به شهرداری کاشان، گواهینامه سطح یک به خبرگزاری ایلنا، گواهینامه سطح دو به آسمان دوستی، گواهینامه سطح دو به جهان اقتصاد، گواهینامه سطح سه به پایگاه خبری پارسینه اهداء شد.
همچنین در اولین جشنواره از سعید علامیان خبرنگار دفاع مقدس، سید قادر محمدی مدیرکل امور بازاریابی بانک ملی، آرمان ستوده تهیه کننده برنامه رادیویی، جواد عطاران روابط عمومی بانک ملت، مسعود حیدری مدیرمسوول خبرگزاری ایلنا، بیژن رمضانی مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بهمن هدایت مدیرعامل پایگاه اطلاع رسانی پارس ملی، آقای خلجزاده مدیرعامل شرکت هواپیمایی کیش ایر و خانم اسدی روابط عمومی کیش ایر، علی فاضل رییس اتاق اصناف ایران، آقای دادرس رییس انجمن جایگاه داران سی ان جی، علی بخشی شهردار اوشان فشن و میگون، ایمان نستعلی قائم مجمع متخصصین ایران، مهندس سرلک، علی مونسان مدیرعامل منطقه کیش، مرتضی بلوکی مشاور مدیرعامل منطقه آزاد کیش، صفایی فراهانی، دکتر فیروزآبادی قاتم مقام وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و آقای صادقی فر مشاور وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی تقدیر به عمل آمد.