خبرگزاری کار ایران

سبد سوخت کشور متنوع می‌شود/هزینه سالانه ۵۰ میلیارد دلار برای تامین سوخت خودروها/ سهم ۲۳ درصدی سی‌ان‌جی؛ تا افق ۱۴۲۰

سبد سوخت کشور متنوع می‌شود/هزینه سالانه ۵۰ میلیارد دلار برای تامین سوخت خودروها/ سهم ۲۳ درصدی سی‌ان‌جی؛ تا افق ۱۴۲۰
کد خبر : ۱۵۹۵۹۲۴

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام آغاز سیاست‌گذاری‌های مؤثر برای متنوع‌سازی سبد سوخت کشور گفت: ساخت ۱۰۰ جایگاه جدید سی‌ان‌جی و اضافه‌ شدن بایواتانول در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدصادق عظیمی‌ فر در همایش بهره برداری از طرح ها و پروژه های سی ان جی اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی تا پایان سال ۱۴۰۳ به‌طور میانگین ۷۱ درصد فرآورده‌های نفتی یعنی حدود ۱۸۵ میلیون لیتر در بخش حمل‌ونقل مصرف می‌شود.

وی با اشاره به رشد ۷ درصدی سالانه مصرف فرآورده در بخش حمل‌ونقل بخشی از افزایش مصرف در بخش حمل‌ونقل را طبیعی و بخشی را ناشی از ضعف در اجرای سیاست‌های کلان ساختاری در بخش انرژی دانست.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تصریح کرد: ۵۳ درصد ناوگان خودرویی کشور فرسوده است و مصرف سوخت این خودروهای فرسوده حدود دو تا سه برابر میانگین مصرف جهانی است.

وی با اشاره به عدم توجه به متنوع سازی سبد سوخت گفت: سال ۱۳۹۹ سند تأمین انرژی بخش حمل‌ونقل در افق ۱۴۲۰ از سوی شورای عالی انرژی کشور تدوین و تصویب شد،  بر اساس این سند، سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت بخش حمل‌ونقل در افق ۱۴۲۰ باید به ۲۳ درصد برسد که متاسفانه سهم سی‌ان‌جی از ۲۳ میلیون مترمکعب با سهم ۱۲ درصدی در ۶ ماهه ۱۴۰۰ به حدود ۱۹ میلیون مترمکعب با سهم ۶.۵ درصدی در ۶ ماهه ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

معاون وزیر نفت گفت: از تولیدکنندگان خودرو می‌خواهم که روی کاهش ۲ درصدی مصرف سوخت خودروهای تولیدی کار کنند؛ با توجه به هزینه ۵۰ میلیارد دلاری تامین سوخت خودروها در سال، اگر ۲درصد از مصرف سوخت آن‌ها کاسته شود، به‌معنای صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری است.

عظیمی‌فر با اشاره به اینکه کاهش توجه به مقوله سی‌ان‌جی از عوامل مهم کاهش مصرف سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز با سیاست‌گذاری‌های مؤثر توانستیم طرح‌هایی اعم از فعال کردن طرح رایگان دوگانه‌سوز کردن خودروهای عمومی، بهره‌برداری از جایگاه‌های جدید و ساخت ۱۰۰ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در کشور را آغاز کنیم.

وی با اشاره به اضافه شدن سوخت زیستی بایواتانول به سبد سوخت کشور گفت:  هم‌اکنون از اکتان‌افزاها برای افزایش بخشی از اکتان بنزین تولیدی استفاده می‌شود. این طرح، طرحی زیست‌محیطی است که به بحث متنوع‌سازی سبد سوخت کمک می‌کند و اثرات قابل‌توجهی روی بهبود کیفیت هوا از منظر بهبود سوخت خواهد داشت.

معاون وزیر نفت با ابراز امیدواری از هدف‌گذاری قانون برنامه هفتم پیشرفت برای اسقاط ۵۰۰ هزار ناوگان فرسوده در کشور محقق شود، بیان کرد: باید افزایش راندمان خودروهای تولیدی داخل نیز در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز