رییس هیات مدیره انجمن حسابداری ایران :
پیشنهاد تشکیل کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی به معاون اول/ حجم پولشویی در دنیا ۵ تریلیون دلار
رییس هیات مدیره انجمن حسابداری ایران از پیشنهاد تشکیل کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی به معاون اول خبرداد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ناصر پرتوی، رییس هیات مدیره انجمن حسابداری ایران در مراسم افتتاح کلینیک امور مالی با بیان اینکه در تمام کشورهای پیشرفته و غیر پیشرفته کلینیک مالی و امور مالی فعال است و در ایران امروز هم با وضعیت کنونی ، کلینیک امور مالی نیاز اقتصاد است.
وی ادامه داد: امروز که شرکتها و بنگاههای اقتصادی دچار مشکل تامین مالی هستند فعالیت کلینیک امور مالی اهمیت پیدا میکند. در حال حاضر شرکتهای کوچک و متوسط به دلیل مسائل تامین مالی و نوسان ارز تعطیل میشوند در حالی می توان از این وضعیت پیشگیری کرد و اساسا موضوع نوسان ارز در ساختار کلینیک گنجاندهشده و اقدامات کلینیک امور مالی از پذیرش تشخیص و درمان گری ادامه دارد .
رییس هیات مدیره انجمن حسابداری ایران با بیان اینکه در حال حاضر ٩۵٠٠ حسابدار و حسابرس عضو این انجمن هستند، گفت: اعضای موسس کلینیک امور مالی از متخصصان و از اعضای انجمن حسابداری کشور هستند.
پرتوی با اشاره به اهمیت فعالیت حسابداران و کلینیک امور مالی برای جلوگیری از فساد تاکید کرد: از وقتی فرار مالیاتی صحبت میکنیم یعنی عمل جرم اما اجتناب از پرداخت مالیات تخلف است. اخیرا در همایشی که با حضور معاون اول رییس جمهور و دستیار ویژه اجتماعی رییس جمهور برگزار شد پیشنهاد ایجاد کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی را ارایه دادیم و مکاتبات آن هم انجام شدهاست.
وی تاکید کرد: نباید ارگان های سیاسی به موضوع جلوگیری از فساد مالی و مالیاتی ورود کنند و تنها حضور یک سازمان غیر سیاسی و آن هم سازمان امور مالیاتی الزام دارد. سازمان امور مالیاتی تنها سازمانی است که برای جلوگیری از فرار مالیاتی حتی از ارگانهای امنیتی هم اطلاعات بیشتری در اختیار دارد، از اینرو مسأله مهم این است که آیا دولت اراده وقصد این اقدام را دارد؟
رییس هیات مدیره انجمن حسابداری ایران با اشاره به میزان فرار مالیاتی در ایران اظهار داشت: آمار مشخصی از میزان فرار مالیاتی در کشورمان نداریم اما گزارشهای غیر رسمی حاکی از آن است که در دنیا ۵ تریلیون دلار پولشویی انجام میشود.
پرتوی گفت: در سه زمان قبل از وقوع، هنگام وقوع و بعد از وقوع فرار مالیاتی و فساد مالی امکان مبارزه با فساد وجود دارد که کلینیک های امور مالی میتوانند تمام بسترهای ایجاد فساد را مسدود کنند. در ایران مبارزه با این مقوله معمولا بعد از وقوع آن آغاز میشود در حالی که باید قبل از هنگام بروز فست جلوی آن را گرفت.
وی تاکید کرد: برای مبارزه با فساد مالی باید از متخصصانی استفاده شود که در اجرا موفق باشند و جرات مبارزه را هم داشته باشند اما حسابدار و حسابرس به تنهایی نمی توانند اقدامی در جهت مبارزه با فساد انجام دهند و اساسا کشف فساد جزو وظایف حسابدار و حسابرس نیست و این اقدام جزو وظایف مدیریت است از این رو باید ساختاری برای مبارزه با فساد ایجاد شود.