مدیر عامل آبفای استان تهران در پاسخ به ایلنا:
سدهای تهران ۹ درصد پرشدگی دارند/ تغیبر پایتخت یک مولفه مهم است
مدیر عامل آبفای استان تهران در پاسخ به ایلنا گفت: مولفه تغیبر پایتخت یکی از مولفه های مهم برای بهبود اوضاع آب تهران است و در حال حاضر به دلیل ناترازی منابع و مصارف یکی از راهکارهای حکیمانه این است که بارگذاری جدید جمعیت صورت نگیرد.
به گزارش خبرنکار اقتصادی ایلنا، محسن اردکانی در نشست حاشیه ای بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب اظهارداشت: ایران هم تحت تاثیر تغیبر اقلیم در جهان دچار خشکسالی های گسترده شده، در طول ۵۰ سال گذشته ۲ سال خشکسالی داشتیم و اکنون این خشکسالی به ۴ سال متوالی رسیده است.
وی افزود: میزان بارندگی در سالهای آبی ۲۸۰ میلیمتر بوده و اکنون ۴ سال متوالی است که این رقم کمتر شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه سدهای تهران بیشترین تاثیرپذیری را از کاهش نزولات داشته اند، گفت: در ۴ سال خشکسالی سعی کردیم آب شرب را تامین کنیم امسال هم در راستای تامین آب تلاش می کنیم اما در موضوع آب به مولفه تامین، توزیع و مصرف مواجهیم.
وی ادامه داد: برای تامین آب از منابع آب زیرزمینی و سطحی تلاش می کنیم تا بخشی از ناترازی منابع و مصارف را جبران کنیم.
اردکانی بیان کرد: در خصوص توزیع نیز برنامه داریم برای خطوط انتقال، مخازن و تصفیه خانه ها تدابیر مدیریتی اعمال کنیم که بخشی از ناترازی جبران شود.
اردکانی با اشاره به بحث مدیریت مصرف تصریح کرد: در حال حاضر هر شهروند تهرانی در شبانه روز به طور متوسط ۲۵۰ لیتر مصرف آب دارد در حالی که الگوی مصرف ۱۳۰ لیتر است و ما ۲ برابر الگو مصرف داریم و این در حالی است که شهروندان خیلی از کشورها با ۷۰۰ میلیمتر بارندگی ۱۷۰ لیتر در شبانه روز مصرف دارند.
وی با بیان اینکه کم هزینه ترین، کوتاه ترین و در دسترس ترین راهکار برای حل ناترازی آب مدیریت مصرف است، گفت: در حال حاضر سالانه یک میلیارد متر مکعب در پایتخت و ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سایر شهرستانهای استان مصرف آب داریم که اگر ۲۰ درصد از مصرف کم کنیم یعنی ۲۵۰ لیتر به ۲۰۰ لیتر برسد ۳۰۰ میلیون متر مکعب در سال کمتر مصرف می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۵ میلیون متر مکعب آب کمتری مصرف شد، خاطرنشان کرد: باید مدیریت مصرف صورت گیرد تا خشکسالی که با تغیبر اقلیم رخ داده مدیریت شود.
اردکانی درباره تدابیر درنظر گرفته شده برای گذر از فصل تابستان، اظهار داشت: اکنون حدود ۴ ماه از سال آبی گذشته است و تا پایان خرداد ماه بارندگی خواهیم داشت اما چه بارندگی داشته باشیم، چه نداشته باشیم، خودمان را برای عدم بارشها آماده می کنیم.
وی افزود: امیدواریم نزولات جوی به ما کمک کنند؛ در چند روز گذشته که پیشبینی بارش شده بود تنها ۴ میلیمتر در استان تهران بارش برف و باران داشتیم. خودمان را آماده کردهایم تا با مدیریت مصرف شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.
اردکانی در پاسخ به ایلنا درباره میزان ذخایر سدهای تهران اطهار داشت: در حال حاضر خط انتقال آب سد طالقان به تهران را نداریم و در طرح میان مدت برنامه داریم که جایگزین خط اول به بهره برداری برسد که به کاهش ناترازی کمک کند.
وی ادامه داد: درحال حاضر غیر از سد طالقان ۴ سد دیگر تامین کننده نیاز آبی تهران ۹ درصد پرشدگی دارند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در پاسخ به دیگر سوال ایلنا درباره لزوم تغیبر پایتخت تحت تاثیر وضعیت آب در تهران گفت: واقعیت اینکه تهران همچون بسیاری از پایتختهای دنیا کنار رود واقع نشده و منابع آبی محدودی دارد که بخشی از آن از متابع آبی سایر حوزه ها تامین می شود.
وی افزود: موضوع آب برای جذب جمعیت در تهران ایجاد جاذبه نکرده است که این شهر جمعیت بالای ۱۰ میلیون نفر را در خود جا داده است.
اردکانی تصریح کرد: مولفه تغیبر پایتخت یکی از مولفه های مهم برای بهبود اوضاع آب تهران است و در حال حاضر به دلیل ناترازی منابع و مصارف یکی از راهکارهای حکیمانه این است که بارگذاری جدید جمعیت صورت نگیرد.
ردکانی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای احداث مخازن اضطراری، گفت: درنظر گرفته شده که ۳۷۰ باب مخزن اضطراری تأمین آب در مناطق مختلف تهران برای بهرهبرداری در زمان زلزله احداث شود.
وی افزود: تا امروز ۱۷۰ مخزن احداث شده، اما منابع تأمین مالی که از محل تبصره ۳ بوده، با اختلالاتی مواجه شده که روند احداث این مخازن را کند کرده است.
اردکانی با اشاره به کیفیت آب تهران، گفت: به شهروندان تهرانی اطمینان میدهم که ۱۰۰ درصد آب شرب توزیعی در تهران، استانداردهای لازم برای شرب را دارد.
وی با بیان اینکه میزان گوارایی منابع تأمین آب تهران متفاوت است، افزود؛ اما ما آبهای سطحی و زیرزمینی را قبل از توزیع، در مخازن اختلاط میکنیم و بهطور قطع، میزان گوارایی آب شرب تهران در سالهای اخیر افزایش یافته است.
اردکانی با اشاره به قیمت آب در تهران، بیان کرد: قیمت یک مترمکعب آب در شهر تهران ۴۰۰۰ تومان است، یعنی اگر یک خانواده تهرانی الگوی مصرف که ۱۲ مترمکعب در ماه است را رعایت کند، آببهای پرداختی کمتر از ۵۰ هزار تومان در ماه میشود.