در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
جای تابلوهای فروخته شده موزه امام علی(ع) با آثار جدید پُر میشود/ پاسخ شهرداری درباره چرایی فروشِ ارزان تابلوها باید بررسی شود
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه جای تابلوهای فروخته شده موزه امام علی (ع) با آثار جدید پر میشود، بر لزوم بررسی پاسخ شهرداری درباره چرایی فروشِ ارزان این تابلوها در دوبی تاکید کرد.
«علیرضا نادعلی» نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره سرانجام پرونده فروش تابلوهای موزه امام علی (ع) در دوبی گفت: مجموعههای اجرایی معمولا هرکدام تعدادی آثار دارند. آثار مهم در دو دسته قرار میگیرند؛ یا آثار ارزشمند هستند و یا آثار تاریخی و اینها تفاوتهایی با هم دارند. برای مثال تابلوهایی که در صحن شورا قرار دارند، تابلوهای زیبایی هستند، صاحب آنها مشخص است و امضا دارند. اینها آثار ارزشمند به حساب میآیند، اما آثار تاریخی و آثاری که صد سال از خلق آنها گذشته، یک ویژگی یا امضای خیلی ارزشمند دارند که جنس آن قاعدتاً باید در سامانه ثبت آثاری که به میراث فرهنگی و ارشاد تعلق دارد ثبت شود. ما در حال انجام کاری در این مورد هستیم.
نادعلی تهیه آمار از تعداد تابلوهای فاخر شهرداری را جزو وظایف شورای شهر ندانست و افزود: آنچه در خود مجموعهها مثل فرهنگسراها، سازمان فرهنگی هنری شهرداری و بعضی آثار موجود در خانهموزهها، قرار دارد ثبت شده است، اما باید در سامانه اصلی هم ثبت شود. اگر این آثار در سامانه اصلی ثبت شوند، مدیران مجبور میشوند همه قواعد کلی که در کل کشور باید در مورد آثار رعایت شود را انجام دهند که ما نیز پیگیریم این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به ماجرای فروش تابلوهای موزه امام علی (ع) گفت: ۲ تابلو فروخته شده بود و ۲۸ تابلوی دیگر الان در تهران است. نمیدانم که مجدداً آنها را به موزه امام علی برگرداندهاند یا خیر.اما طبق قراری که با رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری داشتیم، بنا بر این شد که روزی را تعیین کنند تا ما با خبرنگاران و کسانی که مایل به بازدید هستند از آن ۲۸ تابلو بازدید کنیم
هیچگونه تخلفی از سوی شهرداری تهران ندیدم
سخنگوی شورای شهر درباره پیگیری قضایی این اتفاق اظهار کرد: هرچند ما قوه قضائیه نیستیم، اما شورا در سیستم مدیریت شهری جایگاه نظارتی دارد. من بهعنوان عضو کمیته فرهنگی از دیدگاه جایگاه نظارتی بررسی کردم و هیچگونه تخلف و کار خلاف قانونی ندیدم. شهرداری این حق را دارد که آثار ارزشمند موجود در مجموعهها را به نمایشگاههای داخل و خارج از کشور ببرد.
او تأکید کرد: تنها نکتهای که درباره فروش تابلوها مطرح شد، این بود که عدهای میگفتند تابلوها ارزان فروخته شده که برای این هم پاسخ داشتند. حال باید این پاسخ را سنجید و بررسی کرد، وگرنه تمام این روالها درست طی شدهاند.
ورود قوه قضائیه را نمیتوان به معنای رخ دادن تخلف قلمداد کرد
وی در پاسخ به این سؤال که اگر کار غیرقانونی انجام نشده، پس پیگیری قضایی برای چیست؟ گفت: سازمان بازرسی همواره وقتی تخلفی صورت میگیرد ورود پیدا نمیکند، بلکه ورود میکند تا ببیند تخلفی رخ داده است یا نه؟ لذا هر ورود قوه قضائیه را نمیتوان به معنای رخ دادن تخلف قلمداد کرد.
وی افزود: حداقل ما در حیطه خودمان که واد شدیم تخلفی ندیدیم. بلکه فروش دو تابلو مربوط به نمایش تعدادی تابلو با نظر هیئت امنا و و هیئت مدیره سازمان فرهنگی و هنری بوده که کار کاملا رسمی و درستی است. آثار اگر یک گوشه بمانند، دیده نشوند و به مجامع جهانی نروند، هیچ تأثیری ندارد. این در فضای هنر تجسمی روال است و فروش اموال عمومی به حساب نمیآید. تعدادی از آثار میروند و آثار دیگری جای آنها را میگیرند.
«مهدی اقراریان» عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: با ورودی که به این موضوع صورت گرفت، اکنون بهعنوان یک پرونده قضایی در حال رسیدگی است. بهخاطر رسیدگی دستگاه قضایی، ما عملا ورودی در این سطح به آن نخواهیم داشت. اما من به منظور پیشگیری از تکرار چنین اتفاقی، طرحی را آماده کردهام و در این طرح الزام شده که اگر از این به بعد شهرداری بخواهد آثار فرهنگی را امانت دهد، بفروشد یا هبه کند موظف است که به شورا بیاید و از شورا مصوبه بگیرد.
اقراریان ادامه داد: من این طرح را آماده کردهام، با موافقت همکاران به تأیید اولیه رسیده و الان در کمیسیون تخصصی در حال بررسی است که فکر میکنم بعد از بحث بودجه انشاءالله در دستور کار صحن قرار خواهد گرفت. امیدوارم که با تصویب این طرح دیگر شاهد حوادث از این دست نباشیم. شورا احساس کرد خلائی وجود دارد و طرحی را آماده کرد و این طرح را میتوانیم در اختیار رسانهها نیز قرار دهیم.