خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد:

افزایش ۷.۴ درصدی مصرف بنزین نسبت به پارسال/ رشد ۳۸ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

افزایش ۷.۴ درصدی مصرف بنزین نسبت به پارسال/ رشد ۳۸ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها
کد خبر : ۱۵۵۱۸۱۶

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان ۱۲ آبان ماه میانگین ۱۲۴.۵ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده و این میزان در مدت مشابه سال قبل ۱۱۶ میلیون لیتر بوده که ۷.۴ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کرامت ویس‌کرمی در نشست خبری اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان ۱۲ آبان ماه میانگین ۱۲۴.۵ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده و این میزان در مدت مشابه سال قبل ۱۱۶ میلیون لیتر بوده که ۷.۴ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه مصرف بنزین همچنان بالاست، افزود: مصرف بنزین در ۱۲ روز آبان امسال ۱۲۲ میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال که این میزان مصرف ۱۱۳.۷ میلیون لیتر بوده؛ ۷.۴ درصد رشد داشته است.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه ما از ابتدای شهریور و همزمان با تحویل دولت چهاردهم ۲۰ درصد افزایش تولید سوخت مایع  داشته ایم، اظهار داشت: این افزایش تولید در حالی است که میزان توزیع بنزین ۱۳۳ میلیون لیتر در روز بوده است به طوری که در شهریورماه روزانه به طور متوسط ۱۳۳.۲ میلیون لیتر بنزین مصرف شده است.

وی افزود: در شهریور ماه شرایط ۲ درصد افزایش تولید نفت‌گاز را داشتیم. در مهرماه ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید نفتگاز افزایش یافته و در ۱۲ روز آبان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش تولید داشته ایم.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی با اشاره به روند تولید نفت کوره گفت: تولید نفت کوره در شهریور امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد، در مهرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد و در ۱۲ روز آبان نسبت به مدت مشابه پارسال ۵ درصد افزایش یافته است.

وی بیان داشت: تحویل نفت‌ کوره به نیروگاه‌ها در شهریور امسال ۳۲ درصد افزایش یافته است، در مهرماه ۲۷.۵ میلیون لیتر و معادل تحویل مدت مشابه پارسال بوده است و در آبان ماه مصادف با کاهش ۳.۸ درجه ای دما ۸۰ درصد افزایش تحویل نفتگاز را داشته ایم.  

ویس کرمی میانگین تحویل نفتگاز را از ابتدای شهریور تا کنون ۴۲.۶ میلیون لیتر عنوان کرد و افزود: این میزان نسبت به ۲۳.۷ میلیون لیتر مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

وی ادامه داد: میزان تحویل نفتگاز از ابتدای سال تا ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ۲۳ درصد افزایش یافته است.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی میانگین روزانه تحویل نفت گاز در سال ۱۴۰۳ را ۲۵ میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: این رقم در مدت مشابه سال قبل ۲۰ میلیون لیتر در روز بوده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان نفت کوره تحویلی در کل شهریور نسبت به پارسال ۷۵ درصد و در مهرماه ۸۰ درصد افزایش داشته است.

ویس کرمی همچنین گفت: مجموع سوخت مایع تحویلی به نیروگاهها ۳۸ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است و این در حالی است که دمای حرارت هوا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۸ درجه کاهش یافته است و این سرمای زودرس منجر به افزایش مصرف سوخت مایع شده است.

ویس کرمی بیان داشت: از ابتدای شهریور همزمان با تحویل دولت چهاردهم ذخایر نفتگاز نیروگاهها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد و میزان ذخایر نفت کوره ۲۳ درصد کاهش داشته است و مجموعا ۳۶ درصد کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاهی را از ابتدای شهریور شاهد بوده ایم.

وی در ادامه گفت: در خصوص سطح ذخایر سوخت نیروگاهی، دستگاه‌های مختلفی درگیر تامین سوخت هستند و این‌مسئله به عملکرد وزارت نیرو در مدیریت مصرف سوخت نیروگاه‌ها و افزایش راندمان نیروگاهی، به شرکت ملی گاز در تأمین حداکثری گاز و به شرکت ملی پخش برای تأمین سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین و سوخت دوم بستگی دارد.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی درباره واردات گفت: عمده واردات بنزین ایران به صورت سوآپی است و در ۶ ماهه نخست امسال به طور متوسط روزانه ۸.۵ میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم؛ میزان واردات بنزین در مهرماه به ۹ میلیون لیتر در روز رسید و کیفیت این بنزین وارداتی براساس شاخص‌های استاندارد ملی است.

وی با بیان اینکه پالایشگاه‌های کشور توان تولید ۷۰درصد بنزین تولیدی ایران با استاندارد یورو ۴ را دارند، گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۷، اگر مصرف بنزین کشور روزانه از ۸۵ میلیون لیتر تجاوز کرد، وزارت نفت الزامی برای توزیع بنزین یورو ۴ ندارد، از اینرو با افزایش حجم مصرف و توزیع بنزین، با وجود آنکه بنزین تولیدی در پالایشگاه‌هایی مثل ستاره خلیج فارس، شاخص‌های زیست‌محیطی استاندارد یورو ۴ را دارد، اما از نظر اکتان با توجه به نیاز افزایش حجم بنزین، اکتان پایین‌تری در زمان توزیع خواهد  داشت.

ویس‌کرمی افزود: توزیع بنزین با استاندارد یورو ۴ در کلانشهرهایی مثل تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز و شیراز صورت می‌گیرد و بقیه بنزین توزیعی نیز بر اساس استانداردهای ملی است.

وی با اشاره به کندی و توقف توسعه سی ان جی در سالهای اخیر گفت: می‌توانیم حداقل روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب گاز سی ان جی به خودروها با زیرساخت‌های موجود تحویل دهیم که در زمینه کاهش مصرف بنزین بسیار موثر است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بیان داشت: قرار بود بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، ۹۰۰ هزار خودروی پرمصرف عمومی اعم از وانت‌بارها و تاکسی‌ها دوگانه سوز شوند اما تا امروز حدود ۴۰۰ هزار دستگاه تبدیل شده است و به دلیل عدم پرداخت منابع مالی و مطالبات پیمانکاران، این کار متوقف شده بود.

وی تصریح کرد: وضعیت پرداخت مطالبات پیمانکاران تعیین تکلیف شده و به‌زودی پرداخت می‌شود؛ همچنین در آینده نزدیک سامانه مربوط به ثبت نام خودروها برای تبدیل به دوگانه‌سوز و یا تعویض مخازن فرسوده، بازگشایی خواهد شد.

ویس‌کرمی افزود: در زمینه توزیع گازمایع، سامانه الکترونیکی سدف بسیار موثر عمل کرده، به‌طوری که توزیع ۵۸۰۰ تن گاز مایع در روز در سال ۹۹ به ۲۸۰۰ تن در روز در حال حاضر کاهش پیدا کرده و توزیع گاز مایع ساماندهی شده است.

وی یادآور شد: هیچ گونه کمبودی در زمینه ذخایر گاز مایع و نفت سفید برای ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور که به شبکه سراسری گاز دسترسی ندارند و از این فرآورده‌ها استفاده می‌کنند برای زمستان سال جاری نداریم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: به‌منظور افزایش سرعت عملیات، کاهش هزینه‌ها و تأمین ایمنی، در ۶ ماهه دوم سال، اتصال تعدادی از نیروگاه‌ها به شبکه خطوط لوله را خواهیم داشت که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران متولی آن است. ۱۱ نیروگاه جدید در برنامه اتصال قرار گرفته است که چهار نیروگاه نکا، علی‌آباد، خرم و تابان تاکنون متصل شده‌اند و امیدواریم تا پایان سال مابقی نیروگاه‌ها را نیز به شبکه متصل کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز