خبرگزاری کار ایران

نصب دکل بادسنجی در ۱۲۰ نقطه کشور

نصب دکل بادسنجی در ۱۲۰ نقطه کشور
کد خبر : ۱۵۱۹۰۴۳

مسئول آموزش های ترویجی دفتر پژوهش و فناوری ساتبا گفت: براساس مطالعات انجام شده در زمینه پتانسیل انرژی بادی در کشور می توان معادل نیمی از ظرفیت نیروگاه های ایران، تنها از انرژی باد، برق تولید کرد که از این میزان در حدود ۲۰ هزارمگاوات کاملا اقتصادی خواهد بود.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، مصطفی ربیعی در جریان بازدید خانواده ساتبا از نیروگاه بادی سیاهپوش گفت: هم اینک توان تولید ۹۰ هزار مگاوات برق از نیروگاه های حرارتی در کشور وجود دارد که براساس مطالعات انجام شده در زمینه پتانسیل انرژی بادی در کشور، می توان معادل نصف ظرفیت نیروگاه‌های ایران تنها از انرژی باد، برق تولید کرد که از این مقدار در حدود ۲۰ هزار مگاوات کاملا اقتصادی خواهد بود.

وی اظهار کرد: نیروی باد عظیمی از منطقه منجیل تا دشت قزوین وجود دارد که می توان از آن حداقل ۴۰۰۰ مگاوات برق بادی تولید کرد و بازگشت سرمایه‌ای چهار تا پنج ساله خواهد داشت، علاوه بر آنکه ساتبا ۲۰ سال به صورت تضمینی برق سبز تولیدی را خریداری می کند و با تمهیدات انجام شده حتی می‌توان برق تجدیدپذیر را در بورس انرژی برق با قیمتی بالاتر از قیمت خرید تضمینی نیز به فروش رساند.

ربیعی، اقدامات ساتبا برای توجیه پذیر شدن و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر را خاطرنشان کرد و افزود: گام ارزشمند ساتبا در این زمینه، نصب دکل بادسنجی در ۱۲۰ نقطه کشور برای شناسایی نقاط اقتصادی و مستعد برای ساخت نیروگاه‌های بادی بوده است که تمامی محاسبات توان باد کشور به تفکیک منطقه در وبسایت ساتبا در دسترس عموم مردم قرار دارد.

این کارشناس انرژی تجدیدپذیر ادامه داد: در گام بعد با وضع مقررات تشویقی و سهولت در اعطای مجوز، زمینه جذب سرمایه‌گذاران فراهم شده است، به گونه‌ای که تاکنون برای بیش از ۱۵۷۰ مگاوات قرارداد ساخت نیروگاه‌های بادی منعقد شده و سرمایه گذاران وارد فاز اجرایی شده‌اند.

وی رشد تکنولوژی نیروگاه‌های بادی در منطقه منجیل را از زمان آغاز ساخت نیروگاه‌های بادی در منطقه منجیل تاکنون قابل توجه دانست و بیان کرد: نخستین توربین‌های بادی نصب شده درمنطقه منجیل با کارفرمایی سازمان انرژی اتمی در سال ۱۳۷۳، هر کدام از حدود ۳۰۰ کیلووات تا ۶۶۰ کیلووات برق تولید می‌کنند که یک پنجم ظرفیت توربین‌های مدرن امروزی است و این امر پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساخت نیروگاه های بادی را نشان می دهد.

ربیعی با اشاره به بومی سازی ساخت نیروگاه‌های بادی در کشور خاطرنشان کرد: هم اینک تکنولوژی ساخت نیروگاه‌های جدید بادی مگاواتی توسط شرکت مپنا بومی سازی شده و تنها شرکتی در خاورمیانه است که در ایران تمام قطعات توربین بادی مگاواتی را با کمک متخصصان کشور می سازد.

به گفته وی ساخت و راه اندازی یک واحد توربین‌های بادی حاصل بهره‌گیری از علوم مختلفی نظیر مکانیک، فیزیک، برق و قدرت، شیمی، جغرافیا، کامپیوتر، ریاضی و .. است که نشان دهنده رشد تکنولوژی‌های استفاده شده توسط بشر است که توانسته است به آن دست یابد.

ربیعی بر لزوم بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر برای تامین برق مورد نیاز کشور، تاکید و تصریح کرد: کشور از منابع غنی نفت و گاز برخوردار است که البته پایان پذیر است، بنابراین اگر از انرژی‌های تجدیدپذیر و منابع پایان ناپذیری همچون باد و خورشیدی به عنوان جایگزین استفاده نشود در سال‌های آینده با چالش‌های تامین برق و گاز مواجه خواهیم شد. در تابستان رسیدن به قله مصرف برق به دلیل مصرف بالای خنک کننده‌ها، بالا است، در حالیکه با ساخت نیروگاه خورشیدی در کشور نه تنها می‌توان تمام برق مورد نیاز کشور را تامین کرد، که می توان آن را صادر نیز کرد.

وی با معرفی انواع انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، یادآور شد: علاوه بر نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، دیگر انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران وجود دارد که می‌توان از جمله به نیروگاه‌های زیست توده با تولید برق از زباله و نیروگاه زمین گرمایی در مشکین شهر سبلان اشاره کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز